Casa prefabricată, din lemn - o soluție viabilă?

BUCURESTI - 2 august 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Construcția de la zero a unei case pornește, de obicei, discuții interminabile. Fiind un subiect complex, construirea unei locuințe noi implică multe variabile care iscă dezbateri începând de la conceperea planului de casă până la alegerea tencuielii decorative.

Casa prefabricată, din lemn - o soluție viabilă?

Casa prefabricată, din lemn - o soluție viabilă?

De obicei, când luăm hotărârea să construim o nouă locuință, avem în minte clasicul proces de construcție cu o structură din zidărie. O temă mai puțin prezentă în discuții este totuși construcția noii locuințe pe structură de lemn.

Deși nu este un sistem constructiv nou, astfel de construcții sunt mai puțin frecvente la noi în țară, fiind preferate materialele precum cărămida pentru structura de rezistență. Pentru a-ți răspunde la întrebarea cât de viabilă este o casă din lemn prefabricată, am pus laolaltă cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști despre acest sistem de construcție.

Prima problemă pe care probabil ți-o pui vizavi de alegerea unei case prefabricate din lemn este rezistența ei. Ce e important să reții legat de acest aspect este faptul că asemenea construcții sunt gândite și proiectate de ingineri calificați. În plus, în cazul unui cutremur, reține că lemnul este un material mai elastic decât zidăria, ceea ce face ca o casă din lemn să fie mai rezistentă în fața unui seism serios.

Alt pericol în fața căruia vrei să știi că locuința va face față este focul. Din fericire, lemnul folosit în construcția caselor prefabricate este tratat cu soluții de ignifugare. Poți opta cu încredere pentru o astfel de construcție, deoarece pericolul uni incendiu nu este mai mai mare decât în cazul caselor cu structură din zidărie.

Cel mai probabil te gândești că vei fi limitat în privința arhitecturii casei atunci când te gândești la o structură prefabricată. Ei bine, află că nu ești. Ești liber să optezi pentru o construcție dezvoltată după ideile tale, pe care constructorul o va pune în practică după cum vrei tu.

Încă un aspect important legat de o asemenea structură este timpul scurt de construcție. În cazul în care alegi o casă prefabricată care există în stocul constructorului, vei abea de așteptat doar trei zile lucrătoare până când acesta o va livra. Chiar și atunci când vrei o casă făcută după chipul și asemănarea ta, o poți avea într-un timp scurt, fără să aștepți luni sau ani de zile până te poți muta în noul tău cămin.

Cauți o echipă serioasă care îți poate oferi casa visurilor tale la costuri avantajoase în mai puțin de o săptămână? Apelează cu încredere la echipa casa-ieftina.ro și alege din patru modele de case din lemn prefabricate sau împărtășește ideile tale cu echipa de constructori.

Intră pe www.casa-ieftina.ro și configurează noua ta casă!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whitepress/casa-prefabricata-din-lemn-o-solutie-viabila