4 motive sa alegi un gazon artificial pentru terenuri de sport

BUCURESTI - 27 octombrie 2021

Comunicat tip General in Sport

Tipul suprafetei unui stadion ar putea fi un factor important in tipurile de accidentari suferite de catre cei care folosesc stadionul.

Gazon sportiv

Gazon sportiv

Cand vine vorba de alegerea unei suprafete pentru sport, se arunca o privire minutioasa asupra numeroaselor tipuri de iarba naturala sau gazon artificial. Noile modele si imbunatatirile suprafetelor artificiale fac ca alegerile sa se indrepte spre ele.

De ce sa alegi un gazon sintetic?

Unul dintre cele mai mari argumente in favoarea folosirii unui gazon sintetic este costul comparativ mai mic fata de terenurile cu iarba naturala.

Totusi, sa dezvaluim cele mai importante motive sa alegi o amenajare gazon artificial pentru terenul de care ai nevoie (multisport, forbal, tenis, sau altele).

Sanatate

Cand se utilizeaza iarba naturala, trebuie sa se foloseasca pesticide si alte substante chimice pentru a mentine aspectul si sanatatea terenului pe tot parcursul anului. Gazonul artificial nu necesita aceasta prelucrare periodica. Multe marci de gazon folosesc mici firimituri de cauciuc pentru a sustine iarba falsa, pentru a oferi o senzatie mai naturala sub picioare si pentru a oferi o „perna” pentru eventuale cazaturi.

Costuri mai mici de intretinere

Cand vine vorba de costurile de intretinere, gazonul artificial poate reduce dramatic suma de bani necesara pentru operarea echipamentelor de gazon si orele de lucru petrecute in fiecare saptamana. Intretinerea gazonului nu necesita nicio operatiune speciala, gazonul artificial se va curata de zapada si se va efectua perierea lui obisnuita in mod periodic.

Aspect atractiv tot anul

Gazonul artificial imbunatateste aspectul oricarui teren. Gazonul sintetic ramane constant in culoare, textura si inaltime. Materialele nu se decoloreaza si nu se uzeaza.

Nu necesita udare permanenta

Instalarea gazonului artificial elimina nevoia de irigare si reduce cantitatea de apa folosita pentru a-l mentine, in comparatie cu iarba naturala care are nevoie de sisteme eficiente de irigare, de o cantitate considerabila de apa pentru a arata bine si de ingrijire permanenta. Nu mai vorbim de tunderea ierbii.

Astfel, instabilitatea gazonului din iarba naturala determina organizatiile sa incline spre gazonul artificial.

Scopul unui teren artificial este de a crea cea mai buna suprafata pentru jocuri, iar iarba sintetica respecta aceasta conditie de minune!