CROS - Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti - se relanseaza online

BUCURESTI - 22 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 22 iulie 2009 – CROS este o organizatie de tineret dedicata organizatiilor non-guvernamentale studentesti si voluntarilor acestora, infiintata de alumni ai asociatiilor studentesti ASPSE, VIP, OSE si ANOSR. Incepand de astazi, CROS are un nou site, realizat de catre X3 Studios in cadrul Proiect1000.

Noul cros.ro este menit sa comunice importanta dezvoltarii mediului asociativ studentesc publicului interesat de invatamant superior, educatie non-formala si tineret. In acelasi timp, este adresat voluntarilor din organizatii studentesti carora CROS le ofera resurse pentru dezvoltarea organizatiilor din care fac parte.

In Romania exista peste 200 de organizatii studentesti in care se implica anual cateva mii de tineri. Aproximativ 1% dintre studentii din Romania fac parte dintr-o organizatie studenteasca, unde invata sa coordoneze proiecte, sa lucreze in echipa, sa fie implicati si sa aiba curaj. Organizatiile studentesti au un potential urias de a forma lideri, antreprenori si cetateni activi. In acelasi timp, sunt printre cele mai active componente ale universitatilor.

Aflate la intersectia dintre comunitatea academica si mediul socio-economic, ONGS-urile sunt bine pozitionate pentru accelerarea transformarii universitatilor romanesti in entitati mai dinamice, mai deschise si mai conectate la realitate. Misiunea CROS este sa creasca impactul celor peste 200 de organizatii studentesti din Romania.

Site-ul si identitatea vizuala CROS au fost realizate de catre X3 Studios in cadru Proiect1000. Proiect 1000 este o initiativa prin care studioul de creatie investeste 1000 de ore de lucru in proiecte sociale si educationale. Pentru o organizatie de tineret la inceput de drum este critic sa isi poata expune viziunea, identitatea si planurile intr-o forma atractiva si profesionista. Atat entuziasmul propriilor voluntari cat si sustinerea altor oameni si organizatii depind de masura in care reuseste in acest demers. CROS este una dintre organizatiile care a beneficiat in mod gratuit de energia si creativitatea profesionistilor de la X3 Studios. Acestui lucru i se datoreaza calitatea rezultatului final: un site tineresc, informativ si profesionist care reprezinta spiritul CROS si care va juca un rol decisiv in atingerea obiectivelor organizatiei.

Pe cros.ro voluntarii ONGS-urilor pot gasi resurse pentru dezvoltarea organizatiilor lor si persoanele interesate pot participa la conversatia despre cum pot fi sustinuti unii dintre cei mai implicati, energici si competenti tineri din Romania si organizatiile lor.