Original si Generic - un nou sondaj VoceaPacientului.ro

BUCURESTI - 5 decembrie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Politic, Sanatate

Atat medicamentele originale, cat si cele generice aduc beneficii sistemului de sanatate insa mai exista pareri eronate legate de diverse aspecte ce tin de aceste optiuni terapeutice. Sondajul VP ‚ Original si Generic ’ exploreaza aceste convingeri si dureaza doar 3 minute. Tragerea la sorti a premiului (un tensiometru Nubeca, un radio-ceas digital SONY si un pachet de sarbatori) are loc vineri 20 decembrie.

premiu concurs sondaj Voced

premiu concurs sondaj Voced

ACCES DIRECT LA PAGINA DE SONDAJ : Original si Generic

Medicamentele originale sau inovative sunt acele substante terapeutice care au fost descoperite si inregistrate pentru prima data de un producator. Din foarte multe substante analizate, initial sunt identificate unele molecule ce sunt testate in laborator pe culturi de celule sau pe animale. Moleculele originale ce au trecut prin acest filtru de siguranta si eficacitate de laborator urmeaza sa intre in prima faza de teste clinice in care cercetatorii testeaza pentru prima data la om (un grup mic de voluntari) care sunt efectele secundare posibile si care este doza ce ofera siguranta.

Moleculele ce trec de acest filtru intra in studiile clinice de faza 2, in care sunt evaluate eficacitatea si siguranta medicamentului la un grup mai larg de voluntari. In faza 3 a cercetarii moleculei, eficacitatea si efectele secundare ale tratamentului inovativ sunt evaluate comparativ cu cele ale altor molecule, la nivelul unor grupuri mari de pacienti. Datele obtinute in aceste faze ale cercetarii sunt principalele dovezi pe baza carora autoritatile aproba sau nu utilizarea pentru prima data a unui tratament original. Studiile clinice de faza 4 sunt cele ce continua evaluarea unui tratament, odata ce acesta a fost aprobat pentru comercializare.

Pe parcursul evaluarilor clinice se renunta la multe molecule originale, atat ca urmarea a riscurilor ridicate pe care le implica pentru sanatate, cat si ca urmare a beneficiilor limitate pe care le ofera in ceea ce priveste eficacitatea sau eficienta terapeutica. Deoarece exista un drum lung si provocator de la molecula de substanta pana la introducerea terapiei in practica de zi cu zi, producatorul medicamentului original are la dispozitie o perioada de exclusivitate a fabricatiei si comercializarii (patent), astfel incat sa poata sa-si recupereze investitia initiala si sa realizeze si un profit. Medicamentele inovative sunt mai scumpe, in principal datorita faptului ca sumele investite in cercetarea si introducerea noului tratament sunt mari.

Medicamentele generice sunt acele tratamente care contin aceeasi substanta activa ca si in medicamentul original, dar sunt fabricate de alti producatori, dupa expirarea perioadei de protectie a patentului. Medicamentele generice sunt mai ieftine comparativ cu cele originale, intrucat producatorul nu a investit in cercetare. Utilizarea corespunzatoare a medicamentelor generice permite o eficientizare a costurilor de sanatate pentru a fi tratati cat mai multi pacienti si in acelasi timp, permite o alocare adecvata a bugetelor pentru introducerea a noi medicamente inovatoare in bolile mai dificil de tratat.

In cadrul campaniei de sondaje VoceaPacientului ‚Mituri despre sanatate’ te invitam sa participi la un concurs cu premii ce sondeaza aceste pareri. CLICK AICI pentru SONDAJ.

Voceapacientului.ro este un site independent ce incearca sa creasca nivelul serviciilor medicale, oferind pacientilor informatii de calitate despre tratamentul si prevenirea diverselor boli si orientand opiniile lor catre oamenii potriviti pentru a schimba ceva. Proiectul Vocea Pacientului este sustinut pro bono de compania Wings Management , o companie de consultanta si dezvoltare profesionala.

Despre Wings Management

Din vremuri de demult, aripile reprezinta libertatea - libertatea de a te detasa de detaliile lipsite de relevanta, de falsele presupuneri, ca sa poti sa privesti o imagine de ansamblu cat mai aproape de realitate, pentru a putea profita la maximum de oportunitatile existente, pentru a inova.

Wings Management este o compania de consultanta si pregatire profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii.
www.winmanagement.ro