Învie Tradiția, un loc unde găsești produse artizanale autentice

BUCURESTI - 6 octombrie 2022

Comunicat tip General in HoReCa

Învie Tradiția, proiectul lansat in anul 2017 se alătură misiunii de a sprijini producătorii locali. Pe lângă partea de produse de artizanat si obiecte de artă populară, proiectul a integrat si o zonă consistentă de producători locali. In acest editorial, ne concentram pe producatorii de vinuri și pălinci autentice.

Tradiție

Tradiție

Învie Tradiția, proiectul lansat in anul 2017 se alătură misiunii de a sprijini producătorii locali. Pe lângă partea de produse de artizanat si obiecte de artă populară, proiectul a integrat si o zonă consistentă de producători locali. In acest editorial, ne concentram pe producatorii de vinuri și pălinci autentice. 

Podgoria 7ARTS se află în regiunea vitivinicolă Dealurile Olteniei. Pe o suprafață de 30 de hectare sunt cultivate soiurile albe Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, dar și soiurile roșii Syrah, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. 7ARTS Winery este o afacere de familie, cu o cramă care dăinuie de la începutul secolului al XIX-lea. Învie Tradiția vă pune la dispoziție câteva sortimente 7ARTS, dar și nenumărate alte vinuri ale micilor sau marilor antreprenori.

Printre cele mai cunoscute crame din țară, Crama Averești din satul Averești, județul Vaslui, are o tradiție de aproape 150 de ani. Suprafața viei de astăzi este de 650 de hectare, iar soiurile vechi, specifice zonei, sunt Zghihara de Huşi, Fetească Regală, Busuioacă de Bohotin şi soiuri internaționale precum: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Aligote, Traminer. Învie Tradiția a integrat aceste produse unice, alaturi de alte elemente de folclor, in crearea de pachete cadou și cadouri tradiționale românești unice. 

Palinca de Bădicin, cu 42% alcool, obținută din prune, mere, piersici, cireșe sau struguri, este una dintre delicatesele care nu pot lipsi de pe mesele românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. Bădăci este un sătuc care are mai puțin de 300 de locuitori, în apropiere de Şimleul Silvaniei, în Sălaj. Unul dintre cei care poartă tradiția mai departe este Valentin Vălcăuan, care a învăţat tehnici de demult de preparare a alcoolului – țuică și palincă.

În comuna Bogați, în județul Argeș, a apărut în anul 2018 o afacere de familie, care în timp a devenit o distilerie tot mai apreciată în rândul cunoscătorilor: Celar de Bogați. Ea îmbină prezentul cu trecutul, iar produsele (țuică 32% vol. alc., țuică 40% vol. alc. și palincă 50% vol. alc.) sunt obținute prin distilarea borhotului de prune învechite în lemn de salcâm, cu o distilare care se realizează într-un cazan tip alambic fabricat din cupru electrolitic de puritate 99,9%. Sunt folosite prunele din livada proprie, care are o suprafață de 3,5 hectare, totul fiind natural, fără adaos de zahăr sau de produse sintetice.

O altă distilerie, Palincăria Transilvania din Râșnov, comercializează palincă de prune, gutui, cireșe, vișine, caise, fructe de pădure sau pere. Toate produsele sunt obținute prin metode tradiționale, la foc de lemne, și au caracteristici organoleptice și fizico-chimice verificate și certificate.

Vă invităm să descoperiți istoria acestor mici afaceri românești care au crescut de la an la an și care păstrează vii metodele tradiționale de preparare, cu respect pentru natură și om. Toate, alaturi de multe alte bunătăți le veți găsi la Învie Tradiția . Vă invităm să le treceți pragul și să redescoperiți România autentică, plină de savoare și suprize. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/invietraditia/invie-traditia-un-loc-unde-gasesti-produse-artizanale-autentice