14 noiembrie Ziua Diabetului. Participa la campania VoceaPacientului „ Invingator in lupta cu boala"

BUCURESTI - 14 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului. Participa si tu la campania VoceaPacientului.ro „ Invingator in lupta cu boala”, in cazul in care suferi de diabet sau ai in familie pe cineva cu aceasta afectiune. Campania stimuleaza postarea pe site-ul VoceaPacientului.ro a cazurilor fericite in care pacientul impreuna cu profesionisti in domeniul medical au reusit sa infranga sau sa tempereze diverse afectiuni. Azi este randul diabetului zaharat.

Consideram ca in Romania exista multi oameni de suflet, adevarati profesionisti in domeniul medical iar exemplul acestora trebuie facut cunoscut mai bine decat pana acum. Vom recompensa una dintre aceste postari cu 2 bilete la concertul Gala Craciun Vienez, 22 decembrie, detalii la vreaubilet.ro. Tragerea la sorti premiului va avea loc vineri 16 decembrie.

Diabet_VoceaPacientului

Diabet_VoceaPacientului

 "Consideram ca in Romania exista multi oameni de suflet, adevarati profesionisti in domeniul medical iar exemplul acestora trebuie facut cunoscut mai bine decat pana acum". Vom recompensa una dintre aceste postari cu 2 bilete la concertul Gala Craciun Vienez 

VoceaPacientului.ro

Maria Mesaros este diabetica, insulino-dependenta, de la 10 ani, iar sotul ei, de la 18 ani. Ambii se lupta de zeci de ani cu aceasta boala iar din 1999 au hotarat sa se lupte si pentru apararea drepturilor bolnavilor de diabet, infiintand Fundatia „Speranta Diabeticilor“, una din cele mai active fundatii de profil, care a reusit prin initiativele avute, sa solutioneze cateva dintre probleme importante cu care s-au confruntat pacientii diabetici. Maria primeste zilnic zeci de emailuri de la diabetici din toata tara, organizeaza si participa frecvent la intruniri ale asociatiilor de pacienti din tara si este in prezent si presedinte al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania. Maria spune: „Nu vreau ca diabeticii, fie ei copii sau oameni maturi, sa mai traiasca ceea ce am trait eu! De aceea trebuie sa depunem eforturi sustinute si permanente, ca autoritatile medicale sa cunoasca necesitatile reale ale bolnavilor si sa accepte dialogul permanent cu noi”. In Romania, diabetul afecteaza peste 1 milion de persoane. Aproximativ 2.800 sunt copii, iar numarul lor este in crestere, ca urmare a stilului de viata nesanatos. Diabetul scade speranta de viata in medie cu 5-10 ani studiile indicand ca pe plan mondial, diabetul ucide o persoana la fiecare 8 secunde.

Anul 2011 a prilejuit aniversarea a doua momente importante in diabetologia romaneasca: 10 ani de la infiintarea Federatiei Romane de Diabet si 90 de ani de la publicarea de catre profesorul Nicolae Paulescu a articolului "Cercetarea rolului pancreasului in asimilarea nutritiva", eveniment semnificativ in descoperirea insulinei. In aceste zile la Craiova, Ziua Mondiala a Diabetului este sarbatorita prin organizarea unor manifestari stiintifice, prin testari gratuite ale glicemiei, un mars al biciclistilor etc.

In cadrul Platformei VoceaPacientului.ro, la rubrica BlogVP gasesti o pagina de prezentare a Fundatiei Speranta Diabeticilor si detaliile necesare pentru a intra in legatura cu aceasta asociatie.

VoceaPacientului mai ofera „pastile” de informatii medicale proaspete si sfaturi medicale generale intr-un format atractiv, actualizat in fiecare vineri.

Sondajele VoceaPacientului te pot aduce in posesia unor premii sau discount-uri. De exemplu pentru 2011 sondajele VP te pot aduce in posesia a cate 2 bilete la concertul Gala Craciun Vienez iar primele 50 de persoane ce completeaza chestionarul Multisanosvit beneficiaza de o cutie cu multivitamine,minerale si calciu. Primele 2 bilete si-a gasit castigatorul vineri 11 noiembrie iar ultima tragere la sorti va avea loc vineri 16 decembrie impreuna cu premiul pentru postarile din campania „ invingator in lupta cu boala”.

VoceaPacientului.ro permite pacientilor sa-si exprime parerile specifice si in legatura cu necesitatea de a imbunatati calitatea tratamentului oferit afectiunii de care sufera. In cazul sugestiilor primite in cadrul rubricii Povestea ta, VoceaPacientului urmareste ca prim pas facilitarea primirii unui raspuns la sesizarea facuta de pacient si mai apoi schimbarea in bine in cazul in care este nevoie.

Daca iti plac functiile portalului VoceaPacientului si doresti sa sprijini acest demers, aboneaza-te la varianta online a publicatiei TratamentNou sau doar creaza-ti un cont de Acces grup VP. E simplu, este nevoie doar sa ne confirmi e-mailului tau. Te asteptam!

Despre Wings Management

Site-ul VoceaPacientului (VP) este este un site independent, proprietate a companiei ButtonUP SRL-D (al carei principal domeniu de activitate este Publicitatea - cod CAEN 731). Finantarea site-ului se realizeaza prin intermediul publicitatii achizitionate in cadrul site-ului sau al publicatiei gratuite TratamentNou si prin donatiile dumneavoastra.

Wings Management este o compania de consultanta si pregatire profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii. www.winmanagement.ro. Compania Wings sustine pro bono proiectul VoceaPacientului.ro.