Fumatul pasiv si tigara electronica

Arad - 8 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Farmaceutic

Comisia Europeana avertizeaza: fumatul pasiv o problema pentru Romania ! Chiar daca din 2009 pana in 2012, s-au facut eforturi pentru a reduce acest pericol asupra sanatatii, pest 80% dintre romani sunt afectati de fum. Cercetatorii din domeniu indica tigara electronica ca cea mai buna alternativa la fumat.

Spune NU fumatului pasiv

Spune NU fumatului pasiv

Un document de lucru al Comisiei Europene (CE), citat de Agerpres, relevă faptul că procentul românilor care afirmă că au de suferit din cauza fumatului pasiv la locul de muncă este unul dintre cele mai mari din statele UE. În acest timp cercetarile in domeniul sanatatii indica tigara electronica ca cea mai buna alternativa la fumat.

Dacă în cazul locurilor în care se consumă băuturi alcoolice expunerea la fumatul pasiv a scăzut între 2009 şi 2012 (totuși nivelul este de peste 80%), situaţia României este una mai bună din punctul de vedere în locurile de alimentaţie publică. „La extrema cealaltă se situează state ca Belgia, Spania, Olanda sau Polonia, cu un grad de expunere la fumatul pasiv de sub 10%, care au înregistrat progrese semnificative din acest punct de vedere în ultimii trei ani.” – informează Agerpres. În ceea ce priveşte situația la locul de muncă, cu ultimele cifre din 2012, românii ocupă locul al 3-lea în UE, aproape 1,5 din 10 cetățeni fiind afectați de fumatul pasiv mai mult de 1 oră pe zi.

Pe de altă parte, Raportul Comisiei „infirmă preocupările legate de impactul negativ al interdicţiei de a fuma asupra veniturilor barurilor şi restaurantelor.” Aceste efecte economice au fost înregistrate și în New York, unde interzicerea fumatului în locuri publice a fost benefică sănătății cetățenilor. Așadar, tot mai mulți decidenți ar trebui să se gândească mai mult la protejarea sănătăţii populaţiei, documentul Comisiei notând că punerea în aplicare a legislaţiei pare a fi o problemă în unele ţări din UE.

Cei care implementează aceste legi ar putea să depună mai multe eforturi. O recomandare este intensificarea informării celor din baruri și cafenele, și în special firmele cu angajați, pentru a-i face să înțeleagă că există alternative. Cea mai nouă și, conform studiilor, cea mai sănătoasă alternativa la fumat ramâne tigara electronica. Funcționalitățile sale o recomandă pentru multe neajunsuri ale țigărilor de tutun. Bateria spre exemplu încălzește atomizorul care face ca nicotina lichida să fie inhalată degajând apoi doar vapori inodori. Deși seamănă bine cu o tigara obisnuita, din tigara electronica lipsește tutunul, gudronul, monoxidul de carbon, formaldehida și alți agenți toxici și chiar cancerigeni.

Despre Inkfusion

Inkfusion Studio este agentia de publicitate specializata in consultanta, strategie si creatie din Vestul Romaniei, cu un accent puternic pe proiecte din mediul online.

Inkfusion Studio ofera servicii complete ce asigura clientilor sai obtinerea de profit prin promovarea afacerii intr-un mediul de afaceri puternic concurential la nivel national sau european: de la consultanta,research, strategie, planificare pana la creatie si implementare, promovare, monitorizare si imbunatatire continua.