BUCHAREST BUSINESS FORUM-Flagship Projects in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii

BUCURESTI - 6 octombrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Avem onoarea sa va invitam la „Bucharest Business Forum”, eveniment ce va avea loc la World Trade Center Bucuresti, in zilele de 18 – 19 Octombrie 2010, urmare a initiativei Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei in parteneriat cu World Trade Institute Bucuresti si Steinbeis – Baden - Wurtemberg.

BUCHAREST BUSINESS FORUM-Flagship Projects in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii

Obiectivul acestui Forum este sa ofere o platforma de discutii pentru partile interesate in dezvoltarea de Proiecte Emblematice (Flagship Projects) in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii prin Parteneriate Strategice la nivelul macro regional al Europei. Concentrat asupra noului cetatean european si avand in vedere cadrul oferit de Platformele Tehnologice Europene, dialogul intre participanti va incerca sa propuna Comisiei Europene si tuturor partilor interesate cele mai convenabile instrumente de implementare a proiectelor adaptate regiunii Dunarii in vederea elaborarii unei Strategii de lucru si pentru un acces RAPID la fondurile de finantare europene in cadrul legal stabilit.

Avand in vedere interesele economice ale Romaniei in zona Dunarii, precum si potentialul de dezvoltare durabila pe care acest proiect european de anvergura il anunta, Strategia Dunarii a devenit un subiect prioritar pe agenda institutiilor statului, dar si a mediilor financiare si de afaceri interesate. Deoarece viitoarea strategie va fi implementata la nivel regional si local, prin atragerea de investitii si promovarea unor proiecte concrete care sa sustina dezvoltarea economica si sociala a localitatilor riverane, consideram deosebit de important dialogul cu reprezentantii mediilor financiare si de afaceri din Romania.

Forumul marcheaza debutul unei serii de evenimente dedicate extinderii retelelor pentru domeniile afacerilor-cheie (importante) care se vor dezvolta in regiunea Dunarii sub cel de al treilea pilon – dezvoltarea sociala si economica, si anume in sectoarele de Dezvolatre Regionala si Turism, Cultura & Educatie, Agro-alimentara, Sisteme de Sanatate, ITC si Inovatie, Fashion Industries.

La lucrarile Bucharest Business Forum vor participa Grupuri de Interes la nivel Inalt, reunind factori de decizie din domeniul politic si al afacerilor, atat de la Comisia Europeana, Coordonatori nationali si reprezentanti ai instutiilor guvernamentale din 14 state riverane ale Dunarii, impreuna cu ONG-uri, Federatii profesionale si Sindicate din domeniile vizate de sectoarele – cheie.

Organizat la World Trade Center Bucuresti, evenimentul va incepe Luni, 18 Octombrie 2010, cu o festivitate de deschidere urmata de o receptie si un eveniment cultural, si va continua Marti, 19 Octombrie a.c. cu sesiuni plenare si 6 grupuri de lucru paralele concentrate pe domeniile mentionate. Alte manifestari organizate simultan cu lucrarile Conferintei , vor fi expozitii, prezentari, standuri tematice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/world-trade-center-bucuresti/bucharest-business-forum-flagship-projects-in-cadrul-strategiei-uniunii-europene-pentru-regiunea-dunarii