Cum alegi anvelope potrivite pentru autoturismul tau

BUCURESTI - 2 aprilie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Logistica/Transport, Retail

Selectarea pneurilor potrivite pentru vehiculul dumneavoastra este o decizie importanta. Siguranta dumneavoastra, precum si placerea de a conduce in urmatorii ani si mii de kilometri, vor fi determinate prin aceasta decizie. Informatiile de mai jos va pot asigura selectarea anvelopelor potrivite pentru autovehiculul dumneavoastra.

Anvelope auto

Anvelope auto

De cate anvelope am nevoie?

Deoarece anvelopele afecteaza personalitatea si performantele vehiculului dumneavoastra, toate cele patru anvelope trebuie sa fie identice pentru a nu aparea posibile probleme. In cazul in care anvelopele nu se potrivesc, este posibil ca un capat al vehiculului dumneavoastra sa nu raspunda la fel de repede la comenzi, ceea ce il face mai dificil de controlat, de aceea este indicat ca toate anvelopele sa fie la fel.

Odata ce stii de cate anvelope ai nevoie pentru autoturimul tau, va trebui sa determini dimensiunea potrivita si tipul corespunzator.

La e365.ro puteti gasi anvelope de orice dimensiune ale marcilor dunlop, goodyear, debica, sava, fulda precum si anvelope pentru camioane.

Care este marimea potrivita pentru masina ta?

Alegerea unei dimensiuni corecte a anvelopelor poate fi destul de complicat, mai ales daca va decideti sa faceti upgrade de la dimensiunile originale ale vehiculului dumneavoastra. Echipa de vanzari e365.ro este intotdeauna pregatita sa va ofere numeroase modele performante din care sa le alegeti pe cele potrivite.  

O anvelopa trebuie sa poata suporta greutatea autovehiculului. Nu conteaza cat de bun este un cauciuc, in cazul in care capacitatile sale sunt suprasolicitate , acesta va avea putine capacitati pentru a ajuta vehiculul sa raspunda rapid la comenzi. Deci, atunci cand alegeti anvelope noi, asigurati-va ca dimensiunea noua este proiectata pentru a suporta greutatea vehiculului dumneavoastra.

Oricum pentru selectarea dimensiunilor potrivite, sunt anumite sisteme speciale care pot determina acest lucru.

Am nevoie de anvelope de vara, anvelope de iarna, anvelope all season?

Daca utilizati acelasi set de anvelope in mai multe sezoane, trebuie sa stiti ca aveti posibilitatea sa selectati anvelope care corespund exact nevoilor dumneavoastra si fiecarui sezon. Daca utilizati acelasi set de anvelope pentru fiecare sezon, s-ar putea obtine performante bune in conditii diferite,  insa va compromite performantele vehicului, atunci cand conditiile sunt mai rele.

Deci, este foarte important sa alegeti anvelope specifice fiecarui sezon, astfel incat acestea sa se potriveasca conditiilor meteorogice imprevizibile.

Cand ar trebui sa inlocuim anvelopele?

In conformitate cu legile mai multor state, anvelopele sunt uzate atunci cand adancimea benzii de rulare este de pana la 2/32” .

In cazul in care drumurile umede sunt un motiv de ingrijorare, ar trebui sa luati in considerare inlocuirea anvelopelor atunci cand adancimea benzii de rulare ajunge la aproximativ 4/32”.

In cazul in care drumurile acoperite de zapada sunt un motiv de ingrijorare, pentru a mentine o buna mobilitate, ar trebui sa luati in considerare inlocuirea anvelopelor atunci adancimea benzii de rulare ajunge la 6/32”. Pentru ca adancimea benzii de rulare este un element important pentru tractiune zapada, pneurile de iarna trebuie sa aiba adancimea benzii de rulare mai profunda decat cele pentru alte sezoane.

E365.ro va ofera o gama larga de anvelope debica, dunlop, fulda etc.

Speram ca aceste informatii va pot fi de ajutor, si nu uitati sa verificati periodic uzura acestora pentru a evita posibile incidente neplacute.

Echipa e365.ro

Despre ALPLAST

www.365.ro este magazinul virtual al companiei ALPLAST SRL din Bucuresti