Descoperă totul despre popularitatea în creștere a texturilor moi în interioare

BUCURESTI - 16 decembrie 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Textilele, în ciuda faptului că sunt prezente în mod constant în interioarele oamenilor, recent și-au văzut revenirea într-un stil deosebit. Mai mult, se îndreaptă spre un design și alegeri mai sustenabile, bazate de soluții naturale, materiale și metode de producție diferite. Există chiar o trecere clară către textile lucrate manual, precum covoare, tapiserii, cuverturi de pat, perne sau macrameuri.

Sursa de imagine: Archi_Viz / Shutterstock.com

Sursa de imagine: Archi_Viz / Shutterstock.com

Ține cont de confort și estetică

Designerii de interioare apelează din ce în ce mai mult la fibre naturale, precum bambus, iută sau lâna atunci când vine vorba despre covoare, ceea ce sporește funcția termică a acestora. Mai mult, oferă și amortizare, absorbție a sunetului și, mai presus de toate, afectează confortul și estetica interiorului, oferind o senzație de căldură atât fizică, cât și psihică. 

Alegând modele de acest fel, poate reprezenta o conștientizare tot mai mare a impactului pe care fibrele sintetice îl au asupra planetei, dar și asupra sănătății oamenilor, așa că aceste covoare realizate din fibre naturale precum iuta sau lâna vor fi apreciate din ce în ce mai mult.

Spre deosebire de mobilă și alte piese permanente pentru casă, textilele precum cuverturi sau perdele sunt ceva ce poate fi schimbat foarte rapid, ușor și relativ ieftin, ajustându-și estetica la un spațiu fix. 

Alegerea unui covor din blană de oaie – aristocrație textilă

Când te gândești la covoarele din lână, cel mai adesea îți vin în minte două asocieri: calitate înaltă și confort. Și pe bună dreptate! Lâna este plăcută la atingere și moale și în același timp este durabilă și elastică, astfel că un astfel de covor nu se va deforma. 

Covorul din blană de oaie protejează eficient împotriva frigului, iar în cazul covoarelor mari, îți permite să reglezi eficient nivelul de umiditate din interior. Datorită calității înalte, acest tip de covoare și alte modele naturale au adesea o funcție reprezentativă în camerele de zi. Dar pot fi și o oază de căldură plăcută în dormitor.

Cum se alege mărimea covorului?

Mărimea covorului joacă, de asemenea, un rol important. Uneori faci greșeala de a acoperi cu el întreaga podea, când singura ta sarcină era de a-i sublinia frumusețea. Dacă îl vei așeza sub o măsuță de cafea, covorul ar trebui să o depășească cu aproximativ 30 cm pe fiecare parte, iar în zona de dining, ar trebui să fie, pe fiecare parte a mesei, cu aproximativ 1 metru mai mare.

Dacă alegi un covor în camera copiilor, evită-l pe cele mici, deoarece aici, ele au rolul de a-i proteja pe cei mici în cazul căzăturilor și pot asigura momente de joacă frumoase.