CoBOT Ultra – cel mai puternic robot de dezinfecție proiectat și fabricat în România

Ploiesti - 18 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Afaceri, Constructii, Sanatate

Infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) reprezintă o complicație majoră a tratamentelor și îngrijirii medicale. Acestea nu doar că necesită o ședere prelungită în spital, ci constituie și cauza unei comorbidități asociate cu costuri mai mari și, nu în ultimul rând, cu o mortalitate crescută. Deoarece mulți dintre agenții patogeni și ciupercile care cauzează infecțiile nosocomiale sunt viabili pe suprafețe pentru perioade prelungite, contaminarea mediului conduce la un risc crescut de IAAM. Pentru a preveni acest tip de infecții și răspândirea agenților patogeni prin intermediul suprafețelor contaminate, camerele de spital trebuie să fie curățate și dezinfectate la intervale regulate de către personal calificat. Pentru decontaminarea în spitale este nevoie de agenți de curățare și dezinfectanți aprobați de comitete de experți tehnici. În plus, curățarea și dezinfecția manuală necesită timp și personal – iar din cauza lipsei de timp și de pregătire, aceste operațiuni nu sunt totdeauna suficiente.

www.wolfe.ro | CoBOT ULTRA - cel mai puternic robot de dezinfecție suprafețe proiectat și fabricat în România

www.wolfe.ro | CoBOT ULTRA - cel mai puternic robot de dezinfecție suprafețe proiectat și fabricat în România

 Vrem să aducem în realitatea de zi cu zi inovațiile tehnologice și roboții autonomi, sistemele smart de dezinfecție suprafețe și aer. Prin produsele noastre, oferim cele mai eficiente metode de inactivare a tuturor agenților patogeni. 

Ștefan Toma, CEO Wolf-e ROBOTICS

Potrivit unui raport al Centrului European al Bolilor Transmisibile, anual, aproximativ 3 milioane de persoane din Uniunea Europeană se îmbolnăvesc cu o infecție asociată îngrijirilor medicale, iar în jur de 50.000 de persoane mor anual din această cauză. România este extrem de puțin reprezentată în statisticile privind infecțiile nosocomiale. De ce? Nu pentru că acestea nu ar exista ci, pur și simplu, pentru că în țara noastră, astfel de îmbolnăviri nu sunt raportate în mod constant de către spitale – după cum admite și medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Infecțiile nosocomiale, un risc care poate fi evitat. În cel mai recent raport privind Consumul De Antibiotice, Rezistența Microbiană și Infecții Asociate Asistenței Medicale (Nosocomiale) în România, este foarte clar prezentat faptul că IAAM reprezintă zona cea mai vizibilă a manifestării rezistenței microbiene, iar evoluția pacienților este în general mai severă față de situația infecțiilor comunitare. Din cauza faptului că datele sunt subraportate, incidența medie a infecțiilor asociate asistenței medicale – așa-numitele infecții nosocomiale – este de numai 0,53% din totalul pacienților externați. Cifrele sunt mult inferioare datelor raportate de organizația mondială a Sănătății, conform cărora IAAM afectează 7% din pacienții din țările dezvoltate, respectiv 15% din pacienții din țările slab și mediu-dezvoltate. În țările dezvoltate, 30% din pacienții din unitățile de terapie intensivă (UTI) au cel puțin una din aceste infecții IAAM.

Specialiștii în domeniu sunt de părere că patologia este mult subestimată în România, pe baza raportărilor statistice a spitalelor și, prin urmare, în țara noastră ar trebui să se acorde o importanță sporită procedurilor de dezinfecție. Procesele de curățare și dezinfecție eronate, alegerea greșită a formulei adecvate de agenți de curățare sau dezinfectanți și nerespectarea timpului de contact necesar al dezinfectanților pot afecta eficacitatea abordărilor standard. Există studii care au arătat că mai mult de 50% din suprafețe pot rămâne neatinse prin curățarea manuală. În al doilea rând, în perioade de criză, aprovizionarea cu dezinfectanți poate fi întreruptă, așa cum s-a demonstrat în cazul actualei pandemii COVID-19.

Dezinfecția UV-C este cea mai eficientă metodă cu CoBOT Ultra – robot de dezinfecție. Curățarea și dezinfecția manuală sunt servicii cu o calitate variabilă, deoarece eficacitatea depinde în mare măsură de personalul care lucrează și de motivația angajaților, iar evaluarea activității necesită o observare directă la fața locului. În ciuda recomandărilor privind cele mai bune practici, curățarea manuală în unitățile cu profil medical se bazează pe protocoale locale, pe formarea, înțelegerea, reînnoirea și fluctuația personalului de curățenie, precum și pe controlul și inspecția performanței acestuia.

