How To Web - a desemnat cei 6 finalisti la competitia internationala Startup Challenge

BUCURESTI - 26 octombrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Juriul desemnat Startup Challenge a ales cele 6 startup-uri finaliste ce vor avea sansa sa isi prezinte business-ul in fata celor 500 de profesionisti, antreprenori si investitori din domeniul online in cadrul conferintei How To Web 2010. Acestea sunt, in ordine alfabetica: Axiologic (Romania), eDiploma (Romania), FlairBuilder (Romania), QRky (Marea Britanie), SpikePress (Romania) si Squeeqly (Romania).

How To Web - a desemnat  cei 6 finalisti  la competitia internationala Startup Challenge

Startup Challenge este competitia de startup-uri din domeniul online a conferintei How To Web 2010 si a fost lansata in luna septembrie, adresandu-se startupurilor de pretutindeni, in special celor din Europa de Est, ce au o idee viabila de business online si potentialul necesar pentru a duce la indeplinire aceasta idee. Criteriile pe care startup-urile inscrise la competitia a fost necesar sa le indeplineasca au fost sa fie de maxim 2 ani pe piata, sa targeteze piata internationala si sa nu fi primit pana in momentul inscrierii nicio investitie de la o firma de VC.

21 de antreprenori online din Europa au intrat in competitia Startup Challenge inaintea termenului limita de inscriere de 10 octombrie. Juriul format din Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen), Raluca Georgescu (Wembrio), Vladimir Oane (uberVU), Vlad Stan (Seedmoney) si Radu Ticiu (Timisoara Software Business Incubator) a ales cei 6 finalisti urmarind cateva criterii de baza: piata targetata de fiecare startup, fezabilitatea afacerii si impactul acesteia, solutia propusa si tehnologia folosita, strategiile competitive ale fiecarui business, echipa fondatoare si modelul de business propus.

Cei 6 finalisti – Axiologic, eDiploma, FlairBuilder, QRky, SpikePress si Squeeqly – vor avea sansa sa isi prezinte businessul in cadrul conferintei regionale How To Web 2010 pe marea scena a evenimentului, sa interactioneze direct si sa primeasca feedback si sfaturi de la juriu si sa discute cu participantii aflati la conferinta putand chiar realiza demo-uri ale aplicatiei lor la standul special de prezentare amenajat intr-o zona special dedicate.

In final, la sfarsitul celei de-a doua zile a conferintei HTW, juriul va alege 3 startup-uri castigatoare care vor beneficia de promovare pe siteul oficial HTW cat si pe Social Media, si bineinteles vor primi si un premiul semnificativ.

Juriu care va alege castigatorii este compus din specialist, antreprenori si investitori din domeniul online cu experienta si o activitate intensa in a acest gen de competitii: Reshma Sohoni (Seedcamp), Patrick de Laive (TheNextWeb.com), Katy Turner (Eden Ventures), Vlad Stan (Seedmoney), Vladimir Oane (UberVu), Raluca Georgescu (Wembrio), Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen), Doug Richard (SchoolForStartups.co.uk), Radu Ticiu (Timisoara Software Business Incubator) si Alexandru Costin (Adobe)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wembrio/how-to-web-a-desemnat-cei-6-finalisti-la-competitia-internationala-startup-challenge