Joc video românesc lansat la Zapp

Cluj-Napoca - 5 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Excelenţa românească în domeniul IT se confirmă şi în nişa jocurilor video pentru telefoane mobile prin „Zamolxis Interactiv”. Compania clujeană anunţă lansarea primului său joc mobil în reţeaua de telefonie mobilă Zapp, prin intermediul firmei de publishing „Global Instruments România'.

Jocul realizat de echipa clujeană se numeşte „Jeeky” şi este un joc simplu dar distractiv ce aduce atmosfera arcade pe telefoanele mobile româneşti. Jeeky include zece nivele pline de culoare, muzică antrenantă, inamici şi bonusuri pe măsură. Jocul are diferite setări de dificultate pentru a acomoda orice jucător şi poate fi controlat foarte uşor cu doar 3 taste. Scopul lui este de a găsi drumul spre casa personajului Jeeky. Toate acestea combinate cu o grafica net superioară produselor similare ne salvează de plictiseală şi ne provoacă să ne testăm îndemânarea.

În acest moment jocul este disponibil pentru modelele de telefon z525i şi z530i oferite de către Zapp.

Jocul mobil Jeeky reprezintă primul dintr-o serie de produse proprii ale companiei, de sine stătătoare, destinate atât pieţei româneşti cât şi celei mondiale.

Compania intenţionează în perioada imediat următoare să se dezvolte în direcţia producerii şi publicării de jocuri pentru mobile, iar pe termen mediu îşi propune dezvoltarea şi publicarea de jocuri pentru PC şi pentru console de jocuri de nouă generaţie de tip Xbox360, Playstation 3 sau Nintendo Wii.

Publisherul Global Instruments România este o companie dezvoltatoare de software cu experienţă în domeniul aplicaţiilor pentru mobile, având în portofoliu diverse aplicaţii lansate prin intermediul Zapp. Între acestea putem remarca un Horoscop, un Calendar Creştin-Ortodox şi un Dicţionar Român-Englez. Pentru detalii puteţi accesa: http://www.GlobalInstruments.org.

Despre Zamolxis Interactiv SRL

Compania Zamolxis Interactiv este o companie românească relativ tânără dar bine cotată producătoare de software oferind servicii de outsourcing IT în domeniul general al jocurilor video. În cei 2 ani de existenţă, compania a ajutat la dezvoltarea a peste 20 de produse destinate în principal pieţei SUA, de la module grafice pentru software de imagistică medicală până la unelte de dezvoltare pentru jocuri de tip MMORPG şi jocuri pentru telefoane mobile.

Tudor Tihan
CEO, Fondator
Tel. 0788 192188

Zamolxis Interactiv SRL
Str. Mănăştur 72, Ap. 43
Cluj-Napoca 400658,
Romania
office@zamolxisinteractive.com