De ce să apelezi la o firmă de tractări auto?

BUCURESTI - 21 octombrie 2021

Comunicat tip General in Logistica/Transport

Situațiile în care mașina creează diferite probleme și nu mai poate porni pot fi foarte numeroase.

Tractare auto

Tractare auto

Fie că șoferii vor să pornească mașina din fața blocului pentru a ajunge la locul de muncă, fie că aceștia au rămas cu mașina în drum, situațiile acestea nu sunt deloc plăcute. În astfel de cazuri, șoferii sunt sfătuiți să contacteze o firmă de tractări auto și asistență rutieră.

O astfel de firmă va putea remorca mașina până la un service autorizat sau va putea oferi asistență rutieră la fața locului, în funcție de problemele cu care se confruntă mașina respectivă.

Tractarea mașinii nu reprezintă o sarcină ușoară. Dacă până acum ceva timp această procedură putea fi realizată de către orice persoană, de câțiva ani legislația s-a schimbat în sensul acesta și nu mai permite șoferilor să tracteze sau să fie tractați decât în condiții speciale.

Din fericire, există mai multe firme de tractări în București, Ilfov, dar și în toată țara, specializate în a oferi soluții tuturor șoferilor care au nevoie de așa ceva.

Care sunt cele mai întâlnite situații ce necesită tractări auto?

De cele mai multe ori, soferii nu se mai pot deplasa cu autoturismul, deoarece apare o defecțiune la mașină. Acestea nu apar peste noapte, ci sunt intensificate în timp de anumiți factori, iar atunci când apar semnale evidente, mulți șoferi le ignoră.

O a doua situație ar fi blocarea mașinii în trafic, din motive diverse: fie mașina nu mai poate porni din cauza lipsei de curent, fie cutia de viteze este blocată etc.

Această situație poate fi extrem de neplăcută, de aceea serviciile unei firme de remorcări vor fi necesare.

Autovehiculele implicate în accidente pot fi mutate cu permisiunea organelor competente.

Repararea mașinii pe marginea drumului nu reprezintă o soluție eficientă, motiv pentru care aceste servicii de tractare sunt utile.

Șoferii sunt sfătuiți să apeleze la servicii de tractări auto și în situația în care axa mașinii este ruptă sau au avut loc defecțiuni grave determinate de anumite accidente pe șosea etc.

De asemenea, aceștia pot solicita astfel de servicii de transport auto atunci când mașina nu a fost inmatriculată sau în alte cazuri similare (deplasare la un parc de dezmembrări etc.).

În situația în care mașina rămâne înzăpezită, echipa de tractare poate ajunge la locul în care se află mașina blocată și poate rezolva problema.

Astfel de companii mai oferă și servicii de transport utilaje sau transporturi agabaritice.

Care este prețul serviciilor de tractare auto?

Prețul serviciilor poate varia în funcție de mai mulți factori.

Spre exemplu, în funcție de locul unde se află mașina și unde se dorește să fie transportată, prețul nu poate fi unul standard.

De asemenea, tariful este diferit și în funcție de de tipul și starea vehiculului (exemplu: transportarea unui SUV va costa mai mult decât un vehicul cu o greutate mai mică etc.).

Chiar și cele mai bine întreținute mașini sau cele de ultimă generație pot face surprize neplăcute, de aceea șoferii pot apela cu încredere la serviciile unei firme de remorcări pentru a rezolva orice neplăcere.