O luna plina de roviniete

Arad - 9 iulie 2013

Comunicat tip General in Auto, Logistica/Transport

Care sunt modalitatile prin care autoritatile obtin bani pentru drumuri? De ce ar cumpara soferii rovinete online? Cum sa achiti amenda pentru lipsa rovinietei ? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care platforma cu si despre roviniete a incercat sa raspunda in ultimele 4 saptamani.

Rovinieta autocolanta a fost scoasa din uz. Rovinieta online este solutia potrivita in prezent.

Rovinieta autocolanta a fost scoasa din uz. Rovinieta online este solutia potrivita in prezent.

Lansat in urma cu o luna, website-ul despre roviniete incearca sa raspunda la intrebarile pe care soferii si transportatorii si le pun de fiecare data cand se afla in contact cu sistemul de drumuri nationale sau autostrazi pus la dispozitie de catre guvernantii tarii.

Pe masura ce acest sistem devine tot mai neperformant si mai problematic (cazul constructorului care a agresat cativa jurnalisti pe autostrada Arad – Timisoara este mai mult decat ingrijorator), autoritatile creeaza noi modalitati de finantare complementare finantarii cu roviniete cand am mai prezentat situatia noii taxe pentru tranzitul si folosirea drumurilor de pe teritoriul Ungariei de catre transportatori. Respectiva vinieta se numeste HU-GO si va fi verificata de agentii de la frontiera Romaniei (de echipele mixte de agenti romani si maghiari). Toate acestea dupa ce autoritatile maghiare, preluate de mass-media locala, au informat punctele de frontiera din Vestul Romaniei, ca incepand cu data de 1 iulie, „vehiculele a caror greutate totala maxima admisa depaseste 3,5 tone, au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum”. Unul din distribuitorii romani de la care pot fi achizitionate, in acest moment, respectivele viniete HU-GO este vechiul Speedy Driver, actualmente ABI automotion.

Am vazut cum se achita amenda pentru lipsa rovinietei, dar si de ce rovinietele autocolante nu mai raspundeau nevoilor si realitatii din teren. Tehnologia acapareaza tot mai mult din sectorul oficial (atat cel de colectare cat si cel de verificare), asa ca soferii si transportatorii ar tine pasul cu trendurile si cu autoritatile daca aleg sa foloseasca sistemul de roviniete online .

Despre Inkfusion

Inkfusion Studio este agentia de publicitate specializata in consultanta, strategie si creatie din Vestul Romaniei, cu un accent puternic pe proiecte din mediul online.

Inkfusion Studio ofera servicii complete ce asigura clientilor sai obtinerea de profit prin promovarea afacerii intr-un mediul de afaceri puternic concurential la nivel national sau european: de la consultanta,research, strategie, planificare pana la creatie si implementare, promovare, monitorizare si imbunatatire continua.