Dr. Laura Gîrbea: Aparatul fix Safir vs. Aparatul fix metalic. Care este varianta potrivita?

BUCURESTI - 22 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Adesea alegerea aparatului dentar este un moment important in viata unei persoane care s-a decis ca este nevoie de o schimbare benefica asupra danturii sale.

The Smile Space, Dr. Laura Gîrbea

The Smile Space, Dr. Laura Gîrbea

Aceasta evolutie continua din domeniul stomatologic a dus din fericire la aparitia pe piata a numeroaselor tipuri de aparate dentare.

Daca au aparut atat de multe tipuri de aparate dentare, implicit pacientii sunt pusi intr-o oarecare situatie dificila. 

‘’Care este oare alegerea cea mai buna?’’, se intreaba numerosi clienti care trec pragul cabinetului de ortodontie The Smile Space din Bucuresti.

Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa opteze pentru montarea unui aparat dentar, in acest articol iti prezentam o serie de aspecte de care trebuie sa tii cont in cazul in care vrei sa optezi pentru purtarea unui aparat fix Safir sau a unui aparat dentar fix metalic.

Te informam de la inceput, ca ambele tipuri de aparate dentare se pot monta la cabinetul de ortodontie The Smile Space. 

Aici doamna Dr. Laura Gîrbea, fondatoarea acestei clinici ortodontice, impreuna cu intreaga echipa de specialisti sunt pregatiti sa te sustina in alegerea aparatului dentar optim pentru problema cu care te confrunti, indiferent ca o sa fie nevoie de montarea unui aparat fix Safir sau aparat dentar fix metalic.

Doamna Dr. Laura Gîrbea a absolvit Facultatea de Medicina Dentara UMF Carol Davila din Bucuresti, specializarea Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala. 

Ulterior a urmat numeroase cursuri de perfectionare in diverse tehnici de tratamente ortodontice, pentru a le oferi pacientilor ei vizite si tratamente de cea mai inalta calitate.

Aparatul fix Safir este cu siguranta unul dintre cele mai moderne aparate dentare si poate sa fie privit ca si o bijuterie, intrucat se deosebeste de celelalte aparate prin prelucrarea lui fina, dar si prin finisajele lui perfecte.

De aceea, este recomandat ca aparatul fix Safir sa fie montat pe dintii pacientilor ce-si doresc o schimbare a danturii atat la nivel functional, cat si la nivel estetic.

Aparatul dentar fix din Safir trebuie sa stii ca este mai putin vizibil in comparatie cu aparatele dentare clasice, astfel este recomandat cu mare drag acelor pacienti care isi doresc ca pe parcursul intregului tratament ortodontic sa fie cat mai discreti.

Bracketii unui astfel de aparat dentar sunt trasparenti si astfel reusesc sa ofere un aspect placut si in acelasi timp elegant. Un alt aspect apreciat de multi este acela ca aparatul fix Safir poate sa fie purtat de catre majoritatea pacientilor, indiferent de problema dentara cu care se confrunta atunci cand trec pragul clinicii de ortodontie The Smile Space.

Daca-ti doresti sa ai un zambet care sa cucereasca inimile tuturor, cu ajutorul aparatului fix Safir nu trebuie sa te ingrijorezi de cum vei arata pe durata intregului tratament. Acest aparat dentar o sa te faca sa te simti increzator, in timp ce tu te indrepti spre destinatia finala si anume un zambet de invidiat.

Un alt avantaj al aparatului fix Safir este acela ca rezistenta lui este la fel de ridicata ca la aparatul dentar fix metalic. Asta datorita materialului din care este realizat, dar si structurii de baza care este solida.

O alta alternativa a aparatului fix din Safir, o reprezinta un aparat dentar fix metalic care se poate monta cu usurinta la cabinetul doamnei Dr. Laura Gîrbea. Acesta este un aparat dentar ales des de catre pacienti si asta datorita raportului calitate-pret.

Trebuie sa stii ca un aparat dentar fix metalic este realizat din bracketi metalici care sunt lipiti pe fiecare dinte in parte. 

Acestia au rolul de a transmite informatii cercului ce trece prin ei, iar bracketii si arcul sunt completate de elastice de dimensiuni mici.

Elasticele se pot alege in divese culori si se pot schimba la fiecare control pe care il faci la medicul tau ortodont. Datorita acestui aspect, aparatul dentra fix metalic este indragit de catre cei mici care aleg sa-si schimbe adesea culorile la elastice.

Atunci cand vine vorba despre durata tratamentului trebuie sa stii ca acesta variaza foarte mult in functie de tipul de aparat dentar ales de catre tine, dar si de nevoile pacientului si de modul in care acesta urmeaza regulile recomandate de catre medicul ortodont.

In medie un tratament ortodontic atat cu un aparat fix Safir, cat si cu un aparat dentar fix metalic dureaza aproximativ un an sau in unele cazuri chiar si un an jumatate. Perioada tratamentului trebuie sa stii ca se poate modifica de la caz la caz.

Indiferent de tipul de aparat dentar pentru care optezi, clinica ortodontie The Smile Space este pregatit sa-ti ofere un zambet cuceritor. Ii gasiti in Bucuresti, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre statia de metrou Tineretului si Piata Unirii.

Nu mai amana purtarea unui aparat dentar si ofera-i zambetului tau stralucirea si perfectiunea de care are nevoie.