Noul nou sau cum a schimbat pandemia percepția despre tot ceea ce ne înconjoară

BUCURESTI - 11 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, HoReCa, Retail, HR

Live site

Pandemia ne-a pus în situația de a reanaliza anumite arii de comportament: relaționarea, grija față de propria sănătate, stilul de lucru, curățenia și dezinfectarea mediului în care trăim – fie acasă, la școală sau la locul de muncă. Știm cu toții că aceasta nu este nici prima, nici ultima pandemie care va lovi omenirea. Ceea ce știm sigur este că va trece și că orice măsură pe care acum o putem considera exagerată se va dovedi la un moment dat insuficientă.

Sisteme dezinfecție aer și suprafețe cu radiații ultraviolete. Made in Romania.

Sisteme dezinfecție aer și suprafețe cu radiații ultraviolete. Made in Romania.

 Toate dispozitivele de dezinfectare, purificare și filtrare marca WOLF-e Robotics oferă metode eficiente și 100% sigure de inactivare a microorganismelor din aerul și suprafețele încăperilor. Dispozitivele sunt potrivite pentru uz profesional (spații de birouri, spații comerciale, spitale, grădinițe, școli, HORECA, hoteluri etc.) dar si pentru uz casnic (locuințe). Fără compromisuri pentru sănătate! Făcut în România. Pentru România.  

Ștefan Toma, Fondator WOLF-e Robotics S.R.L.

În efortul de stopare a răspândirii SARS-CoV-2, autoritățile, societatea civilă și mediul de business au (sau ar trebui să aibă) un obiectiv comun: a fi proactivi, prin pârghii și mecanisme de reglementare adaptate timpurilor și contextului social.

În următoarele 4 minute veți afla:

- de ce salutăm inițiativa Institutului Național de Sănătate Publică

- care sunt modalitățile corecte de dezinfectare a aerului și suprafețelor frecventate de un număr mai mare de persoane

- cum mediul de business românesc se adaptează și inovează constant dispozitive de calitate foarte înaltă, specializate pe dezinfectare, purificare, sterilizare și filtrare aer și suprafețe.

Salutăm intenția autorităților (Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății) prin care se atrage atenția asupra utilizării doar a aparatelor de dezinfectare, purificare și filtrare conforme cu standardele de producție și calitate care au sisteme de siguranță și care nu periclitează în nici un fel sănătatea oamenilor. Produsele neconforme sau asamblate „pe vapor” pot face mai mult rău decât bine, suntem cu toții de acord. Însă ceea ce mediul de business românesc are nevoie la acest moment este o mai bună reglementare și comunicare a standardelor minime necesare pentru:

- asigurarea siguranței utilizatorilor cât și a beneficiarilor (să nu emită ozon, să aibă sisteme de siguranță care nu permit pornirea în preajma persoanelor, sisteme fail-safe etc.)

- conformitatea dezinfecției (foarte multe produse de putere redusă pretind că dezinfectează spații mari într-un timp redus) și educarea utilizatorilor, dar și eficiența de calitate. În schimb există și produse pe bază de tehnologie cu lumină UV-C care sunt 100% sigure din punct de vedere al utillizării chiar și în prezența persoanelor, având sisteme de securitate moderne și utilizând o tehnologie validată în zeci și zeci de ani. Dacă este să facem o paralelă, putem considera și energia electrică un pericol - depinde de modul cum ne raportăm la ea și cum o utilizăm.

La acest moment, considerăm oportune următoarele direcții: reglementări pentru producția dispozitivelor pentru dezinfectare și purificare, actualizate în funcție de tehnolgiile folosite, buna documentare a factorilor de decizie din ministere și accentul pus pe expertiza manufacturieră românească, care poate crea efecte de multiplicare în economia României.

DA! Există pe piață și aparate care dezinfectează aerul și/sau suprafețele cu lumina UV, însă fără a pune în pericol oamenii din încăpere. Cum?

Sursele UV-C sunt instalate fără ca lumina să părăsească compartimentul de iradiere; acestea pot funcționa continuu într-o sală de curs în siguranță totală, chiar și în prezența cursanților.

Nu genereaza Ozon. Ozonul, care poate fi generat de unele surse și poate provoca inflamații ale sistemului respirator. Odată expus ozonului, organismul uman încearcă să împiedice pătrunderea acestuia în plămâni, limitând astfel și aportul de oxigen. Inhalarea unui volum redus de oxigen duce la o creștere a activității cardiace, iar pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare și respiratorii poate chiar agrava afecțiunile.

Este important să nu generalizăm, pentru că nu toate dispozitivele în cauză generează ozon. Aparatele care dezinfectează aerul fără să genereze ozon sunt 100% sigure, nu irită caile respiratorii și nu produc modificări celulare,  iar cele care au la bază tehnologia cu lumină UV-C știm deja că nu degajă acest gaz.

