COSMO CONSULT achizitioneaza XAPT Solutions

BUCURESTI - 17 septembrie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C

COSMO CONSULT Group, partener international Microsoft Dynamics, a intrat pe piata romaneasca in urma achizitiei companiei XAPT Solutions, lider de piata atat in Romania, cat si in Ungaria, ca prim pas al expansiunii intense in Europa de Est. COSMO CONSULT este una dintre cele mai mari companii multinationale germane care ofera solutii de business. Compania este prezenta in 12 tari, are o cifra de afaceri anuala de 130 de milioane EURO si are un personal de peste 1000 de angajati. Denumirea XAPT va fi inlocuita treptat de pe pietele din Romania si din Ungaria, iar afacerile isi vor continua activitatea ca parte a aceleiasi entitati juridice, cu un portofoliu extins, sub numele COSMO CONSULT.

Dejan Popovic, Co-founder si Director, New Frontier Holding Gmbh, Uwe Bergmann, CEO, COSMO CONSULT Group, Herbert Breitler, CFO, COSMO CONSULT Group, Dr. Schvarcz Zoltán, Founder si Owner, XAPT Solutions Kft.

"Companiile au nevoie de un partener IT puternic, care sa stie nu numai ce sa faca, dar si sa poata oferi suport pentru o perioada lunga de timp. Prin unirea a doi lideri de piata sub acelasi acoperia - COSMO CONSULT, clientii nostri pot fi siguri ca vor avea cel mai puternic partener Microsoft din Europa pentru transformarea digitala”

Uwe Bergmann, CEO COSMO CONSULT

Activitatea COSMO CONSULT este focusata, in principal, dar nu exclusiv, pe ERP si CRM, Business Intelligence si alte solutii de business. Compania are, in urma achizitiei XAPT Solutions, un numar de 1200 angajati la nivel global. COSMO si XAPT sunt ambii experti in solutii Microsoft de business care au drept scop sprijinirea operatiunilor companiilor si digitalizarea acestora.

In ceea ce priveste achizitia XAPT Solutions, Uwe Bergmann, CEO COSMO CONSULT, a declarat ca aceasta constituie un pas ce face parte dintr-o serie de achizitii din Europa, compania fiind deja un jucator dominant pe piata din Germania, Austria, Franta si Spania. Datorita experientei sale internationale Microsoft si a solutiilor proprii, XAPT Solutions se potriveste perfect profilului grupului. „Europa de Est are oportunitati extrem de interesante pentru afaceri - o crestere dinamica si un potential mare de investitii. Este important pentru noi sa fim prezenti aici cu resurse proprii, cu toata experienta COSMO, pentru clientii nostri”, a adaugat Uwe Bergmann, CEO al COSMO CONSULT.

“In plus, in aceasta perioada de schimbari continue, cum ar fi transformarea digitala, companiile au nevoie de un partener IT puternic, care sa stie nu numai ce sa faca, dar si sa poata oferi suport pentru o perioada lunga de timp. Prin unirea a doi lideri de piata sub acelasi acoperia - COSMO CONSULT, clientii nostri pot fi siguri ca vor avea cel mai puternic partener Microsoft din Europa pentru transformarea digitala”, a adaugat Uwe Bergmann, CEO COSMO CONSULT.

„Suntem bucurosi de vestile bune. Decizia luata de COSMO CONSULT este un vot de incredere pentru echipa noastra si pentru potentialul pietei in care ne desfasuram activitatea. Companiile si-au unit fortele si acest lucru va aduce valoare adaugata mediului de afaceri din Romania, printr-un portofoliu mai mare de produse. Asiguram clientii si partenerii nostri ca vom ramane acelasi partener de incredere, cu atat mai mult cu cat echipa va ramane neschimbata”, a declarat Mihai Madussi, Managing Director, XAPT Solutions Romania.

In multe privinte, intrarea pe piata romaneasca a COSMO CONSULT poate influenta piata interna a solutiilor de business care, potrivit expertilor, va depasi 5,1 miliarde de euro in 2019. COSMO CONSULT este un jucator puternic, care are potentialul de a deveni, in cativa ani, cel mai mare furnizor de solutii de business Microsoft din Europa, crescand organic.

Despre COSMO CONSULT Business Solutions

XAPT este clasat ca partener principal Microsoft Dynamics ERP în regiunea Europei Centrale și de Est și unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Grupul este prezent, prin proiecte, pe 5 continente, având birouri în Australia, Canada, Ungaria, România, Shanghai, Statele Unite ale Americii și parteneriate in alte tari.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/xapt-solutions/cosmo-consult-achizitioneaza-xapt-solutions