2021 și revoluția decorului în saloanele de nunți

Tecuci - 16 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Live site

2020 n-a fost anul nunților. Așa că tragem tare și recuperăm în 2021. Și ne pregătim intens pentru că urmează o revoluție în designul saloanelor. Și ea începe cu cele mai simple piese de mobilier: mesele și scaunele.

Decor saloane nunti

Decor saloane nunti

Multă vreme, mesele și scaunele de nuntă au avut doar o utilitate practică, de suport, și erau acoperite de sus până jos cu huse groase din pânză. Astăzi se întrevede o schimbare.

Decorul saloanelor de nunți este, în mod tradițional, creat din rigips și var, adică din ce există pe pereți. Se mai adaugă ca decor și culoarea fețelor de masă, a fundițelor și huselor pentru scaune și cam atât.

E timpul pentru o schimbare.

În zilele noastre, când competiția între miri și alți miri și între saloane și alte saloane este mai mare ca niciodată, există un element pe care îl putem folosi pentru a ieși cu toții în evidență: mobilierul de nuntă cu design spectaculos, denumit de unii scaune horeca si mese horeca.

Mesele și scaunele, pentru că ele constituie în mare parte decorul unui salon de nunți, sunt pe cale să devină cea mai importantă parte din designul locațiilor pentru nunți. În plus, mobilierul va deveni o sursă importantă de diferențiere și profit pentru proprietarii de locații pentru evenimente festive.

Saloanele de nunți în România

Istoricul saloanelor de nunți în România e destul de scurt.  Însă evoluția și răspândirea lor a fost uluitor de rapidă. Primele saloane de nunți s-au deschis la începutul anilor 2000. Astăzi, 20 de ani mai târziu, aproape nicio pereche de miri nu mai concepe să-și facă nunta într-un alt loc decât "la salon". Locațiile de nunți s-au diversificat foarte mult și au ajuns să includă atât ballroom-urile cât și corturile de evenimente, terasele amenajate etc.

Dacă la începutul anilor 2000 salonul de nuntă sau ballroom-ul, care să conțină și să ofere tot, de la mobilier la aranjamente, lumini, mâncare și în unele cazuri chiar torturi și prăjituri, era un lux pe care doar puțini și-l permiteau, astăzi problema e alta.

Există sute de saloane de nunți, toți mirii își fac nunțile în astfel de saloane și toate arată la fel.

Trendurile în mobilierul de nuntă

Între anii 2004-2005 s-a făcut rapid trecerea de la nunțile tradiționale la nunțile moderne, de la nunțile organizate în diverse locații (restaurante, terase, locații improvizate, cămine culturale etc) la locațiile specializate, dedicate 100% mirilor și invitaților lor.

Saloanele de nunți s-au transformat rapid în locații de lux, cu decoruri extravagante. S-a trecut rapid de la nunțile cu mobilier improvizat, cu mese lungi, dreptunghiulare, la care toată lumea se așeza cum dorea, la o combinație de mese dreptunghiulare și rotunde. O combinație care nu a rezistat prea mult pentru că era mereu generatoare de dispute și discuții între invitați.

Trendul meselor combinate a fost urmat de o uniformizare rapidă a mobilierului, o uniformizare care rezistă, din păcate și astăzi. Toți invitații sunt așezați la mese rotunde identice pentru ca nimeni să nu se simtă ofensat. Faptul că unele saloane aleg încă să acopere mesele și scaunele cu huse, e pentru că nu se cunosc posibilitățile nenumărate de a crea un decor impresionant nu din huse ci din mobilier modern, aranjamente florale impresionante și lumini.

Ce schimbăm?

Mulți proprietari de saloane de nunți realizează deja că locația lor arată ca multe altele și că mirii fac cu greu deosebire între o locație și alta, aruncându-i mereu în lupta preturilor. Ceea ce prea puțini știu este ce anume ar trebui schimbat pentru ca locația să arate diferit. Până la urmă, nunțile au cam același program: se servește masa, se dansează, se taie tortul, se lasă plicul și se pleacă.

Unde putem face acea schimbare care să conteze, care să facă diferența între un salon și altul, între o nuntă și alta? Ce le putem oferi mirilor ca să-i ajutăm să-și pună amprenta personală pe propria nuntă?

Înainte de a ne grăbi să aflăm trendurile și să alegem dacă le urmăm sau nu, ar fi bine să luăm în considerare un lucru: în zilele noastre oamenii se plictisesc foarte, foarte repede. Așa că decorul monoton, cu mese rotunde, la care stau cuminți toți invitații, nu mai impresionează, nu mai atrage atenția, nu mai este suficient de atractiv.

Oriunde ți-ai îndrepta privirea, vezi același lucru care te plictisește. Așa că deschizi telefonul și scroll-ezi pe Facebook în loc să dansezi și să te bucuri de petrecere.

 

Ce urmează în 2021 va revoluționa saloanele de nuntă și va impresiona mirii.

Oamenii sunt obișnuiți cu stimularea vizuală a ecranelor, cu schimbarea constantă a culorilor, decorului. Așa că decorul nunților trebuie să aducă mereu ceva nou înaintea privitorului, chiar din aceeași sală. Spune adio meselor rotunde identice și lasă loc mobilierului horeca ale cărui atribute sunt: lux si diversitate. Mesele și scaunele moderne, aurii, argintii sau arămii, pot fi combinate în cele mai diverse feluri cu mese tip oglindă, pătrate, rotunde sau dreptunghiulare, pentru a atrage mereu atenția. Un decor divers, compus din mobilier de lux, mese cu copaci artificiali in mijloc, aranjamente florale impozante, arcade de flori, aranjamente mici și mari, în diverse culori, va menține atenția ochiului invitatului modern fără să-l plictisească.

Revoluția interioarelor saloanelor de nunți a început deja.

Multe saloane au decis să-și transforme total decorul fără să se atingă de pereți. Transformarea a constat în alegerea unor mese și scaune noi, mese și scaune premium, în culori interesante,  care au transformat total atmosfera și au adus un aer nou, inedit, încântător.

Pentru 2021, preconizăm că mobilierul își va pierde din ce în ce mai mult calitatea de "simplu decor" și va deveni o componentă esențială în creșterea vânzărilor și profitului pentru proprietarii de locații de nunți și nu numai. Mobilierul ales va atrage mirii și va crește atât notorietatea cât și interesul pentru anumite locații.

Tipul de mobilier ales va atrage spre locația ta mirii tineri, moderni, dispuși să plătească pentru produse și servicii de lux, care impresionează prin calitate și design. În acest fel, locația ta, dotată cu mobilier premium de lux, va fi mereu în vizorul clienților în căutare de saloane ultra moderne pentru nunți extraordinare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wedeco/2021-si-revolutia-decorului-in-saloanele-de-nunti