Fundația Alături de voi România (ADV) a lansat pe site-ul www.alaturidevoi.ro o nouă secțiune cu informații despre Economia Socială

BUCURESTI - 30 septembrie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social

Live site

Economia socială a devenit un domeniu de interes pentru tot mai multă lume. Prin intermediul economiei sociale se încearcă găsirea și implementarea de soluții viabile la problemele sociale, economice și de mediu ale comunităților din întreaga lume.

Fundația Alături de voi România (ADV)

Fundația Alături de voi România (ADV)

Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală de tip întreprindere socială de inserție, cu sediul în Iași. Înființată în februarie 2002, Fundația ADV România are drept misiune incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

Din 2002 și până în prezent ADV România a creat mai multe entități cu profil de întreprinderi sociale, ghidându-se după o abordare integrată în domeniul economiei sociale. Astfel, în 2004 a fost creat Clubul Tinerilor - un centru de zi pentru copii și tineri din categorii sociale vulnerabile. În 2008 a fost înființată UtilDeco - o întreprindere socială de inserție care a creat peste 150 de locuri de muncă, din care mai mult de jumătate pentru persoane cu dizabilități și din alte categorii vulnerabile. UtilDeco oferă servicii de arhivare și depozitare documente, producție de echipamente de lucru si protecție, precum și de ambalaje biodegradabile, servicii de tipărire, servicii SSM și SU. În 2016 a fost creată întreprinderea socială Job Direct, care este și prima Agenție de Plasare și Asistență la Locul de Muncă din România pentru persoanele cu dizabilități. Un an mai târziu a fost înființată întreprinderea socială Wise.travel, ca tour operator în domeniul turismului. În următorii trei ani au fost create Academia ADV (care oferă cursuri de formare profesională în domeniul economiei sociale și nu numai), Acceleratorul de Întreprinderi Sociale (administrator de grant pentru întreprinderi sociale din România, Republica Moldova și Ucraina) și AFIN (primul IFN din România dedicat creditării și dezvoltării întreprinderilor sociale).

Cu o experiență de 19 ani în domeniul economiei sociale Fundația Alături de Voi România (ADV) a derulat până în prezent peste 85 de proiecte/programe, prin finanțarea unor organisme internaționale, autorități locale și din fonduri proprii. Aceste proiecte/programe au fost derulate atât la nivel local și regional, cât și la nivel național și transfrontalier/transnațional. În urma implementării celor peste 85 de proiecte/programe au fost dezvoltate servicii inovative în domeniul economiei sociale. Printre obiectivele principale ale Fundației Alături de Voi România se numără incluziunea și ocuparea persoanelor provenite din grupuri sociale vulnerabile, în special tineri.

De asemenea, Fundația ADV desfășoară activități de lobby și advocacy pentru sectorul ONG, având ca scop atât promovarea și apărarea drepturilor persoanelor din grupuri sociale vulnerabile, cât și oferirea de asistență pentru dezvoltare ONG-urilor din Republica Moldova, Ucraina și Nigeria.

Pentru că își propune să contribuie în continuare la dezvoltarea domeniului economiei sociale din România, Fundația Alături de Voi România (ADV) a lansat pe site-ul propriu o secțiune cu informații utile și noutăți despre economie socială, întreprinderi sociale și antreprenoriat social. Accesează acum site-ul www.alaturidevoi.ro si află de ce să devii antreprenor social sau află despre întreprinderile sociale ca viitor al modelelor sustenabile de business! De asemenea, vei găsi informații detaliate despre Planul Național de Redresare și Reziliență 2022, dar și știri și interviuri din domeniul economiei sociale.