Din cauza deficiențelor decontaminării de rutină a mediului înconjurător menționate mai sus, tehnologiile autonome de dezinfectare a suprafețelor fără atingere sunt considerate, în prezent, printre cele mai sigure metode de dezinfecție. Prin perturbarea structurii ADN sau ARN a microorganismelor, iradierea UV-C la o lungime de undă de 254nm este cea mai eficientă în uciderea bacteriilor, virușilor, ciupercilor și chiar a sporilor (în ordinea descrescătoare a eficienței). Tehnologiile de dezinfecție care utilizează iradierea UV-C reprezintă o îmbunătățire a curățeniei și dezinfecției standard, reducând povara microbiană din mediu și reducând potențial riscul de a contracta o infecție gravă. Acest lucru a fost demonstrat pentru diferiți agenți patogeni și în diferite medii clinice, cum ar fi ambulanțele, camerele în care sunt primiți și tratați pacienții, precum și sălile de operație.

Mai recent, noua realitate a unor infecții cu virusuri apărute la nivel global, determină necesitatea dezinfecției constante nu doar pentru mediile clinice ci și pentru spațiile coabitate de un număr mare de persoane: școli, spații comune, săli de întâlnire, săli de sport, magazine, lifturi, birouri, holuri, toalete. De la descoperirea efectelor germicide ale luminii UV-C, cercetările au dovedit superioritatea și eficiența metodei în uciderea bacteriilor și a virușilor.

CoBOT Ultra: cea mai mare putere instalată pe un robot mobil. Printre dispozitivele care folosesc lumina ultravioletă, roboții de dezinfecție reprezintă categoria cea mai eficientă. Datorită mobilității roboților, timpul de dezinfecție este redus pentru o eficacitate impresionantă, fără a utiliza dispozitive complementare sau agenți chimici nocivi.

CoBOT Ultra, proiectat și fabricat integral în România, dezvoltat de Wolf-e ROBOTICS, se poate lăuda că face parte din categoria celor mai puternici roboți UV-C din lume! Robotul asigură dezinfecția suprafețelor și a aerului în cel mai scurt timp, cu o eficiență de până la 99,9999% împotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor și a altor tipuri de microorganisme organice dăunătoare din mediu, prin descompunerea structurii ADN-ului lor.

Robotul dispune de cea mai mare putere instalată pe un dispozitiv pentru dezinfecție, ceea ce conduce la cicluri foarte rapide de dezinfecție, cu o eficiență cu 25% mai ridicată în comparație cu metodele uzuale de dezinfecție chimică dovedită împotriva unei serii de microorganisme precum bacterii, fungi și virusuri sau coronaviruși. CoBOT Ultra funcționează în cicluri scurte de dezinfecție, fără a utiliza chimicale. Acest robot are surse UV-C Philips de 325W, cu lungime de undă de 253,7nm, o putere de 3250W și o durată de viață de 12.000 ore, asigurând conformitate și trasabilitate fiecărui ciclu de dezinfecție.

Proiectat și produs în România folosind componente de cea mai bună calitate de la producători reputabili, CoBOT Ultra beneficiază de o construcţie durabilă, din inox, cu o greutate totală de 65 kilograme. Față de metodele clasice și statice cu lămpi de dezinfecție UV-C, CoBOT Ultra dispune de setări de siguranță și se poate controla de la distanță prin Wi-Fi / Bluetooth LE, fără a fi nevoie de prezență umană permanentă la locul dezinfecției. Prin utilizarea sa, se pot evita expuneri greșite – atât expunerea lucrătorilor la substanțele agresive folosite în timpul procesului de dezinfecție clasic cât și expunerea accidentală la radiații a oricărei persoane aflate în încăperea care se dezinfectează.

Robotul se deplasează beneficiind de detectare automată a timpului necesar pentru atingerea obiectivului de dezinfecție, în funcție de încăperea în care își desfășoară activitatea. Conform setărilor de siguranță, CoBOT Ultra nu pornește dacă detectează prezența persoanelor în raza sa de acțiune – funcția fiind asigurată de către patru senzori PIR, cu acoperire 360° și distanță de detecție de 10m. Aplicația mobilă dedicată funcționării robotului este preinstalată pe tableta de control cu sistem de operare Android și asigură navigaţie autonomă, prin cartografierea automată a spaţiilor în timp real.

