‚Exista un aspect pozitiv al autismului?’ - 2 aprilie, ziua internationala de constientizare a autismului

BUCURESTI - 2 aprilie 2013

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Stiinta / Cercetare

2 aprilie este ziua internaţionala de constientizare a autismului, care va fi marcata in mai multe orase din tara prin iluminarea in albastru a unor cladiri si prin evenimente care fac cunoscute diverse aspecte ale bolii. Si pe site-ul www. voceapacientului .ro gasesti mai multe aspecte despre aceasta boala ce afecteaza unul din 100 de copii, tulburand comunicarea, relatiile sociale si comportamentul. Iti recomandam sa citesti daca ‚Exista un aspect pozitiv al autismului?’, o concluzie a unui articol publicat in revista Nature.

VoceaPacientului - stiri si sondaje medicale de calitate

VoceaPacientului - stiri si sondaje medicale de calitate

 Persoanele cu autism au nevoie atat de o terapie comportamentala intensiva cat si de mai multe oportunitati oferite de mediul inconjurator pentru a-i integra 

'Exista un aspect pozitiv al autismului?' - revista Nature

Persoanele cu autism au nevoie atat de o terapie comportamentala intensiva cat si de mai multe oportunitati oferite de mediul inconjurator pentru a-i integra. Poti sa te informezi si tu mai bine despre autism citind stirile medicale sau prezentarea VoceaPacientului: 10 recomandari de baza pentru a veni in ajutorul copilului cu autism 

Accesand sectiunea Video medical a site-ului VoceaPacientului gasesti si cateva secvente video despre simptomele de autism si despre integrarea copilului cu autism.

Asociatia Invingem Autismul, AITA (Asociatia de Informare si Terapie in Autism), ANCAAR ((Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania), Asociatia Help Malin si Fundatia Romanian Angel Appeal sunt cateva dintre asociatiile ce sprijina pacientii cu autism in Romania. Azi in piateta de deasupra parcarii subterane de la Universitate, zeci de persoane se vor grupa in forma fundei puzzle (simbolul luptei contra autismului) si vor fi lansate baloane albastre iar miercuri 3 aprilie, Palatul Parlamentului va gazdui o conferinta avand ca si subiect modelele de succes in recuperarea si integrarea persoanelor cu tulburare de spectru autist.  .

Gasesti mai jos si cele mai citite 10 stiri medicale VoceaPacientului, avand ca tema autismul:

*Exista un aspect pozitiv al autismului? * Noi dovezi arata ca suplimentele de acid folic pot sa reduca riscul de a dezvolta autism * Tratamentul cu valproat in timpul sarcinii corelat cu autismul si reducerea inteligentei * Autismul apare mai putin frecvent in zonele mai insorite * Interventia comportamentala timpurie in autism e urmata de imbunatatirea abilitatilor sociale * Un nou instrument pentru cei ce sufera de autism * Incidenta autismului si a schizofreniei corelate cu varsta tatalui * Intrebari utile pentru identificarea riscului de autism la copii in varsta de un an * Prezenta febrei in timpul sarcinii poate creste riscul de autism * Copiii cu epilepsie si autismul

Nu uita: VoceaPacientului.ro a lansat o noua etapa a campaniei de sondaje „Mituri despre sanatate” in care vor participa toate sondajele VP completate in perioada 1-29 aprilie. Vor fi oferite 3 rollere Parker si o rama foto digitala Philips. In cazul in care completezi mai multe sondaje iti oferi mai multe sanse de castig. Ia si tu o pauza de 5 minute si completeaza unul dintre cele 4 sondaje disponibile pe site-ul VoceaPacientului.ro:  Mituri despre boala cardiaca, Mituri despre cancer, Mituri despre sanatate mintala & violenta si Mituri despre bolile respiratorii.

Voceapacientului.ro este un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale, oferind pacientilor stiri medicale de calitate despre tratamentul si prevenirea diverselor boli si orientand opiniile lor catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva. Proiectul Vocea Pacientului este sustinut pro bono de compania Wings Management, o companie de consultanta si dezvoltare profesionala. Compania Wings ofera analize obiective si metode de training inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii. www.winmanagement.ro

Despre Wings Management

Din vremuri de demult, aripile reprezinta libertatea - libertatea de a te detasa de detaliile lipsite de relevanta, de falsele presupuneri, ca sa poti sa privesti o imagine de ansamblu cat mai aproape de realitate, pentru a putea profita la maximum de oportunitatile existente, pentru a inova.

Wings Management este o compania de consultanta si pregatire profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii.
www.winmanagement.ro