Biroul Executiv al Federatiei Internationale de Biatlon (IBU) s-a desfasurat in Romania, la Cheile Gradistei

BUCURESTI - 13 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sport, Turism

Ieri s-au incheiat lucrarile Biroului Executiv al IBU, care au avut loc pentru prima data in Romania, la invitatia Federatiei Romane de Schi-Biatlon (FRSB).

 Am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut. Suntem convinsi ca veti fi o gazda foarte buna pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European pe care il veti organiza la inceputul anului viitor. 

Andres Besseberg - presedinte IBU

Cei 11 membri ai Biroului Executiv al Federatiei Internationale de Biatlon (Internatioanl Biathlon Union) au ramas profund impresionati de determinarea cu care intreg colectivul FRSB s-a inscris pe linia dezvoltarii infrastructurii pentru sporturile de iarna in Romania, linie trasata prin programul "Construim pentru viitor", prin care s-au stabilit obiectivele strategice ale schiului si biatlonului romanesc pentru urmatorul deceniu, astfel incat Romania sa poata prezenta loturi de sportivi care sa vizeze locuri din top zece mondial, cel putin la biatlon, schi-fond si sarituri cu schiurile.

"Construim pentru viitor" reprezinta in primul rand interesul pentru cresterea performantei sportive si pentru cresterea bazei de selectie. Lucrarile board-ului executiv al IBU s-au desfasurat pe parcursul a trei zile in Complexul Cheile Gradistei-Fundata, unde se afla in faza de finalizare un nou complex de biatlon si schi-fond, realizat exclusiv de Ovidiu Garbacea, proprietarul intregului complex turistic, fost biatlonist si antrenor, care a excelat in ultimii ani in domeniul turismului.

La vizita facuta de board-ul IBU la poligonul de biatlon, unul dintre prim-vicepresedinti, Sergey Kushchenko, ii spunea presedintelui IBU, Andres Besseberg, ca Ovidiu Garbacea ar trebui sa fie inclus in Guness Book pentru faptul ca este unic in lume ca un complex pentru sporturi de iarna de o asemenea amploare sa fie realizat exclusiv din fondurile private ale unui singur investitor.

"Este de admirat faptul ca o mare parte din profitul obtinut din afacerea in turism pe care o dezvoltati o intoarceti catre biatlon, sportul de care vad ca ati ramas atasat sufleteste", i-a spus lui Ovidiu Garbacea presedintele Besseberg. Mentionam si faptul ca, in deschiderea lucrarilor sedintei IBU, presedintele Federatiei Romane de Biatlon, conducerea FRSB, le-a prezentat inaltilor oficiali ai federatiei internationale un proiect de organizare in Romania a unei Cupe Regionale, care sa reuneasca, pe langa tarile balcanice si Rusia, Ungaria, Cehia, Slovacia sau Polonia, proiect primit foarte bine de board-ul IBU.

"Gazduirea acesti importante reuniuni a IBU in Romania deschide un nou drum pentru biatlonul romanesc" - ne-a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, cel care s-a ocupat in amanunt de asigurarea celor mai bune conditii de desfasurare a lucrarilor sedintei Executivului IBU, precum si de programul care a completat vizita in Romania, si care a prilejuit inaltilor oaspeti ca, dincolo de bazele sportive de la Cheile Gradistei, Rasnov si Predeal, care vor gazdui anul viitor intrecerile din cadrul FOTE, sa cunoasca si ceva din istoria si din  sufletul poporului roman.

"Am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut. Suntem convinsi ca veti fi o gazda foarte buna pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European pe care il veti organiza la inceputul anului viitor" - au spus, la unison, presedintele Besseberg si secretatul general al IBU, doamna Nicole Resch, ieri, la plecarea din Romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zebra-media-advertising/biroul-executiv-al-federatiei-internationale-de-biatlon-ibu-s-a-desfasurat-in-romania-la-cheile-gradistei