Back to school 2022, iata cum arata necesarul de rechizite scolare

BUCURESTI - 25 iulie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Inceputul de an scolar vine cu provocari in gasirea rechizitelor scolare potrivite, devine o experienta solicitanta, atat pentru cei mici cat si pentru parinti, mai ales in momentul in care nu cunosti cu exactitate lista cu articole de care vor avea nevoie pe parcursul anului.

Rechizite

Rechizite

Pe masura ce se apropie timpul de intoarcere la scoala, un lucru este foarte sigur, copilul dumneavoastra va vea nevoie de rechizitele potrivite pentru a pregatii noul an scolar cu succes. In functie de clasa in care acesta trece, necesarul pe care trebuie sa il pregatiti este in general mai mare, iar cerintele cresc o data cu adaugarea de noi materii in orarul lor.

Daca pentru gradinita, clasa 0 sau clasele pregatitoare, lista de rechizite scolare nu este una foarte lunga si necesita doar cateva elemente ce le vom prezenta mai jos, in clasele terminale de liceu sau gimnaziu aceasta poate creste considerabil, iar accesoriile specifice precum trusele de geometrie, compasurile sau multitudinea de caiete pot pune un accent destul de mare pe bugetul alocat.

Alegerile de la inceputul anului scolar sunt mereu dificile, mai ales in aceasta perioada in care bugetul de cumparaturi trebuie sa se ajusteze odata cu cresterea preturilor tuturor produselor esentiale, nici articolele scolare nu fac exceptie, astfel alegerile de rechizite scolare ieftine reprezinta o oportunitate pentru mentinerea costurilor la un nivel optim.

Lista de rechizite pentru gradinita si clasa 0

Pentru copii de gradinita si clasa 0 accentul se pune mai mult pe creatie si lucru manual, alternand invatarea cu jocul, iar articolele de care au nevoie in general pot sa varieze in functie de cerintele institutiei de invatamant sau a cadrelor didactice.

Betisoarele din plastic, lemn sau numaratoarea ajuta copii sa numere, ceea ce va parea doar un joc pentru ei si nu va pune o presiune suplimentara in noul mediu in care se afla. Creioanele cu mina din grafit si radiera in capat, o ascutioare dubla cu container, ce va permite ascutirea creioanelor normale si a celor groase, toate acestea trebuiesc puse intr-un penar, cel mai practic fiind cel tip borseta, cu unul sau mai multe compartimente.

Ghiozdanelul de dimensiuni reduse este esential pentru depozitarea acestora, designul si formatul este un aspect esential si trebuie ales impreuna cu cel mic pentru a-i face placere sa il poarte, in fiecare zi. In acesta trebuie sa se regaseasca caiete in formatul mic A5, iar numarul de file pentru acesta este cuprins intre 24 pentru cele Tip 1 sau 2 si patruzeci si opt.

Articolele pentru desen cuprind pensulele pe set, acuarelele, aici este recomandat sa optati pentru unele in borcanase din plastic ce se pot inchide, acestea faciliteaza atat transportul cat si depozitarea fiind mai greu de varsat, in anumite situatii, educatorii aleg sa faca o achizitie comuna de materiale pentru desen, precum sunt sticlutele de tempera de 250-500 sau 1000 ml pe diferite culori, pentru a fi utilizate de intreaga grupa.

Chiar daca majoritatea acuarelelor se indeparteaza foarte repede de pe materialele textile, adesea sorturile pentru pictura sunt o solutie optima, iar acestea se pot alege in functie de varsta. Nu uitati paharul pentru apa, caietele sau blocurile de desen, pentru culorile pe baza de apa este recomandat un gramaj mai mare al hartiei, pentru o absorbtie mai mare, neexistand riscul de incretire a suprafetei.

Pentru lucrul manual alegeti o foarfeca cu varf rotund pentru a putea fi utilizata in siguranta de catre cei mici, nu trebuie sa lipseasca nici lipiciul solid, hartia creponata ce cuprinde mai multe culori pe set sau hartia glasata simpla sau autoadeziva. Plastelina ajuta la cresterea creativitatii celor mici prin joaca, aceasta ofera posibilitatea de creare a diferitelor forme prin modelare, exista mai multe tipuri, cele clasice cu o varietatea foarte mare de culori si cea usor modelabila, foarte flexibila, in general aceasta are un gramaj mai mare, dar mai putine nuante disponibile. Un alt avantaj al celei din urma o reprezinta recipientele din plastic in care pot fi tinute.

Clasele primare, de la joaca la invatare cu rechizitele scolare potrivite

Odata cu trecerea intr-o noua treapta, cei mici trebuie sa se adapteze la noi reguli la scoala, astfel intervin alte necesare de rechizite scolare, aici accentul se va pune pe instrumentele de scris, corectura, dar si alegerea caietelor potrivite pentru nevoile lor, chiar daca activitatile creative precum arte vizuale si abilitati practice raman, apar noi materii de studiu precum stiinte ale naturii, educatie civica si multe altele pe parcurs.

Stilourile se recomanda ca unic instrument de scris in clasele mici, prin intermediul acestuia scrisul de mana se poate forma mult mai usor, este un obiect cu un pret mic, variind de la cativa lei pana la cateva sute, in functie de producator si materialele din care este confectionat, penita acestora este din iridium, iar scrisul poate fi subtire sau mediu, depinzand de alegerea dvs.

Pana in clasele de gimnaziu, primeaza caietele in format A5, ulterior o data cu volumul mai mare de predare se pune accentul pe cele A4, deoarece permit o suprafata dubla de scriere, numarul foilor pentru acestea variaza in functie de materiile pentru care sunt folosite, recomandarea este ca pentru romana si matematica sa le alegeti pe cele intre 80 si 100 file, iar pentru restul, intre 48-60 foi.

Penarele echipate reprezinta un avantaj in ceea ce priveste costurile, acestea pot fi mult mai ieftine, avand un numar mare de accesorii ce sunt utilizate frecvent, in mare parte dintre acestea sunt carioci si creioane colorate, iar pentru elevii mai mari este recomandata cumpararea separata, achizitionand lucruri uzuale precum pasta corectoare, pixuri, textmarkere sau liniar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whitepress/back-to-school-2022-iata-cum-arata-necesarul-de-rechizite-scolare