Diversificare bebe - cum să faci procesul să fie mai ușor & natural

BUCURESTI - 9 decembrie 2022

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Urmează să începi perioada de diversificare bebe? Pentru că e o etapă pe cât de emoționantă, pe atât de provocatoare, în acest articol găsești informații despre cum trebuie să înceapă procesul de diversificare, care sunt alimentele și cantitățile potrivite și cum poți crea un echilibru nutrițional corect.

Diversificare

Diversificare

Doar urmând acești pași te asiguri că toate nevoile bebelușului sunt satisfăcute, iar procesul de creștere este în grafic. 

Fereastra ideală pentru începerea diversificării: 4-6 luni

Perioada 4-6 luni este optimă pentru dezvoltarea gustului bebelușului care este în plin vârf de creștere. Acum e momentul în care începe diversificarea alimentelor, când nevoile nutriționale și sistemul digestiv sunt mai mature și permit introducerea progresivă de legume și fructe. 

Totuși, nu te avânta prea tare în proces și respectă perioada de începere. Așteaptă ca bebelușul să treacă de cele 4 - 6 luni. Până în acel moment, sistemul digestiv nu este pregătit, iar bebelușul nu poate înghiți. În plus, începerea diversificării prea devreme poate provoca alergii. 

În cazul în care hrănești bebelușul la sân, diversificarea poate aștepta până la vârsta de 6 luni. Laptele satisface nevoile nutriționale, însă după 6 luni, diversificarea este absolut necesară.

Începerea procesului are loc etapizat, astfel încât să previi cât mai mult apariția alergiilor. În cazul copiilor cu predispoziție la alergii, este recomandat să introduci mai târziu alimente precum ouă, pește, arahide sau portocale.

Diversificare bebe - 3 sfaturi cheie

1. Atunci când prepari o masă sau pregătești un piure de cartofi, e important să iei în calcul că vei modela paleta de gusturi ale copilului tău. Din acest motiv, e important să oferi o singură legumă sau un singur fruct la masă, pentru ca bebelușul să le poată identifica după gust. 

2. Începe cu legumele la început și introdu fructele după câteva zile. Studiile arată că gustul de dulce este prezent la bebeluș încă de la naștere, în timp ce gustul de „sărat” este învățat. Introdu mai întâi legume precum morcovii sau dovlecei. Ca bebelușul să prindă drag de legume, oferă-i ceva diferit în fiecare zi și optează, pe cât de mult poți, pentru cele de sezon. 

3. Dacă bebelușul refuză alimentul, nu-l forța să mănânce. Nu vei face decât să-i amplifici gustul neplăcut. În schimb, încearcă din nou peste câteva zile, într-o manieră diferită

Bucură-te de procesul de diversificare

Lumea bebelușilor este una plină de curiozitate și bucurie. Atunci când împărtășești aceste sentimente cu el, bebelușul se simte în siguranță. Ca să faci din procesul de diversificare bebe un moment senin, permite-i copilului să se joace și să îmbrățișeze noua experiență așa cum simte el. 

Păstrează contactul vizual și mănâncă, atunci când se poate, alături de el. Împarte momentul cu el, ca bebelușul să simtă că masa este ceva natural, de care nu e nevoie să-i fie teamă.

La început va fi dezordine și multă - multă mâncare împrăștiată. Însă așa bebelușii învață ce textură are mâncare, cât de caldă trebuie să fie ca să le placă și cum se raportează la mesele zilnice. 

Păstrează totul natural, fără să forțezi sau să grăbești mesele zilnice. Așa cum știi, bebelușul răspunde la stresul și nervozitatea ta. Iar în timpul mesei poate refuza să mănânce, indiferent de alimentele pe care i le dai. 

Oferă-ți timp atunci când începi diversificarea și apelează la ajutor, atunci când nu faci față. Partea bună este că, indiferent de cât de provocatoare e diversificarea, găsești o mulțime de lucruri care să te ajute. 

Pentru ca bebelușul să învețe natural să mănânce singur, oferă-i tacâmuri și boluri potrivite pentru el. Pe site-ul papabebe.ro găsești seturi gata pregătite pentru procesul de diversificare. 

Toate ustensilele din seturile de pe site sunt confecționate din silicon alimentar rezistent, pe care îl poți folosi pentru o perioadă îndelungată. 

Aceste seturi sunt potrivite pentru bebeluși tocmai pentru că sunt sigure și bebelușul nu se poate răni, indiferent de cum le folosește, oferind un grad ridicat de siguranță. 


Seturile ergonomice de pe site-ul PapaBebe sunt create special pentru perioada de diversificare, astfel încât procesul să fie mai plăcut și mai ușor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/papabebe/diversificare-bebe-cum-sa-faci-procesul-sa-fie-mai-usor-natural