Trei aplicatii online gratuite, menite sa te ajute sa te organizezi

BUCURESTI - 27 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

noastra.ro reprezinta un set de trei aplicatii online gratuite, targetate specific pe trei domenii: buget personal, educatie si sanatate. Proiectul a fost conceput din dorinta de a oferi, gratuit, un set aplicatii online, destinate organizarii informatiilor/agendelor personale.

Trei aplicatii online gratuite, menite sa te ajute sa te organizezi

Din punct de vedere demografic, aplicatiile se adreseaza persoanelor domiciliate in Romania sau vorbitoare de limba romana, cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani. Tocmai acesta este si motivul pentru care aplicatiile au fost dezvoltatea pentru a se adapta cat mai bine nevoilor utilizatorilor mentionati mai sus. Promovarea / utilizarea in afara Romaniei nu reprezinta o prioritate, cel putin nu in momentul de fata.

Ideia din spatele aplicatiilor nu este noua, ea fiind implementata cu succes in afara (de exemplu mint.com - care vizeaza aceeasi nisa cu cea a aplicatiei cheltuiala.mea). Si la noi in tara exista cateva aplicatii asemanatoare, dar unele dintre ele fie nu sunt terminate fie au o cu totul alta logica de functionare. Dar cel mai important aspect, cel putin din punctul meu de vedere, este faptul ca utilizarea aplicatiilor este oferita utilizatorilor in totalitate cu titlu gratuit. Nu exista nici un fel de obligatie financiara sau de alta natura din partea utilizatorilor.

Cele trei aplicatii vizeaza nise bine delimitate. Astfel, cheltuiala.mea vizeaza utilizatorii / persoanele care isi doresc sa isi administreze finantele proprii, educatia.mea se adreseaza cadrelor didactice care doresc sa isi organizeze, intr-un mod mai usor, agenda zilnica iar sanatatea.mea este dedicata cadrelor medicale, in special medicilor ce detin cabinete medicale proprii.

Capitolul facilitati poate fi defalcat separat, pe cele trei aplicatii:

cheltuiala.mea: permite administrarea bugetul personal intr-un mod facil si rapid. Reprezinta un tool destinat oricui are nevoie sa stie exact unde, de unde vin si pe ce se duc banii pe care ii are sau i-a avut. Utilizatorii au la dispozitie o serie de facilitati, dintre care le subliniez pe cele mai importante:
•posibilitatea de a crea grupuri de cheltuieli si venituri,
•alerte,
•curs valutar actualizat permanent,
•generarea de rapoarte pe intervale calendaristice, atat pentru cheltuieli cat si pentru venituri,
•raportarea sumelor disponibile curente,
•posibilitatea de a face estimari de buget pe baza preturilor produselor pe care intentioneaza sa le achizitioneze,
•stabilirea unui target de venituri lunare precum si a unui plafon de cheltuieli lunare
•importul extraselor de cont generate de o parte de sistemele de online-banking
•calculul automat, al sumelor vehiculate in sistem, conform cursului valutar oficial al BNR (utilizatorii au la dispozitie 30 de monede cu care pot lucra)
•posibilitatea de face public raportul bugetului (un fel de declaratie de avere) - ideea este ca doi utilizatori, membri ai unei familii (sot - sotie de exemplu), pot face schimb de informatii direct in cadrul aplicatiei.

educatia mea: este un instrument online destinat in principal profesorilor, educatorilor si / sau invatatorilor care doresc sa isi organizeze intr-un mod mai usor, si practic, activitatile scolare pe care le intreprind alaturi de elevii lor. Printre facilitatile oferite, subliniez:
•managemntul de scoli, clase si elevi unde / pentru care activeaza precum si a parinitilor elevilor respectivi,
•posibilitatea de a programa sedinte cu parintii elevilor,
•setarea de alerte,
•interfata practica si prietenoasa

sanatatea.mea: reprezinta un instrument online destinat in principal medicilor (eventual de familie) care profeseaza intr-un cabinet medical. Utilizatorilor li se ofera posibilitatea sa:
•isi organizeze activitatile zilnice,
•sa programeze consultatii cu pacientii,
•au la dispozitie un management al pacientilor
•pot discuta cazuri medicale cu alti medici care utilizeaza acest intrument online - se ofera acces shared pe un anume caz medical consultat.
•utilizatorii (medicii) isi pot organiza agenda zilnica,
•pot programa consultatii si seta alerte pentru diferite evenimente programate sa se desfasoare la un moment dat.
•se ofera acces la o baza de date ce contine informatii despre mai mult de 2800 medicamente, peste 280 de boli si afectiuni precum si un dictionar de termeni medicali cu peste 6300 termeni.

Oricare dintre facilitatile amintite mai sus pot fi testate live, fiecare dintre cele trei aplicatii oferind un cont demonstrativ. Astfel, nu este obligatoriu sa iti creezi cont pentru a vedea ce si cum se intampla. Pur si simplu incerci varianta demonstrativa. Fiecare cont demo este re-initializat din ora in ora, astfel cel care incearca varianta demonstrativa are la dispozitie un 'fresh-start'.

In oricare din cele trei aplicatii amintite mai sus, accesul se realizeaza securizat, prin intermediul unei conexiuni SSL. Serverul genereaza back-up-uri zilnice ale informatiilor stocate iar confidentialitatea este asigurata in proprtie de 100% (informatiile sensibile - username / parola - sunt stocate cryptat).

Din punctul de vedere al suportului tehnic, acesta este acordat ori de cate ori este nevoie. Exista un blog (http://parerea.noastra.ro) in cadrul caruia sunt postate toate notificarile si/sau update-urile aplicate oricareia dintre cele trei aplicatii iar utilizatorii aplicatiei cheltuiala.mea au la dispozitie si un forum dedicat, in cadrul aplicatiei. De asemenea, in cazul in care apare ceva nou, toti utilizatorii sunt instiintati via email, la scurt timp dupa aplicarea modificarilor.

In momentul de fata, peste 200 de utilizatori folosesc facilitatile puse la dispozitie de cele trei aplicatii online.

Ca si plan de viitor, se intentioneaza continuarea dezvoltarii celor trei aplicatii - dezvoltare influentata in primul rand de doleantele si feedback-ul venite din partea utilizatorilor. Utilizatorii sunt cei care decid, intr-un final, cum se comporta, in utilizare, cele trei aplicatii.

In momentul de fata este in lucru versiunea pentru mobil a aplicatiei cheltuiala.mea. Astfel, daca esti la supermarket sau in piata si vrei sa stii ce fonduri disponibile mai ai azi sau in luna curenta, o poti face direct de pe telefonul mobil. O alta facilitate pe care doresc sa o implementez este posibilitatea de a trimite alertele, in toate cele trei aplicatii, si prin SMS nu numai prin email, cum este in momentul de fata. Tot in viitorul foarte apropiat se va incerca, sper cu succes, 'intrepatrunderea' celor trei aplicatii. Astfel, daca ai un cont creat intr-una dintre ele, vei avea posibilitatea de a le accesa si pe celelalte, fara a fi nevoit sa urmezi, de la capat, procedura de creare de cont nou.

Despre WIDE Telecom SRL

-

Liviu Hariton
0721627384
www@noastra.ro