„Ce vrei sa schimbi in interactiunea cu medicul tau?” un nou sondaj VoceaPacientului.ro

BUCURESTI - 1 august 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Media / Publicitate, Sanatate

Se pare ca, din ce in ce mai mult romanii prefera sa se trateze intr-o clinica privata, chiar daca acest lucru implica un anumit efort financiar. VoceaPacientului .ro isi propune sa evidentieze printr-un scurt sondaj de opinie care sunt principalele diferente percepute de pacient intre sistemul ambulatoriu de sanatate finantat de stat si cel privat.

Premii sondaj Vocea Pacientului

Premii sondaj Vocea Pacientului

Au trecut 17 ani de cand primii 3 mari furnizori de servicii de sanatate private inaugurau primele sedii cu specialitati multiple in segmentul serviciilor medicale. Sistemul medical privat castiga azi tot mai mult teren atat prin investitii in noi unitati, cat si prin disponibilitatea in crestere a pacientilor de a accepta acest sistem.

Se pare ca, din ce in ce mai mult romanii prefera sa se trateze intr-o clinica privata, chiar daca acest lucru implica un anumit efort financiar. Este evident ca aceasta tendinta este alimentata de existenta unei diferente semnificative intre nivelul calitativ al serviciilor oferite in sistemul de stat si nivelul oferit de sistemul de sanatate privat. VoceaPacientului.ro isi propune sa evidentieze printr-un scurt sondaj de opinie care sunt principalele diferente percepute de pacient intre sistemul ambulatoriu de sanatate finantat de stat si cel privat.

Pentru inceput, ne indreptam atentia doar catre serviciile ambulatorii, ce includ consultatiile la medicul de familie si la medicii specialisti din policlinici sau alte centre cu circuit deschis.  Ca atare, sondajulCe vrei sa schimbi in interactiunea cu medicul tau?” nu se refera la evaluarea serviciilor ce cuprind o internare in spital.

Pe de alta parte, azi calitatea informatiei medicale din variatele surse de informare poate sa constituie sursa unor probleme legate de neintelegeri sau confuzii medicale ale pacientului. De aceea VoceaPacientului isi propune sa evalueze in acest sondaj care este gradul de incredere pe care il acorzi diverselor surse de informare medicala.

Completarea sondajului VoceaPacientului dureaza doar 5 minute. In perioada 1 august- 27 septembrie, toate sondajele completate urmeaza sa participe la tragerea la sorti a 4 premii. Extragerea premiilor va avea loc vineri 16 si 30 august pentru cele doua tensiometre si vineri 13 si 27 septembrie pentru tensiometru + glucometru Nubeca BC888. Accesul la sondaj este usor si nu implica decat furnizarea adresei tale de email (ce nu urmeaza sa fie comunicata catre terte parti). Sondajul este optimizat si pentru utilizatorii de tablete electronice.

VoceaPacientului.ro te indeamna sa citesti stiri medicale de calitate si sa judeci mai bine cand citesti reclamele ce iti promit remedieri spectaculoase. Putine boli sau afectiuni pot fi tratate rapid, chiar si cu produsele medicamentoase studiate de ani de zile. Fereste-te de vorbe cum ar fi: "pierzi 30 de kilograme in 30 de zile" sau "elimina cancerul de piele in cateva zile.". Daca ar fi vorba despre „un ingredient secret” cum spune reclama, fii sigur ca ar fi fost de mult popularizat in mass-media si nu ingropat intr-o reclama obscura sau o carte la pret redus. Marturiile personale de genul "Mi-a vindecat diabetul" sau "…o doamna de 28 de ani din Timisoara a scapat de gandurile care o impingeau spre suicid in doar 6 zile – extras de pe site-ul trateaza-depresia.ro (martie 2013)”, sunt usor de a pus pe hartie sau in mediul online, dar nu sunt niciodata un substitut pentru dovezile stiintifice din studii relevante.

In cadrul paginilor Tratament Nou  si Medicul recomanda gasesti 'pastile' cu stiri medicale proaspete si prezentari cu sfaturi medicale practice. Stirile medicale ce prezinta pe scurt progresele facute in intelegerea tratamentului bolilor, au la baza studii publicate in reviste medicale recunoscute international si sunt actualizate in fiecare vineri.

Sondajele Vocea Pacientului despre boli sau tratamente, te recompenseaza cu premii atractive.

Despre Wings Management

Din vremuri de demult, aripile reprezinta libertatea - libertatea de a te detasa de detaliile lipsite de relevanta, de falsele presupuneri, ca sa poti sa privesti o imagine de ansamblu cat mai aproape de realitate, pentru a putea profita la maximum de oportunitatile existente, pentru a inova.

Wings Management este o compania de consultanta si dezvoltare profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii.. Wings sprijina probono functionarea site-ul VoceaPacientului.ro.
www.winmanagement.ro