Tipologii de aparate de aer conditionat

BUCURESTI - 17 septembrie 2013

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

In prezent, exista foarte multe modele si tipologii de aparate de aer conditionat, diversitate care este augmentata si de existenta unui numar relativ mare de producatori de astfel de sisteme. In aceste conditii, persoana care doreste sa isi achizitioneze un aparat de aer conditionat este pusa in situatia de a face o documentatie temeinica in mod necesar, cu privire la caracteristicile fiecarui tip, pentru a alege un aparat care sa se plieze pe cerintele spatiului unde urmeaza sa fie amplasat, studiu pe care trebuie sa il faca fie in mod individual sau asistata de un specialist in domeniu. Cu toate acestea, aparatele de aer conditionat pot fi impartite in cateva grupe principale:

Tipologii de aparate de aer conditionat

Tipologii de aparate de aer conditionat

 Aparatele de aer conditionat au o structura extrem de complexa, structura ce realizeaza racirea aerului din incapere pe baza unui sistem de circuite ce functioneaza dupa principiul fundamental al transferului de caldura de la o zona calda spre o zona rece 

Marius Lupseneanu

 

Aparat de aer conditionat de tip split (ductless). Este unul dintre cele mai comune sisteme de aer conditionat. Denumirea split se traduce din limba engleza prin termeni precum: impartire, divizare etc. Ceea ce inseamna ca functionalitatea acestui aparat a fost separata in doua componente: (1) unitatea exterioara si, (2) unitatea interioara.

Termenul englezesc ductless se traduce si explica caracteristica sistemului split de a nu prezenta conducte de aer si tevi prin pereti.

Totodata, sistemele split se prezinta si in variatiunile double splitcaracterizate prin faptul ca exista doua unitati interioare care se conecteaza la aceeasi unitate exterioara, sau chiar in variatia multi split caracterizata prin mai mult de doua unitati interioare care se conecteaza la aceeasi unitate exterioara.

Aparat de aer conditionat de tip duct. Termenul duct provine din limba engleza si inseamna conducta, teava. Cu alte cuvinte aceste tipuri de aparate de aer conditionat sunt caracterizate prin aceea ca aerul circula prin conducte trasate in interiorul peretilor.

Sistemul de conducte comunica relativ in toate camerele pentru o eficienta sporita a parcurgerii traseului de aer rece. Acest tip de aparate este intalnit mai putin in raport cu aparatele de aer conditionat de tipul split.

Acest sistem este folosit mai ales la climatizarea caselor pentru un control riguros al temperaturii si umiditatii aerului.

Aparat de aer conditionat de tip caseta (ceiling). Termenul englezesc ceiling care inseamna tavan explica foarte concret unde se foloseste cu precadere acest tip de aparate. Cu alte cuvinte, aparatele de tip caseta sunt ideale in spatiile de birouri dotate cu tavane false de rigips.

Totodata, astfel de aparate pot fi folosite si pentru incalzirea pe timpul iernii a biroului, daca prezinta functia INVERTER. De precizat, ca pe timpul iernii, daca temperaturile coboara sub aproximativ 5 grade, utilizarea exclusiva a aerelor conditionate pentru incalzire nu este recomandata.

Un montaj aer conditionat corect realizat trebuie sa tina cont de de toate specificatille producatorului si tipologiile de aparate discutate mai sus.
Service-ul nostru realizeaza reparatii aparate aer conditionat pentru toate tiplogiile discutate mai sus