Pentru a vă convinge de calitățile și de eficiența robotului CoBOT Ultra, tot ce trebuie să faceți este să solicitați o sesiune demo, rezultatele fiind garantate pe bază de dozimetre certificate! Toate sistemele WOLF-e Robotics, dezvoltate și produse integral în România la cele mai înalte standarde de calitate, vin împreună cu o serie de servicii integrate (analize microaerofloră, consiliere produse, service), iar cei interesați beneficiază de consiliere personalizată.

Beneficiile dezinfecției suprafețelor cu roboții mobili CoBOT Ultra. Pe lângă distrugerea microorganismelor de pe suprafețe, roboții de dezinfecție oferă avantaje și prin înregistrarea automată a parametrilor de funcționare a procesului de dezinfecție iar, prin aceasta, pot garanta asigurarea calității. Prin urmare, dezinfecția automată permite validarea procesului de dezinfecție cu rezultate reproductibile și documentate 100%.

Este extrem de clar că, raportând costurile la eficiența procesului, soluția roboților UV–C este net superioară. Dezinfecția robotizată va funcționa fără personal și în mod standardizat, fără a fi nevoie de o prezență umană permanentă la locul dezinfecției. În plus, se poate evita expunerea lucrătorilor la substanțele agresive folosite în timpul procesului de dezinfecție clasic.

- Trasabilitate completă

- Dezinfectare până la 99,9999%

- Fără generare de ozon

- Cel mai puternic robot mobil (3250W,11050microW/cm2@1m)

- Cea mai puternică baterie instalată pe un robot autonom UVC (6kW)

- Sistem UVC proiectat și produs în România 

Alături de CoBOT-Ultra (robotul mobil cu monitorizare în platformă dedicată) prezentăm în cele ce urmează toată gama de produse Wolf-e ROBOTICS pornind de la cele mai simple sisteme și ajungând la cele mai sofisticate. Gama Wolf-e Robotics cuprinde:

dispozitive pentru dezinfectarea aerului (care pot fi folosite continuu, în prezența oamenilor, în cabinetele medicilor de familie, cabinetele stomatologice, sălile de kinetoterapie, holurile clinicilor medicale, birouri din clădiri de business sau alte spații similare – Aer, Aer 500+, Breez)
aparate UV germicidale plasate în partea superioară a încăperilor (Beam – care pot fi de 10 ori mai eficiente decât dezinfecția prin convecția forțată dacă spațiul este bine ventilat) ce pot fi folosite în sălile de curs ale grădinițelor, școlilor, universităților sau orice alt spațiu similar 
sisteme destinate dezinfectării aerului în lifturi (Lift)
roboți mobili neautonomi pentru dezinfecția aerului și suprafețelor (CoBOT-Ultra, CoBOT-Lite)
roboți mobili autonomi pentru dezinfecția aerului și suprafețelor (Wolf BOT)
platformă realtime pentru monitorizarea calității aerului cu ajutorul senzorilor Wolf Sense

Wolf-e ROBOTICS este prima companie românească specializată în proiectarea și fabricarea dispozitivelor, sistemelor smart și roboților mobili pentru dezinfecție și filtrare aer/suprafețe, cu aplicabilitate în sectorul medical, comercial și de birouri. Compania produce și alte dispozitive – în general robotizate – relaționate cu sectorul medical și al transporturilor.

Misiunea WOLF-e ROBOTICS este de a asigura dezinfecția aerului și suprafețelor în spațiile în care, cu toții, lucrăm, învățăm sau ne petrecem timpul. Compania românească oferă metoda cea mai eficientă și ecologică de inactivare a microorganismelor de pe suprafețe și din aer, prin dezinfectarea cu echipamente inteligente cu lumină UVC și roboți mobili. Soluțiile sale au aplicabilitate nu doar în sectorul medical, ci și în cel comercial, transporturi, educație sau corporate.

Mai multe informații despre Wolf BOT și despre celelalte produse și soluții ale companiei WOLF-e ROBOTICS puteți găsi pe site-ul www.wolfe.ro, sau direct la telefon +40 733263259.

Despre Wolf-e Robotics

Despre Wolf-e Robotics

WOLF-e ROBOTICS S.R.L. este primul producător din România de echipamente inteligente - aparate smart, roboți mobili neautonomi și autonomi de dezinfecție cu lumină UVC, care oferă o metodă eficientă și ecologică de inactivarea a microorganismelor de pe suprafețe și din aer. Aplicabilitate in sectorul medical, comercial, transporturi, educatie, HORECA, business.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/wolf-e-robotics/cobot-ultra-cel-mai-puternic-robot-de-dezinfectie-proiectat-si-fabricat-in-romania