Beneficiile consumului de soia

BUCURESTI - 7 august 2014

Comunicat tip General in Sanatate

Soia este considerata un aliment miracol. Aceasta contine o cantitate mare de proteine si substante nutritive si, nu are colesterol. Unii specialistii sustin ca o dieta bogata in proteine de soia poate contribui la prevenirea aparitiei bolilor de inima, iar izoflavonele continute de aceasta planta pot ajuta la preintampinarea anumitor forme de cancer

Beneficiile consumului de soia

Beneficiile consumului de soia

Soia este incontestabil un aliment sanatos, care ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane. In soia se gasesc o multime de grasimi sanatoase, fibre si proteine. Alimentele care deriva din soia (tofu sau laptele din soia) sunt substitute sanatoase pentru produsele de origine animala care contin colesterol. Soia este bogata in substante nutritive sanatoase, cum ar fi vitaminele din grupul B si acizi grasi Omega 3.

Printre beneficiile pentru sanatate furnizate de consumul de soia se numara:

vprevenirea declansarii bolilor coronariene prin pastrarea in limite normale a valorilor colesteroluluivprevenirea aparitiei cancerului, gratie cantitatilor mari de fitoestrogeni, care actioneaza ca o forma slaba de estrogen. Cei mai puternici fitoestrogeni sunt izoflavonele, care ar putea contribui la reducerea riscului unei persoane de a dezvolta cancer de san sau de prostatavameliorarea manifestarilor menopauzei, mai ales bufeurile si osteoporoza.v

Soia ajuta la prevenirea cresterii colesterolului fara a-ti schimba obiceiurile de consum si fara a face sacrificii  cu privire la gust si arome, gustul produselor din soia fiind similar cu gustul mancarurilor traditionale. Fitoestrogenul care il contine soia imbunatateste calitatea tesutului mamar si poate scadea (cu cca 50%) riscul aparitiei cancerului de san. Continutul de antioxidanti protejeaza celulele de efectul nociv al radicalilor liberi, substante considerate responsabile de aparitia mai multor forme de cancer. Alimentele din soia sunt binevenite in cazul cancerului de colon, al cancerului pulmonar sau de prostata. In cazul diabetului ,  consumul de soia creste capacitatea celulelor de a absorbi glucoza.  De asemenea, proteinele din soia, spre deosebire de cele din carne, lapte sau oua, sunt mult mai usor filtrate de rinichi astfec ca hrana pe baza de soia poate preveni sau incetini evolutia diverselor afectiuni ale rinichilor, menajand aceste organe.

Valsoia S.p.A. este o companie italiană înființată în 1990 pornind de la ideea  fondatorului său Lorenzo Sassoli de Bianchi de a profita de proprietățile nutritive ridicate pe care le ofera soia pentru a oferi un răspuns viabil produselor alimentare dietetice a caror cerere era tot mai mare in mod special pentru sănătate si starea de bine. Produsele  Valsoia sunt alternative vegetale pentru lapte, bauturi, inghetata, iaurt, deserturi, cookie-uri, produse alimentare, brânzeturi și condimente, în conformitate cu mâncare tradițională italiană. Toate produsele Valsoia sunt delicioase, sănătoase, de înaltă calitate, ideale pentru întreaga familie, produse care acoperă toate momentele de consum zilnic: de la micul dejun până la cină. In Romania oferta Valsoia contine ; Bautura pe baza de soia ; Biscuiti pe baza de soia ; Inghetata pe baza de soia ; Crema de ciocolata pe baza de soia ; Budinca pe baza de soia ; Ulei din soia .De remarcat faptul ca Inghetata Valsoia este recomandata si persoanelor cu intoleranta la lactoza sau , persoanelor care tin post . Doua sortimente din cele 8  de inghetata , nu au zahar fiind pretabile si in diferite diete.

Povestea  italiană de succes  Valsoia  s-a născut din dorința de a contribui la îmbunătățirea calității vieții și se bazează pe capacitatea de inovare, cercetare si dezvoltare  constanta. Valsoia este distribuit în Romania de Parmafood Group si produsele delicioase si sanatoase Valsoia se gasesc pe rafturile supermarketurilor si hypermarketurilor noastre.

www.parmafood.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wmp-pr-agency-srl/beneficiile-consumului-de-soia