Salvati Padurea Baneasa!

BUCURESTI - 22 aprilie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Desi initiativa consilierului municipal Valentin Mircea de a transforma Padurea Baneasa intr-un imens parc pare a leza orgoliile ecologistilor, la o mai atenta studiere a proiectului, ideea devine, paradoxal am putea spune, una din putinele mijloace de lupta impotriva distrugerii ecosistemului situata in proximitatea Capitalei. Acesta este si motivul pentru care deputatul Dan-Radu Zatreanu a rezonat pozitiv la ideea colegului sau de partid, oferindu-si sprijinul pentru promovarea si implementarea proiectului.

Exemplul Parisului, cu a sa celebra padure-parc Bois de Boulogne sau al altor mari metropole cu care Bois de Boulogne se compara, Central Park din New York, Hyde Park din Londra sau Padurea Soignes de la Bruxelles, sustin faptul ca o interventie rationala, in scopul pastrari echilibrului ecologic si al echilibrarii lanturior trofice, nu insemna o distrugere a naturii, ci dimpotriva, o conservare a acesteia.
De aceea, deputatul Dan-Radu Zatreanu isi exprima public dezacordul cu actuala pozitie a primarului general al Capitalei, care a respins apriori proiectul, prin declaratiile sale, timp in care tolereaza actuala stare de fapt care duce la distrugerea sistematica a Padurii Baneasa: defrisarea nelegala, necontrolata si nesanctionata de nimeni sau invadarea cu tone de gunoi, aruncat sptamânal de turistii de week-end.
De aceea, transformarea Padurii Baneasa intr-un marre parc natural, cu o administratie responsabila, ar putea salva acest adevarat plamân al Capitalei tot mai amenintat de cancerul nepasarii si al intereselor obscure.
Dan-Radu Zatreanu chema pe toti cei carora nu le este indiferent aerul pe care il repiram sa se alature initiativei semnând petitia on line prin care se solicita autoritatilor salvarea Padurii Baneasa:

http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/salvati_ padurea_ baneasa_ si_zonele_ verzi_din_bucuresti-p63133041.html