Cum e mai bine…sa ai dreptate sau sa fii fericit ?

BUCURESTI - 31 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social

Cum e mai bine … sa ai dreptate sau sa fii fericit ? este intrebarea la care au incercat sa raspunda cativa cercetatori din Noua Zeelanda intr-un articol recent din British Medical Journal. Evaluand care dintre aceste variante are un efect mai benefic asupra vietii unui cuplu autorii ne incurajeaza sa alegem ‘varianta gri’ deoarece nu exista un raspuns ‘alb sau negru’. Citeste pe www.psihoterapiefamilie.ro mai multe despre concluziile la care au ajuns specialistii si de ce studiul a fost oprit dupa doar 12 zile.

comunicare in cuplu

comunicare in cuplu

Se pare ca aceasta e prima asa-zisa ‘evaluare sistematica’ legata de aceasta dilema, care a pornit de la prezumptia ca femeile ar prefera mai degraba sa aiba dreptate si barbatii mai degraba sa fie fericiti. Fiind vorba de un ‘studiu pilot’ analiza a inclus un cuplu casatorit aflat in propria casa. Barbatul a fost solicitat sa fie de acord cu fiecare opinie sau cerere a sotiei …fara ca sotia sa stie de aspectul agreat cu cercetatorii. Inainte de a incepe perioada in care barbatul a facut pe placul sotiei fara sa se planga de niciun aspect cat de mic ar fi acesta, participantilor le-a fost evaluat nivelul de apreciere a calitatii vietii (pe o scala de la 1 la 10 – 10 fiind cea mai buna calitate ce ar putea exista).

Studiul a fost oprit dupa doar 12 zile ca urmare a aparitiei unor ‘efecte adverse intolerabile’ acuzate de participantul de sex masculin. Citeste mai multe despre acest subiect aici (Sursa:BMJ – British Medical Journal, December 2013)

Incepand cu 2014 Wings Management ofera si servicii de psihoterapie de familie iar in perioada 10 ianuarie – 10 februarie victimele violentei domestice pot beneficia de sesiuni gratuite de psihoterapie online , programate prin intermediul site-ului www.psihoterapiefamilie.ro

Sesiunile de psihoterapie gratuita sunt oferite doar online, doar pentru persoanele ce au probleme legate de violenta domestica si doar de catre psihoterapeutul Rares Ignat. Perioada in care sunt oferite sesiuni gratuite de psihoterapie online programate prin www.psihoterapiefamilie.ro este 10 ianuarie – 10 februarie 2014. Este nevoie doar de o conexiune internet de buna calitate si sa aveti instalat pe computer programul video Skype. 

In sectiunea Blog Psyfam impartasim in fiecare saptamana povesti de viata si noutati in intelegerea psihicului uman.

Despre Wings Management

Wings Management este o compania de consultanta si pregatire profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii.
www.winmanagement.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wings-management/cum-e-mai-bine-sa-ai-dreptate-sau-sa-fii-fericit