Un alt exemplu este următorul: pe piață există echipamente pentru dezinfecția suprafețelor care pot fi folosite în siguranță maximă în absența persoanelor, care pot fi programate să pornească în anumite intervale, care pot fi pornite de la distanță, care nu pornesc în prezența persoanelor, care asigură trasabilitatea proceselor și rutinelor de dezinfecție, care în scenariul pătrunderii unei persoane în spațiul respectiv (când echipamentele funcționează) se întrerup automat și trimit alerte în timp real celor responsabili cu dezinfecția și crează automat loguri pentru consultare ulterioară și trasabilitate completă.

Este necesar să înțelegem că dezinfecția corectă și cât mai extensivă a unui spațiu interior face referire atât la suprafețele cât și la aerul din acel spațiu. Dezinfecția exclusivă a suprafețelor nu este eficientă pentru cele mai multe categorii de spații pentru că odată ce spațiul este populat, el este viciat imediat prin patogenii pe care persoanele le aduc pe haine sau prin aerosolii respirați. Trebuie înțeles faptul că nebulizarea, dezinfecția cu ajutorul substanțelor biocide sau iradierea directă a suprafetelor cu lumina UV-C nu asigură remanență. În schimb, echipamentele ce dezinfectează aerul continuu sunt cele mai indicate pentru scenariile în care spațiile sunt populate de multe persoane (școli, grădinițe, birouri etc.), sau acolo unde există fluxuri constante de persoane (unități de alimentație publică, bancare etc.) pentru că acestea recirculă permanent aerul din mediu și îl dezinfectează cu fiecare trecere prin dispozitiv, ducând astfel la reducerea semnificativă a încărcăturii de patogeni.

Economia românească funcționează și datorită antreprenorilor români care dovedesc curaj, multă putere de muncă și activează în domeniul producției dispozitivelor de dezinfecție și sterilizare aer și suprafețe pentru a depăși criza sanitară aparută pe fondul virusului SARS-CoV-2, dar și la reducerea incidenței infecțiilor intraspitalicești. Noi, ca și companie privată, oferim oricând și oricui informații corecte și complete, bazate doar pe realități științifice demonstrate prin testări și certificări. Tot ce trebuie să știți despre tehnologia de dezinfectare și avantajele dispozitivelor smart se află pe site-ul companiei noastre: www.wolfe.ro

Pentru că suntem companie 100% românescă ce producem aparate și sisteme de dezinfecție / purificare a aerului și suprafețelor, ne propunem să explicăm foarte pe scurt, pe înțelesul tuturor cum funcționează aceste dispozitive.

Dezinfectarea este realizată prin circularea controlată a aerului prin incinta cu descărcare a lămpilor UV-C. Aerul este recirculat eficient în cadrul încăperilor astfel încât toate persoanele prezente pot beneficia de siguranță maximă.

AER este sistemul de filtrare și purificare a aerului cu lumină UV-C produs de WOLF-e Robotics cu adresabilitate directă către toate unitățile de învățământ – de la nivelul preșcolar până la cel universitar. Este o gamă gândită în 3 variante (cu tuburi de înaltă putere) pentru a fi versatilă în funcție de mărimea și volumul de aer din încăperi, cu centrare pe un excelent raport: “calitate - siguranță în folosire - preț”.  

Siguranță în utilizare. Fără generare de ozon. Siguranță integrată. Construcție 100% metalică, cu un design minimalist, potrivit pentru orice tip de încăpere și mobiler. Dispozitivul AER produs de WOLF-e Robotics permite purificarea și dezinfectarea aerului din încăperi, în prezenţa oamenilor.

Dezinfectare și purificare smart. Distruge microorganismele din aer. Dispozitivul AER WOLF-e Robotics utilizează în mod specific lungimea de undă 253.7nm, reprezentând un tip de aparat profesionsit de dezinfecție. Lungimea de undă menționată mai sus este dovedită științific a provoca daune fotochimice ADN-ului și ARN-ului virusurilor și bacteriilor. Deteriorarea biologică inactivează celula și previne reproducerea, implicit și capacitatea de infectare. Eficacitatea germicidă este determinată de doza totală de radiații la care este expusă suprafața („fluence”), care este un produs al intensității lămpii și a duratei expunerii. Testele realizate în laboratoarele de mediu prin Metoda Omelianski, pe baze științifice, certifică eficiența și siguranța în utilizare.

În concluzie, în “noul nou” definit de actuala pandemie, sectorul privat românesc (business-urile mai mici sau mai mari) dovedește agilitate organizațională, o extraordinară putere de adaptare și forță de reziliență. Atât sectorul de stat, cât și cel privat au limitele lor, dar capacitatea de a da sens acțiunilor și de a ajuta societatea românească să înainteze pe drumul potrivit rămân lecții pe care este important să le învățăm.  

Despre Wolf-e Robotics

WOLF-e ROBOTICS S.R.L. este primul producător de aparate de dezinfecție smart cu UVC din România. Nevoia de a proteja oamenii și spațiile închise de infecția cu noul coronavirus a dus la dezvoltarea unor dispozitive smart de igienizare a aerului și suprafețelor, cu aplicabilitate atât în mediul casnic (locuințe) cât și în sectoarele medical, comercial, HORECA și clădiri de birouri.

Aparatele sunt prototipate și produse în România de WOLF-e ROBOTICS SRL, sub certificare EUROCERT nr. 286ROQS.