Inbox Review 2010 de la White Image - topul clientilor de email s-a schimbat in sfera B2B: Outlook inaintea Yahoo! Mail

BUCURESTI - 25 august 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

White Image lanseaza Inbox Review 2010, cea mai recenta editie a singurului studiu privind situatia clientilor de email folositi de utilizatorii romani, abonati la newsletterele din sfera B2B (Business to Business) si B2C (Business to Consumer).

Inbox Review 2010 de la White Image - topul clientilor de email s-a schimbat in sfera B2B: Outlook inaintea Yahoo! Mail

Inbox Review 2010 cuprinde date colectate si analizate prin instrumente specifice, in perioada decembrie 2009 – februarie 2010, de la 250.038 de adrese unice de email, din care 246.299 de utilizatori sunt abonati la newsletterele B2C, iar 3.739 sunt abonati la newsletterele B2B. Au fost selectate si monitorizate informatii obtinute doar in momentul in care imaginile/pozele incluse in email, au fost afisate.

In perioada analizata, liderul clientilor de email pe segmentul B2B nu mai este Yahoo! Mail, asa cum a fost in 2008, ci Outlook. Aproximativ 50% dintre cititorii acestor tipuri de newslettere au folosit adresa de serviciu sau servicii de email care permit pop3 sau IMAP, respectiv Outlook. Yahoo! Mail a inregistrat o cota de 22%, in scadere, iar Gmail a fost folosit de 4.59% dintre utilizatorii abonati la newsletterele B2B.

In sectorul B2C, in continuare, utilizatorii au preferat sa se aboneze la newslettere cu adresele personale, aproximativ 69% din totalul abonatilor la acest tip de comunicare folosind Yahoo! Mail, urmand Outlook cu 12.07%. In privinta celor mai folosite browsere pentru citirea emailurilor, in ambele sectoare de business, aproximativ 60% dintre utilizatori prefera Internet Explorer, urmat de Firefox in procent de 33% dintre cei abonati la emailurile B2B si, respectiv, 40% dintre abonatii B2C.

In ceea ce priveste cei mai folositi clienti de email de tip Desktop, atat in comunicarea B2C, cat si in cazul comunicarii B2B, cel mai utilizat este Outlook, folosit de aproximativ 90% dintre cei care folosesc Desktop email. In cadrul acestui top, Outlook este urmat de Thunderbird si Lotus.

Chiar si in folosirea suporturilor mobile pentru citirea emailurilor s-a observat o schimbare. In sectorul B2C, interesul celor care aleg sa isi citeasca emailurile de pe suporturile mobile a crescut de la 0.18% la 1%, iar in B2B, de la 0.6% la 3.50%.

Studiul Inbox Review 2010 mai cuprinde:
•Topul clientilor de email de tip Desktop: Outlook 2000-2003, cea mai folosita versiune
•Topul suporturilor mobile folosite pentru citirea newsletterelor: iPhone pe primul loc
•Cele mai utilizate browsere pentru citirea newsletterelor: Internet Explorer inaintea Firefox
•Informatii legate de regulile de design pentru vizualizarea corecta a newsletterelor de catre abonati

Solicitati o copie a studiului Inbox REVIEW 2010 pe site-ul http://www.whiteimage.net/

Despre White Image Grup

Despre White Image (www.whiteimage.net)

White Image este lider in solutii customizabile de email marketing, gestionand anual un volum de peste 100 milioane de emailuri. Preocupata de dezvoltarea unei platforme software puternic specializata, capabila a face fata celor mai mari provocari ale mediului online, White Image se concentreaza pe crearea de instrumente de analiza inovative si este dedicata deliverabilitatii si celor mai inalte standarde din email marketing.

White Image este singura companie romaneasca de email marketing recompensata la nivel international cu premiul Gold Consumer in competitia anuala MarketingSherpa si este implicata in proiectele internationale din domeniu.

In portofoliul White Image, se regasesc cele mai mari companii din Romania: auto (Dacia, Renault, Porsche Romania), bancar/asigurari (ING, OTP Bank), consultanta/training (TMI, Ensight, Horvath&Partners), retail (Altex, MEDIA GALAXY, Flanco, Flamingo, Panasonic, eMAG), publisheri online (dailybusiness.ro), fashion (Avon, Quelle), farmaceutice (Farmaciile Dona), publishing (Publimedia/Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, The One; Intact/Jurnalul National, Financiarul, Revista Felicia; Grupul Realitatea-Catavencu, Grupul Edipresse).

Malina Tudoroiu
PR Coordinator
White Image - Loyalty Solutions
www.whiteimage.net
(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
Tel: 0723 452 628
http://www.whiteimage.net

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/white-image-loyalty-solutions/inbox-review-2010-de-la-white-image-topul-clientilor-de-email-s-a-schimbat-in-sfera-b2b-outlook-inaintea-yahoo-mail