Cum poți cumpăra criptomonede: 2 metode sigure

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Cum poți cumpăra criptomonede: 2 metode sigure

Criptomonede

Dacă te gândești să faci trading online, si să tranzacționezi Bitcoin, Ethereum sau alte criptomonede, există mai multe modalități de a face acest lucru. Aceste active digitale sunt tranzacționate pe o piață mondială, 24 de ore din 24. În acest articol îți voi prezenta două metode prin care poți cumpăra cripto-active.

Prima metodă la care poți apela este alegerea unei burse de criptomonede.

Ce este o bursă de criptomonede?

Bursele de criptomonede sunt platforme private care permit utilizatorilor să tranzacționeze diverse active criptografice.

Deși comisioanele pot fi mai mici decât în cazul altor metode de tranzacționare, interfața complexă și graficele de performanță pot fi intimidante pentru cei noi pe piața cripto.

Avantaje ale unui CEX (Crypto Exchange Centralizat)

User friendly

Bursele centralizate facilitează investitorilor începători să se implice în tranzacționarea și investițiile în criptomonede. În loc să încerce să înțeleagă complexitatea portofelelor de criptomonede și a tranzacțiilor peer-to-peer, utilizatorii burselor centralizate își pot vizualiza în mod convenabil soldurile conturilor și pot efectua tranzacții prin intermediul unor aplicații și site-uri web sigure.

Fiabilitate

Bursele centralizate oferă o modalitate sigură și fiabilă de a efectua tranzacții și schimburi comerciale. Prin utilizarea unei platforme centralizate și de încredere, utilizatorii pot avea încredere în siguranța tranzacțiilor lor.

Încredere

Oportunitatea de a utiliza efectul de pârghie al investițiilor împrumutând bani de la un CEX este cunoscută sub numele de tranzacționare în marjă, care poate oferi randamente mai mari, dar implică și un risc sporit de pierdere.

Dezavantaje ale unui CEX

Risc de hacking

Companiile care administrează bursele centralizate sunt responsabile de protejarea fondurilor clienților lor, care pot însuma miliarde de dolari în Bitcoin. Prin urmare, aceste burse sunt vulnerabile la atacurile hackerilor și ale altor infractori care încearcă să fure fondurile.

Comisioane per tranzacție

Costurile de tranzacționare pe bursele centralizate pot fi costisitoare, în special atunci când este vorba de sume mari de bani, în comparație cu bursele peer-to-peer.

Custodia activelor digitale și riscul de fraudă

Atunci când alegi o casă de schimb de criptomonede, este important să evaluezi avantajele și dezavantajele de a permite casei de schimb să îți păstreze activele digitale ca si custode în propriul portofel digital, față de a îți permite să îți păstrezi cheile private în propriul portofel digital.

Cea de-a doua metodă prin care poți cumpăra criptomonede este Crypto ATM-ul.

Bancomatele Bitcoin au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, deoarece permit persoanelor fizice să schimbe numerar în Bitcoin, care este apoi transferat în portofelele lor online.

În medie, există un comision de 8,4% pentru cumpărarea de Bitcoin de la un bancomat și un comision de 5,4% pentru vânzarea acestuia. Aceste comisioane sunt, de obicei, mai mari decât cele asociate altor metode de cumpărare și vânzare de Bitcoin.

După ce te-ai decis de unde o să achiziționezi Bitcoin sau alte criptomonede, mai trebuie să decizi încă trei aspecte: cum îți vei păstra activele digitale, fie într-un portofel cald sau într-un portofel rece, cât de mult decizi să investești în criptomonede și ulterior să îți organizezi investiția, prin determinarea planului pe termen lung al activului digital ales.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bitcoinromania/cum-poti-cumpara-criptomonede-2-metode-sigure