Este nevoie de o noua abordare in sistemul de roviniete

Arad - 15 iulie 2013

Comunicat tip General in Auto, Logistica/Transport

Noi tipuri de roviniete vor putea fi cumparate de soferi si transportatori, daca proiectul guvernantilor devine litera de lege. Autoritatile raspund unei nevoi tot mai evidente in domeniul auto si transporturi. Metodele supuse analizei redactorilor nostri au relevat ca directia impusa de autoritati trebuia schimbata cat mai curand.

Sistemul de roviniete este pe cale de a se reforma.

Sistemul de roviniete este pe cale de a se reforma.

Platforma RovinieteOnline.eu a urmarit inca de la lansare metodele existente la ora actuala in domeniul finantarii drumurilor. Mass-media a prezentat si ea in repetate randuri deficientele sistemului de roviniete, iar autoritatile au recunoscut in sfarsit in acest an ca fondurile de care dispun din acest sistem sunt abia a 20-a parte din totalul necesar pentru ca toate drumurile nationale sa se prezinte la cele mai inalte conditii de calitate. Faptul ca sursa exclusiv destinata reabilitarii si intretinerii drumurilor din grija CNADNR este deficitara o stiau cu totii (soferi, autoritati si avocati deopotriva). Internetul abunda de sfaturi dintre cele mai bune despre cum poti scapa de amenda pentru lipsa rovinietei.

Chiar inainte ca presa sa anunte intentia guvernantilor de a introduce noi tipuri de roviniete (intr-un efort de a incuraja folosirea de roviniete pe termen lung), website-ul nostru a atras atentia ca nu exista nici macar o campanie de promovare indreptata inspre achizitia rovinietelor, din partea autoritatilor. Metodele analizate de platforma au aratat ca autoritatile folosesc doar modelul coercitiv impotriva celor care incalca legea si nu folosesc rovinieta cand circula pe drumurile aflate in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Cu alte cuvinte, cei care nu respecta regulile, sunt principala preocupare a Statului, iar cel care ofera un exemplu celorlalti prin comportamentul sau conform cu legile (folosesti drumul national sau autostrada – platesti rovinieta) este complet ignorat.

Modelul incentivelor poate fi doar partial ignorat. Daca vor intra in vigoare acele noi noi tipuri de roviniete (si nu sunt semne legislative, economice sau politice ca nu se va intampla acest lucru), soferii si transportatorii sunt intr-un fel incurajati sa-si cumpere rovinieta online sau din benzinarii. Acest lucru se realizeaza prin optarea pentru rovinietele disponibile pe o perioada mai lunga de timp, dar la un pret mai convenabil decat cele existente in prezent. Iata ca, desi intr-o forma foarte redusa, autoritatile raspund unei nevoi evidente de incentive in domeniul auto si transporturi.

Despre Inkfusion

Inkfusion Studio este agentia de publicitate specializata in consultanta, strategie si creatie din Vestul Romaniei, cu un accent puternic pe proiecte din mediul online.

Inkfusion Studio ofera servicii complete ce asigura clientilor sai obtinerea de profit prin promovarea afacerii intr-un mediul de afaceri puternic concurential la nivel national sau european: de la consultanta,research, strategie, planificare pana la creatie si implementare, promovare, monitorizare si imbunatatire continua.