De ce trebuie sa achizitionati scaune de birou cu suport lombar

Constanta - 17 martie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Sanatate, Internet

Majoritatea oamenilor sunt motivati sa se gandeasca la sanatate doar atunci cand apare o criza sau in prezenta unor simptome, cum ar fi durerea. De exemplu, cei mai multi oameni se duc la stomatolog doar atunci cand au o durere de dinti. Cu totii stim prea bine ca lasand durerea de dinti, aceasta poate duce la probleme severe, si de aceea ingrijirea preventiva duce la evitarea unor astfel de situatii.

scaune de birou cu suport lombar pasiv

Acelasi lucru se poate spune si despre durerile de spate, insa rezultatele pot fi mult mai daunatoare. De ce?
Pentru ca, spre deosebire de durerea de dinti, daca aveti dureri de spate problema este in curs de agravare in tacere de ceva timp (vorbim chiar de ani). Acest proces cunoscut sub numele de subluxatie, o usoara nealiniere a vertebrelor, poate duce la probleme grave de sanatate pe termen lung, disfunctii neurologice si degenerarea testurilor articulare.
     Acumularea de subluxatii creeaza iritatii in corpul uman si interfereaza cu transmiterea de informatii catre creier prin intermediul sistemului nervos. Sistemul nervos este controlerul central al corpului, iar coloana vertebrala protejeaza acest sistem vital.
     In cazul in care coloana vertebrala este afectata de o pozitie neadecvata, stres sau un sprijin neadecvat informatiile transmise catre creier sunt limitate, iar in timp acest lucru cauzeaza dureri serioase.
     Subluxatiile pot aparea datorita unor traume ale coloanei, cum ar fi o cadere sau un accident, iar in ultimul timp au inceput sa apara din cauza stresului acumulat, pozitiei neadecvate sau, ati ghicit, stand la calculator toata ziua.
     Mentinerea unei pozitii corecte sau folosirea unui scaun de birou cu suport lombar pot ajuta din timp la evitarea unor astfel de probleme. Suportul lombar este crucial in reducerea stresului asupra corpului si al coloanei vertebrale, avand beneficii pe termen lung pentru sanatate si pentru una din esentialele parti ale corpului uman.

Scaunul folosit la birou este esential sa fie intotdeauna confortabil, iar spatarul trebuie sa fie folosit cat mai mult posibil (evitati intotdeauna aplecarea inainte). Suportul lombar trebuie sa sprijine curbura naturala a coloanei vertebrale si talpile ar trebuie sa fie intotdeauna pe podea.

Scaune de birou cu suport lombar: Activ vs. Pasiv

Exista doua tipuri diferite de sisteme de suport lombar oferite prin scaunele ergonomice corecte, care pot ajuta la realizarea unei posturi de sedere anatomica corecta, cunoscut sub numele suport lombar activ si suport lombar pasiv.

Activ
   Suportul lombar activ este o abordare de sine statatoare, care poate fi adaugata sau construita separat pe un spatar si poate fi reglata in diferite moduri.

Pasiv
   Suportul lombar pasiv, de obicei, este construit in cadrul scaunului si, prin urmare nu este reglabil. Cu toate acestea, acelasi sprijin poate fi realizat si in cazul in care alte caracteristici ergonomice au fost construite in scaun pentru a compensa faptul ca tipul respectiv de scaun de birou nu are un suport lombar reglabil.

Pe site-ul importatorscaune.ro gasiti o larga varietate de scaune de birou cu suport lombar pasiv cat si activ, potrivite nevoilor corpului dvs.
Amintiti-va, pentru a asigura pozitionarea corecta, curba spatarului trebuie sa sprijine curba naturala a spatelui. Scaunele cu reglaj lombar sunt ideale pentru persoanele care le folosesc un timp indelungat la munca sau acasa.

Despre Xact Consulting SRL

De zece ani importam diferite tipuri de scaune la cele mai bune preturi si inalta calitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/xact-consulting-srl/de-ce-trebuie-sa-achizitionati-scaune-de-birou-cu-suport-lombar