Mijloace moderne de tratare a cariei

BUCURESTI - 26 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Caria dentară este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale cavităţii orale ce apare la orice categorie de vârstă. Mulți pacienți, de teama durerii, ajung în cabinetul medicului stomatolog foarte târziu, fapt ce poate duce la pierderea iremediabilă a dinţilor. Mijloacele de tratare a dinţilor s-au perfecționat, acum în cabinete utilizându-se tehnici noi, ce nu produc disconfort. Ne vom opri atenția în rândurile următoare asupra tratamentului inovator cu laser şi asupra tehnicilor tradiţionale cu frezare.

Tratare carie

Tratare carie

Tratament stomatologic cu laser VS tratament frezare

Mijloacele de tratare a cariei cu freza sunt eficiente, însă zgomotul produs de burghiu produce disconfort. În cazurile în care sunt tratate cariile profunde este utilizată anestezia locală, dar chiar şi aşa mulți simt nelinişte şi neplăcere. Etapele de tratare a cariei dentare presupune izolarea dintelui cu tampoane sterile sau de vată şi utilizarea de aspiratoare în vederea menținerii locului cât mai uscat. Se intervine cu turbina ce funcționează la turaţie mare, în vederea îndepărtării smaltului şi  ţesutului afectat. Acest procedeu nu este unul dureros, întrucât nervul se găsește în partea inferioară a dintelui, însă zgomotul produs este deranjant şi mirosul eliberat neplăcut. După această operaţiune medicul toaletează şi se dezinfectează cavitatea, urmând a se efectua obturarea. Procedeul de tratare a cariei prin frezare presupune şi operațiuni de mineralizare, ce ajută la refacerea dentinei. 

Tehnicile de tratare a cariei dentare cu laser oferă medicului posibilitatea să intervină cu contact minim invaziv. Utilizarea laserului în tratamentele cariilor dentare oferă pacienţilor acces la acte medicale de înaltă calitate, fără durere, fără disconfort. Procedeul presupune intervenție rapidă şi precisă doar asupra zonei afectate, astfel ca smalțul şi pulpa dentară neafectate rămân intacte. Cavitatea dintelui curățată cu laser este ulterior obturată. Practic, tehnologia cu laser oferă pacienților posibilitatea de a avea parte de tratamente nedureroase, precise, eficiente. În timpul procedeului nu se formează mirosul specific turbinei, se acţionează doar asupra zonei afectate nu şi asupra zonelor învecinate. 

Tratamente frezare:

-produc disconfort 

-sunt zgomotoase

-în timpul procesului se produce miros neplăcut

-sunt afectate zone vaste ale dintelui afectat de carie

-necesită intervenții multiple de igienizare şi sterilizare.

Tratament stomatologic cu laser

-sunt minim invazive

-nu produc disconfort

-pacientul nu simte durere

-sunt rapide

-cavitatea este sterilizata rapid şi eficient, laserul având capacitatea de a distruge microorganismele şi agenții patogeni din cavitatea dintelui

-nu necesită anestezie

-pot fi realizate cu uşurinţă în cazul copiilor mici.

Atât tehnicile ce presupun frezare cât şi cele ce utilizează tehnologie laser sunt eficiente, însă cele din urmă permit realizarea tratamentelor minim invazive. Cabinet stomatologic Brasov City-center.ro este una dintre clinicile stomatologice care oferă pacienților acces la tratamente eficace, de înaltă precizie cu laser. Aici pot fi tratate cariile incipiente dar şi cele profunde ale copiilor, adolescenţilor şi adulților. 

Pentru prevenția apariția cariilor, recomandam detartrajDetartrajul dentar este o procedură prin care medicul dentist va îndepărta cantitatea de tartru aflată pe suprafețele dentare și interdentare.