How to Web 2011, la final

BUCURESTI - 18 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, IT&C, Media / Publicitate, HR

București, 18 noiembrie 2011: Săptămâna trecută, pe 9 și 10 noiembrie, a avut loc la București How to Web 2011 cea de-a treia editie a celei mai importante conferințe de tehnologie și afaceri web din Europa de Est.

How to Web 2011, la final

EdițiaHow to Webdin acest an a reunit 48 de vorbitori, dintre care peste 30 de speakeri internaționali, cu experiență în dezvoltarea afacerilor pe internet, finanțarea în domeniul de business, membrii  unor importante fonduri de investiții europene, precum și reprezentanții a 5 dintre cele mai importante programe de susținere a startup-urilor web din Europa.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unei audiențe din peste 10 țări din regiune, care au participat la cele 15 discursuri, 6 paneluri și 12 workshop-uri desfășurate pe parcursul celor 2 zile ale conferinței. De asemenea, organizatorii au pus la dispoziția participanților un spațiu special dedicat socializării, pentru a facilita interacțiunea și a încuraja schimbul de contacte și experiență.

În cadrul evenimentuluiHow to Web 2011s-a desfășurat și competitia Startup Challenge, program dedicat startup-urilor din zona web. În finala competiției au participat 10 echipe din 7 țări ale Europei Centrale și de Est. în urma jurizării, echipa Easyling din Ungaria a fost desemnată câștigătoare, membrii acesteia primind bilete și un stand de prezentare al produsului în cadrul conferinței The Next Web, unul dintre cele mai importante evenimente din sfera internetului din Europa, precum și licențe Adobe Business Catalyst. Proiectul câștigător, Easyling, a dezvoltat o platformă care permite traducerea paginilor web cu ajutorul unei comunități de peste 18 000 de traducători. Pe locurile doi și trei s-au clasat echipele Fonii din Bulgaria și SocialLook din România. Una dintre echipele clasate pe podium va primi din partea reprezentanților Seedcamp oportunitatea de a-și prezenta produsul în cadrul MiniSeedcamp, eveniment local organizat de cel mai important accelerator de afaceri web din Europa.

Bogdan Iordache, Managing Partner Wembrio – organizator al evenimentului: "Evenimenul de anul acesta a fost o premieră prin faptul că a adus împreună participanți din foarte multe țări din regiune și vorbitori cu experiență, care au oferit informații cu valoare adaugată, relevante pentru piețele vizate, prin care am creat o punte de contact între Europa de Sud-Est și restul lumii. Am fost foarte bucuroși să primim aplicații pentru competiția de startup-uri de la echipe din țări diferite, fiecare cu specificul său. Considerăm că evenimenul de anul acesta a fost un pas important în acest sens și ne propunem ca pe viitor să mergem în aceeași direcție."

How to Web 2011este o conferință unică din Europa de Est care adună în fiecare an specialiști din diverse domenii precum management, investiții, antreprenoriat, dezvoltare web, toate având în comun pasiunea pentru internet. Evenimentul aduce la București oameni de afaceri din sfera web care pot oferi în cadrul conferintei mai multe informații legate de ultimele inovații din zona internetului.

How To Webeste un eveniment realizat cu sprijinul School For Startups, Adobe, Vodafone, Business Mentoring Program, Microsoft și BizSchool.ro.

Pentru mai multe informații despre conferințaHow to Web 2011și competiția Startup Challenge vă rugăm accesați:http://how-to-web.net

Oana BADEA

Marketing & Media manager

Email:oana.badea@wembrio.com

Telefon:  +40 740 429 023

How To Web – Top web tech & business conference in Eastern Europe in 2011 www.how-to-web.net Twitter: @how_to_web Facebook:http://www.facebook.com/howtoweb