WILSON LEARNING AJUTĂ FIRMELE PENTRU EVALUAREA OBLIGATORIE A ANGAJATULUI CERUTĂ DE CODUL MUNCII

BUCURESTI - 6 iulie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Industrie, IT&C

Evaluarea angajaţilor şi Criteriile de performanţă sunt obligatorii în acest moment, aşa cum prevede Codul Muncii.
WILSON LEARNING pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru evaluarea comportamentală, de personalitate şi motivaţională a angajatului.

Evaluarea de Personalitate

Facet5 oferă şansa unei mai bune înţelegeri a modului în care angajatul desfăşoară activitatea în mediul de lucru.  Facet5 este focusat pe descoperirea celor 5 factori de personalitate: voinţă, energie, afectivitate, control şi emoţionalitate care caracterizează fiecare individ.

Scopul profilului Facet5 este de a descoperi care sunt punctele tari şi punctele slabe ale profilului de personalitate, factorii care motivează sau demotivează, cum ar trebui să se lucreze cu angajatul pentru a obţine performanţă, profilul job-ului optim, abilităţile de leadership.

Evaluarea de Competenţe

Interviul comportamental CBI-smart (Competency Based Interview) este un instrument extrem de practic, prezentat sub forma unei platforme on-line prin care se poate concepe o structură de interviu pornind de la competenţele angajatului care urmează să fie evaluate şi care au fost stabilite şi definite deja de specialiştii în resurse umane.

Evaluarea 360˚View

ExecutiveView360˚ se adresează poziţiilor executive şi este recomandat pentru Seniori sau membri ai Board-ului din cadrul organizaţiei. .

LeaderView360˚ este recomandat pentru  First Line Managers. Acesta măsoară 7 competenţe.

ManagerView360˚ este mai complet decât LeaderView360, conţine 100 de enunţuri şi este mai riguros în stabilirea punctelor forte şi a nevoilor de dezvoltare individuală. Instrumentul măsoară 20 de competenţe critice.

PerformanceView360˚ este destinat celor care nu au funcţii manageriale, lucrează cu proiecte şi nu cu oameni : personal administrativ, tehnicieni, specialişti. Instrumentul măsoară 14 competenţe critice.

Despre WILSON LEARNING

Începând cu 1965 Wilson Learning a colaborat cu specialişti recunoscuţi din lumea academică (Harvard University, Standford School of Business, University of New Hampshire) pentru a conduce spre succes peste 800 de organizaţii din Forbes Global 2000 prin inspiraţia, dezvoltarea şi transformarea celui mai mare capital al acestora: OAMENII.
Wilson Learning are ca principală misiune sprijinul organizaţiilor în vederea îndeplinirii cu succes a strategiilor şi obiectivelor de afaceri.