Reparația casetei de direcție – când și cum se realizează

BUCURESTI - 4 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Auto, Media / Publicitate

Împreună cu pinioanele, sistemul de direcție reprezintă componentele responsabile de mișcarea volanului, asigurând astfel mișcarea anvelopelor pentru a realiza manevrele autoturismului. Ca și mecanism de desfășurare, coloana de direcție are rolul de a învârti o roată dințată, iar pe măsură ce aceste rotiri au loc, se conectează la angrenaje, făcând posibile mișcările spre stânga și spre dreapta. Ca orice alt sistem al autovehiculului și sistemul de direcție se poate defecta în timp. Nedepistat și mai ales, nereparat, în timp pot apărea grave probleme la sistemul de direcție, fiind, de asemenea, un real pericol pentru siguranța pasagerilor. În funcție de modelul mașinii, caseta de direcție ne transmite semnale de defecțiuni mai mult sau mai puțin vizibile. Dat fiind faptul că reprezintă unul dintre elementele de bază ale mașinii, este indicat să avem grijă de buna funcționare a casetei de direcție și să o verificăm constant.

reparatiicasetedirectieauto.ro

reparatiicasetedirectieauto.ro

Câteva dintre simptomele care trebuie să ne ducă cu gândul la reparația casetei de direcție sunt:

-Caseta de direcție nu este constantă:

semnale care ar putea indica existența unei probleme la caseta de direcție. Pierderea direcției în mers, cât și faptul că în mers mașina nu este proporțională, pot fi cauze ale existenței unei probleme cu alinierea roților. În astfel de cazuri se caută și alte semnale, pentru a putea confirma faptul că problema provine de la caseta de direcție. În cazul în care este prezentă o astfel de problemă, mașina se va deplasa cu o viteză mai redusă sau mai mare, astfel putând provoca uzura anvelopelor.

-Vibrații sau alunecări ale roților la efectuarea manevrei de întoarcere a vehiculului. Un alt semnal care indică o defecțiune la caseta de direcție este dat de vibrațiile volanului atunci când se circulă cu o viteză mai mare. Mai mult decât atât, vibrația volanului poate crea dificultăți în controlul vehiculului, mai ales atunci când se circulă cu viteză mai mare. În timp, poate fi foarte periculos pentru siguranța pasagerilor din vehicul.

-Volanul prea dur sau prea slab. Odată cu apariția vibrațiilor, felul în care se simte volanul poate fi cel mai bun indicator cu privire la starea casetei de direcție. Direcția autovehiculului poate fi afectată de aceste „afecțiuni” ale volanului, întrucât mișcările pot fi efectuate fie cu dificultate, cu întârziere, fie prea repede, brusc.

-Lichidul de direcție. Important de analizat este și faptul că lichidul de servodirecție poate prezenta semnale care ar indica existența unei probleme. Scurgerile de ulei generează uneori și miros de ulei ars, indicând astfel faptul că servodirecția a fost supra încălzită. De asemenea, se poate analiza dacă lichidul este decolorat sau spumat.

-Punctul mort. În situațiile în care caseta de direcție nu răspunde în punctele de amortizare, este cu siguranță un semnal cu privire la faptul că este nevoie de o reparație a casetei de direcție.

-Zgomotul în mers. Uneori, autovehiculele pot scoate anumite sunete în mers. Acestea trebuie analizate, iar în cazul în care sunetele sunt precum un click constant, însoțit de zgâlțâituri, avem de-a face cu semnale asupra problemelor la caseta de direcție.

 

Pentru a putea preveni și repara problemele, este recomandat să fie frecvent verificat sistemul de direcție. Recondiționarea la nevoie a casetei de direcție poate fi cu mult mai practică față de înlocuirea totală și poate, de asemenea, ajuta la prevenirea unor reale pericole.

 Reparația casetei de direcție presupune:

-Prespălarea externă a casetei

-Demontarea și spălarea componentelor

-Rectificarea pieselor uzate, care pot fi reparateÎnlocuirea pieselor

-Reparația pieselor.

Pentru servicii de specialitate în reparațiile casetelor de direcție, putem apela în București la echipa de specialiști de pe strada Badea Dumitru nr.16, sector 5. Detalii la numărul de telefon 0766 378 223.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whitepress/reparatia-casetei-de-directie-cand-si-cum-se-realizeaza