Conferinţa Noile reglementări fiscale - Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală

BUCURESTI - 9 octombrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, Juridic

Specialişti din cadrul Taxhouse, Pelifilip şi Ministerul Finanţelor dezbat noile reglementări fiscale, în cadrul Conferinței "Noile reglementări fiscale: Codul fiscal și Codul de procedură fiscală", organizată de Wolters Kluwer Romania. Evenimentul va avea loc loc pe data de 30 octombrie 2015, la Hotel Pullman, București.

Conferința este organizată în 3 sesiuni de dezbateri, primele două dedicate Codului fiscal, iar ultima Codului de procedură fiscală.

Evenimentul este dedicat celor peste 100 de modificări legislative care afectează domeniul fiscal, începând cu 2016. Echipa de practicieni din cadrul Taxhouse şi Pelifilip alături de specialişti din Ministerul Finanţelor vor aborda punctual cele mai importante schimbări ale Codului Fiscal şi ale Codului de Procedură Fiscală care aduc un impact semnificativ în economia reală:

- Impozitul pe profit: Impozitarea dividendelor; Tratamentul fiscal al cheltuielilor şi veniturilor; Profitul reinvestit.

- Microîntreprinderi: Modificarea regulilor de impozitare.

- Impozit pe venit și Contribuții sociale: Schimbarea regulilor de impozitare pentru anumite categorii de venit; Modalitățile de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii.

- TVA: Introducerea taxării inverse; Aplicarea cotei de 5%; Bunurile de capital.

- Taxe locale: Metodologia de calcul a taxelor și impozitelor locale pentru clădiri; Condiții de majorare a impozitelor și taxelor locale; Accize şi impozite pe construcții.

- Procedură fiscală: Principiul „in dubio contra fiscum”; Penalitatea de nedeclarare; Termenul de prescripție; Inspecția fiscală; Prețurile de transfer.

                                                ***

Consultanţii fiscali, economiştii, contabilii, avocaţii, precum şi specialiștii din cadrul autorităților fiscale sunt invitaţi să participe la o dezbatere axată pe practică şi soluţii concrete.

Beneficii pentru participanti:

- Află care sunt modificările legislative cu impact direct în activitatea lor

- Primesc informații concrete despre modul de aplicare a noilor reglementări

- Interacționează cu specialiști din domeniu fiscal, capabili să ofere ghidare în abordarea unei modificări masive de legislație

- Primesc soluții, sfaturi și atenționări privind cele mai întâlnite probleme ridicate de noua legislație

Costul participării este de 300 LEI (+TVA) pentru o persoană, fiind incluse şi un voucher în valoare de 100 lei pentru înscrierea la una dintre conferințele sau atelierele viitoare Wolters Kluwer România, respectiv un voucher în valoare de 500 lei pentru achiziția soluțiilor profesionale LexForce Wolters Kluwer.

Pentru mai multe detalii despre evenimentele organizate de Wolters Kluwer, accesați pagina de Facebook Wolters Kluwer Romania şi www.wolterskluwer.ro.  

Despre Wolters Kluwer Romania

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.

Wolters Kluwer România a fost înfiinţată în 2005 şi oferă profesioniştilor din domeniul juridic şi economic din România atât produse tipărite și digitale, cât şi servicii şi soluţii software.
Suntem prezenți pe piață cu două game de produse, Sintact și iDrept, baze de date complexe de legislaţie, doctrină şi jurisprudenţă disponibile online și offline şi cu o ofertă bogată de cărţi şi reviste de specialitate, publicate atât în format clasic, cât și în format digital. Ca parte a grupului Wolters Kluwer, misiunea noastră este de a dezvolta şi oferi în România acele soluţii care vin în întâmpinarea nevoilor specialiştilor români, utilizând criteriile şi valorile Wolters Kluwer.