Zitec investeste 250,000 USD in dezvoltarea unei tehnologii revolutionare de streaming video.

BUCURESTI - 6 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Zitec anunta lansarea in varianta Beta a VideoPublishing.com, o tehnologie revolutionara de streaming video, care permite publicarea rapida si rularea de continut video la o calitate net superioara fata de tehnologiile existente, la costuri scazute. Tehnologia are aplicabilitate extinsa, adresandu-se atat mediilor de informare on-line cat si companiilor care doresc sa furnizeze utilizatorilor proprii materiale video de calitate superioara.

Zitec investeste 250,000 USD in dezvoltarea unei tehnologii revolutionare de streaming video.

VideoPublishing.com permite companiilor sa ofere continut video on-line fara investitii in infrastructura IT. Calitatea materialelor video poate fi selectata in functie de nevoi, de la rezolutie standard pana la full-screen 1080p HD si chiar mai mult, clientii putand alege din o serie de formate predefinite combinatia optima de dimensiune, calitate, si compresie. Pentru ca utilizatorii sa se poata bucura imediat de continutul video, fara a descarca alte softuri suplimentare, Zitec a folosit tehnologia Adobe Flash, instalata deja pe circa 98% din sisteme.

“Cu siguranta audiovizualul este viitorul web-ului, iar pana vom ajunge la transmisii si comunicatii video de inalta rezolutie in timp real prin internet e doar o problema de timp. Este principalul motiv pentru care Zitec va investi in 2009 aproximativ 250,000 USD intr-o tehnologie de viitor' a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec. 'Streaming-ul sta la baza livrarii de continut si tehnologia din spatele streaming-ului joaca un rol critic in calitatea materialului livrat. Dorim sa oferim aceasta tehnologie tuturor celor care au nevoie de un suport puternic de comunicare si promovare, indiferent ca vorbim de companii care doresc o solutie rapida si accesibila pentru publicarea de materiale video de calitate superioara, sau de programatori ce au nevoie de un API bine pus la punct pentru a dezvolta aplicatii web complexe'.

Orice utilizator poate adauga continut video de calitate in cateva minute, fara sa aiba nevoie de cunostinte tehnice sau pregatire suplimentara. Pentru corporatiile care doresc o integrare personalizata, VideoPublishing.com ofera si o interfata avansata de conectare (API) la aplicatia de administrare on-line a platformei.

Insa aplicabilitatea noii solutii nu se opreste aici. Surse de stiri on-line, serviciile de training on-line, e-learning, portale, directoare, publicatii media, retele de socializare, sau orice alte medii de business on-line, au posibilitatea de a-si customiza materialele dupa nevoile proprii, putand insera logo-uri, subtitrari sau alte texte de promovare in continutul video.

VideoPublishing.com este o companie detinuta de Ledra Capital (http://www.ledracapital.com ) cu sediul in New York City, Statele Unite ale Americii. Platforma software VideoPublishing.com este dezvoltata in parteneriat cu Zitec si este bazata pe infrastructura de cloud-computing oferita prin Amazon AWS. Prin investitia planificata pentru 2009, Zitec va deveni si actionar minoritar al VideoPublishing.com.

Despre Zitec

Despre Zitec
Zitec este una dintre cele mai importante companii din industria IT romaneasca focalizata pe dezvoltarea de produse si aplicatii on-line complexe. Cu clienti in SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat de dublarea consecutiva a cifrei de afaceri in ultimii 2 ani si de referintele exceptionale pe plan local obtinute de la clienti ca J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Bullguard, Proventys, Amadeus sau La Farge. Zitec este unic reprezentant Zend in Romania, dezvoltatorul platformei de dezvoltare aplicatii web PHP, precum si partener MySQL Enterprise Ready.
Pentru mai multe informatii
Tel. 40 (0)31 7100114
pr@zitec.ro
http://www.zitec.ro
pr@zitec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zitec/zitec-investeste-250000-usd-in-dezvoltarea-unei-tehnologii-revolutionare-de-streaming-video-