Cel mai primitor oras din Europa are oferte imobiliare de exceptie

Cluj Napoca - 16 octombrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Prezenta strainilor in Cluj Napoca este buna pentru oras

Incepand cu anul 2004, Comisia Europeana a facut un sondaj pentru a masura calitatea vietii in orasele Europene. Cluj Napoca este orasul de pe primul loc in ceea ce priveste atitudinea pozitiva a locuitorilor fata de straini.

Din toate orasele participante la sondaj, in doar 5 dintre ele, respondentii au considerat ca prezenta strainilor in orasul lor este una buna pentru oras. Cu un procentaj de 91%, clujenii considera prezenta strainilor ca fiind una buna pentru Cluj Napoca. In comparatie, doar 83% dintre bucuresteni au aceeasi parere.

Comparand cu anul 2009, in plina criza imobiliara si cu preturile apartamentelor scazand vertiginos, increderea clujenilor in straini a crescut cu 18%.

La aceasta crestere, se poate sa fii avut un aport mare si facilitatile oferite companiilor straine care au deschis aici puncte de lucru, creeand locuri de munca pentru studenti si someri. Venirea marilor companii de IT in centrul universitar al Transilvaniei(vezi oferte de chirii birouri in Cluj Napoca) a crescut numarul angajatilor care cauta sa cumpere un apartament sau o casa.

Zonele adicente Floresti, Baciu si Apahida au “explodat” in oferte de apartamente si case , iar pretul terenurilor in aceste zone a inceput sa scada.

Urmand acelasi fir, universitatile clujene au crescut numarul de locuri oferite studentilor in IT si nu numai, cererile de chirii garsoniere si apartamente crescand considerabil.

In acelasi sondaj s-a masurat si nivelul de integrare a strainilor in comunitatea locala.

76% dintre respondentii din Cluj Napoca, considera ca strainii s-au integrat foarte bine in comunitatea locala, Cluj Napoca fiind, se pare, cel mai primitor oras din Europa.

Prezenta strainilor este buna pentru oras

Gasirea unui apartament sau casa, la un pret rezonabil, este vazuta ca o provocare de catre mai mult de jumatate dintre respondenti, in toate tarile europene, dar si mai acut in capitale si orasele mari.

Comparand cu anul 2009, perceptia despre gasirea unei locuinte bune la un pret rezonabil s-a imbunatatit in majoritatea oraselor. Locuitorii din Piatra Neamt, considera ca pot sa gaseasca mai usor o locuinta buna la un pret rezonabil.

Cu o experienta vasta pe piata clujeana, agentii imobiliari ai welt -imobiliare/" title="welt imobiliare">Welt Imobiliare incearca sa gaseasca cele mai bune locuinte, spatii comerciale , industriale si terenuri pentru clientii sai.

In cel mai primitor oras din Europa, va invitam sa va gasiti casa de vis.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/weltimobiliare/cel-mai-primitor-oras-din-europa-are-oferte-imobiliare-de-exceptie