Cele mai întâlnite sortimente de miere - Recomandări și beneficii

BUCURESTI - 13 septembrie 2022

Comunicat tip General in Sanatate

Aurul dulce, cel mai bun și sănătos desert și alte câteva zeci de denumiri sunt atribuite unui singur produs natural de care ne putem bucura datorită uneia dintre cele mai importante insecte din lume, albina. Dacă te afli printre persoanele care vor să dedice timp cercetării mierii, ai început perfect, deoarece în următoarele rânduri vei afla care sunt principalele tipuri de miere din țara noastră și câteva informații despre fiecare dintre ele.

Sortimente de miere

Sortimente de miere

Mierea de tei

Mierea de tei câștigă destul de mult teren în fața celorlalte tipuri de miere, iar asta se datorează miresmei și parfumului inconfundabile pe care le are. Evident, pentru că provine de la o plantă cu un miros imposibil de înlocuit, mierea de tei este bogată în nutrienți, monozaharide și uleiuri bogate în farnesol. Mierea de tei are un gust foarte pregnant și o aromă extrem de bogată și trebuie să fii atent pentru a o lăsa drept ultimul aliment dintr-un meniu bogat. 

Dacă vrei să faci o degustare sau urmează să ai o masă copioasă, mierea de tei se va potrivi cel mai bine pe lista de deserturi. Iar pentru o aromă și mai îndrăzneață, poți să cumperi o capodoperă culinară de curcuma cu miere și scorțișoară care pur și simplu îți va umple sufletul de arome și bucurii.

Mierea de salcâm

Mierea despre care majoritatea consumatorilor din România spun că este cea mai scumpă, cea mai sănătoasă și cea care se obține destul de dificil dacă ar fi să deliberăm spusele apicultorilor. Mierea de salcâm are o caracteristică foarte importantă care o deosebește foarte mult de celelalte tipuri de miere, iar acest aeste culoarea. Cu cât mierea de salcâm este mai pură, cu atât este mai incoloră și translucidă. Fluiditatea acestei mieri este mult mai stabilă, iar în momentul în care dorești să torni mierea de salcâm, aceasta va cădea mult mai repede.

Îți oferă energie, se asimilează extrem de repede în organism, are un conținut destul ridicat de fructoză și prin urmare, este recomandată pentru copii, femei gravide și persoane care au nevoie să se recupereze după un episod destul de solicitant al unei boli, răceli sau afecțiuni medicale.

Și aceasta poate fi combinată pentru a rezulta un produs de miere cu scorțișoară cu un gust extrem de bun și care poate ține loc unui desert, la nevoie.

Mierea polifloră

Plină de vitamine, nutrienți și tot felul de compuși sănătoși, mierea polifloră este destul de ieftină, dar foarte benefică pentru organism. Ieftină pentru că este foarte simplu de cules și procesat, dar și mai ieftină, iar pentur un preț mai mic primești unul dintre cele mai complexe și complete tipuri de miere din câte există. Nectarul provenit de la zeci de flori îți oferă efecte terapeutice pentru zeci de afecțiuni.

Concluzie

Mierea de albine este unul dintre cele mai benefice compuse naturale pe care viața ni le-a putut oferi. Nu scoate un astfel de alimenta din viața ta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/produsemanastiresti/cele-mai-intalnite-sortimente-de-miere-recomandari-si-beneficii