5 vinuri „dulci” pe care trebuie să le guști – Pinot Noir

BUCURESTI - 22 martie 2022

Comunicat tip General in HoReCa

Vinul dulce, arta și asul din mânecă pentru momentele speciale.

Vinuri dulci

Vinuri dulci

Una dintre cele mai populare și mai elegante băuturi din lume este vinul. Romantic, rafinat și delicat, sau dur și nuanțat precum adevărul, vinul a avut parte de propriul lui zeu în mitologie și de un loc aparte în ritualele sacre.

Există un proverb latin care spune: „Este bine să ne amintim că există cinci motive pentru a bea: venirea unui prieten, setea cuiva, frica de sete pe viitor, gustul excelent al vinului, sau oricare alt motiv.”; și cum nici o poveste bună nu începe cu „m-am intâlnit cu prietenii la o salată!”, vinul a inspirat generații și a creat povești. Sec, demisec sau dulce, potrivit la mese festive, cină romantică sau cină în familie și asociat mereu cu arta culinară, vinul se găsește în toate colțurile și culturile lumii.

Ne oprim asupra unuia din cele mai interesante si nobile soiuri de strugure: Pinot Noir. Aroma de Pinot Noir este legendară. Mulți vinificatori aspiră să folosească acest soi rar, vechi și nobil de struguri, iar admirația pentru vinul de calitate a fascinat umanitatea încă din Antichitate.

Sortimentele de struguri selectate pentru Pinot Noir se găsesc adesea în vinurile spumante. Îmbină aciditatea vinului alb cu bogația de arome regăsită în vinurile roșii. Probabil cel mai sofisticat soi de strugure din lume, Pinot Noir este o calătorie printre note subtile de fructe, ciuperci si parfumuri florale, îmbinand în același pahar gust de cireșe, zmeură, vișine, trufe și aroma frunzelor de toamnă. Este un vin amplu, ușor, dar bogat, cărnos și suplu.

Strugurele Pinot Noir este unul dintre cele mai sensibile sortimente, are nevoie de multă atenție și condiții speciale de creștere, pentru că viile sunt capricioase la vânt, îngheț sau frig. Totuși, Pinot Noir se cultivă în multe zone și se bucură de o imensă popularitate pe tot globul.

Un vin bun poate transforma o cină banală într-o cină romantică, poate reuni o masă de familie și poate aduce relaxare și răsfăț, așadar hai să descoperim 5 vinuri alese:

Magnum Cuvee Prestige Brut, Crama Bellussi

Recomandat alături de preparate din carne albă și fructe de mare. Poate fi alegerea perfectă a unei seri de neuitat. 

Acest vin provine din frumoasele dealuri Oltrep Pavese, unde cultivatorii strâng cu cea mai mare grijă fructele manual și folosesc butoaie din oțel inoxidabil pentru fermentare.

Lasă-te cucerit de o aromă puternică, proaspătă, infuzată cu note de fructe dulci și cu o aciditate plăcută, romantică și senzuală!

Filanda Rose Brut Millesimato Riserva, Crama Bortolomiol

Dacă mâncărurile picante sau exotice sunt pe placul tău, acest sortiment se va potrivi foarte bine, având în sine o notă înțepătoare.

Pentru a produce acest vin, regiunea Oltrep Pavese din nordul Italiei crește Pinot Noir. Nuanța vinului se schimbă de la un roz diafan la unul vibrant, pe măsură ce îmbătrânește, făcându-l delicat și puternic în același timp. Fructele mari, pestrițe, sunt contrabalansate de eleganța și profunzimea notelor florale aproape cărnoase, asezonate cu piper și scorțișoară. Proaspăt și corpolent, cu un parfum persistent și aromat.

Rosé de Petro Vaselo, Crama Petro Vaselo

Vinul perfect pentru un prânz special, Rose-ul de Petro Vaselo completează minunat mâncărurile cu pește sau fructe de mare.

Petro Vaselo, din inima Banatului, este una din cele mai vechi crame din România, aici obținându-se vinuri înca de acum 500 de ani.

Toți strugurii utilizați pentru a face acest rosé sunt de tip Pinot Noir și sunt culeși manual . Buchetul aromelor este elegant, cu note proaspete și delicate de piersică și grapefruit. Experiența inedită a unui pahar de o savoare sublimă la limita dintre tradiție și evoluție îl fac demn de recomandat.

Bendis Rosé, Crama Petro Vaselo

Alegerea perfectă pentru un aperitiv de succes la o întâlnire cu prietenii.

Aroma strălucitoare și energică a acestui vin provine din strugurii Pinot Noir culeși manual din podgoria de vest a cramei Petro Vaselo, iar tehnica Charmat îi conferă un finisaj fin perlat care completează caracterul vinului. Aromele de trandafir și lăcrămioare, precum și mirosurile fructate și florale, se potrivesc minunat cu carnea albă, crustaceele și brânza proaspătă, oferind o gamă largă de combinații delicioase.

TorSe Prosecco Rosé, Crama La Tordera

În căutarea a ceva ușor și fructat pentru a servi la aperitiv sau în loc de aperitiv, TorSe Prosecco este o alegere excelentă, însoțitorul ideal pentru preparatele din pește, fructe de mare, legume sau aperitive.

Numele vrea să sublinieze unirea a două elemente distincte, La Tordera și Rose. Tor Se fiind un amestec delicios între Glera și Pinot Noir, îmbogățit cu arome de trandafiri și piersică.

Iar aceasta este doar o mică selecție din vastul univers Pinot Noir, un soi de strugure special și celebru. Datorită paletei colorate de arome găsite în acest soi de struguri, Pinot Noir își gasește repede prieteni și aprecieri. Texturile mătăsoase ale unui vin Pinot Noir fac din acesta o alegere potrivită pentru aproape orice ocazie, dar și un răsfăț de savurat „în tihnă”.

Tu ce Pinot Noir recomanzi din cele încercate?

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whitepress/5-vinuri-dulci-pe-care-trebuie-sa-le-gusti-pinot-noir