Outline Streetart Festival transformă Bucureștiul în galerie de artă

BUCURESTI - 11 octombrie 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Media / Publicitate

Asociația E.D.I.T și Sweet Damage Crew au lansat astăzi, 10 octombrie 2022, cea de-a doua ediție a festivalului Outline StreetArt, care va lăsa Bucureștiul mai bogat cu 10 picturi murale realizate de 20 de artiști urbani. În misiunea de a transforma clădirile gri în opere de artă, festivalul este susținut de Primăria Sectorului 2 și MegaMall București.

Outline Streetart Festival

Asociația E.D.I.T și Sweet Damage Crew au lansat astăzi, 10 octombrie 2022, cea de-a doua ediție a festivalului  Outline StreetArt, care va lăsa Bucureștiul mai bogat cu 10 picturi murale realizate de 20 de artiști urbani. În misiunea de a transforma clădirile gri în opere de artă, festivalul este susținut de Primăria Sectorului 2 și MegaMall București.

Festivalul se derulează pe parcursul întregii săptămâni și contribuie la procesul de modernizare al sectorului 2, unde Primăria a aprobat înfrumusețarea a 9 centrale termice și a două ganguri, care urmează să fie aduse la viață prin graffiti-urile și creativitatea artiștilor implicați. Proiectului i s-a alăturat și centrul comercial MegaMall, care a pus un perete întreg (500 mp) la dispoziția artiștilor. În total vor fi desenați peste 1.500 mp de pereți gri.

Lucrările finale vor putea fi descoperite începând de sâmbătă, 15 octombrie, când va avea loc evenimentul central al proiectului în zona Piața Romană, pe strada Arthur Verona. Harta completă a locațiilor va fi publicată de organizatori pe rețelele de socializare ale #OutlineStreetArt Festival și promite desene murale care să inspire, să impresioneze și să îmbunătățească experiența vizitatorilor, dar mai ales viața de zi cu zi a locuitorilor sectorului 2.

„Outline StreetArt este proiectul nostru de educație prin artă, prin care vrem să transformăm clădirile și străzile Bucureștiului în spații mai prietenoase, mai colorate și mai atractive. Suntem la a 2 a ediție a festivalului,  iar anul acesta ne-am propus să pictăm centrale termice și ganguri, astfel încât să ducem arta în spatele blocurilor, direct în inima comunităților, o metodă prin care vom ajunge direct la oameni.” declară Liviu Zorilă, Fondator Asociația E.D.I.T.

Sweet Damage Crew, cea mai cunoscută echipă de artiști stradali din România, vede aceste intervenții în spațiul public ca pe un îndemn prin artă la a explora orașul, atât pentru locuitori cât și pentru turiști. Graffiti este modul lor de exprimare, iar cu susținerea Asociației E.D.I.T reușesc să aducă arta neconvențională pe străzile bucureștene și în cartierele gri din oraș.

„București are un potențial foarte mare de a se afirma în turismul de artă stradală. Este un element prezent în toate marile capitale din Europa, și nu numai. Noi, pe lângă impactul imediat în comunitățile din cartiere, ne dorim și un impact la nivel internațional. Dacă, până acum, Bucureștiul era supranumit Micul Paris, așa cum evoluează lucrurile, în următorii ani credem că ne vom putea asemăna mai degrabă cu Berlin.”, ne-a mărturisit Cage, membru Sweet Damage Crew.

Prima ediție Outline StreetArt Festival a început din convingerea că Bucureștiul merită să fie pus pe harta capitalelor urbane, prin încurajarea artei stradale și prin susținerea libertății artistice. Au fost realizate picturi care au adus împreună artiști din București dar și naționali. Până acum au fost pictați peste 10.000 mp de blocuri, școli, licee, poduri, garduri sau centrale termice. Lucrări precum Moira, Brâncuși, Illo Tempore, Goethe, Podul Văcărești sau Zidul Berceniului, au readus în atenția publicului larg arta stradală.

***

https://outlinestreetart.ro/ | https://asociatia-edit.ro/ | https://www.facebook.com/SweetDamageCrew

Asociația E.D.I.T activează din 2016 sub forma unei organizații neguvernamentale, apolitică și non-profit. Datorită colaborărilor și a susținerii oferite de profesioniști din domenii precum Educație, Sport, Cultură, Artă și Tineret, asociația a reușit să activeze campanii de impact major, la nivel național prin programul România în Siguranță. Campania #Leapșapentruviață a fost premiată în cadrul Webstock 2021 cu locul întâi pentru „Best Influencer Campaigns”, acest program național va ajunge la 150.000 de copii și adolescenți din România, prin cursuri de educație rutieră și prim ajutor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/outlinestreetartfestival/outline-streetart-festival-transforma-bucurestiul-in-galerie-de-arta