NCI vrea să înțeleagă cum afectează canabisul cancerul

Cluj - Napoca - 14 octombrie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Farmaceutic

Guvernul federal poate considera în continuare canabisul ilegal, dar institutele finanțate de la nivel federal au un interes din ce în ce mai mare pentru utilizarea potențială a canabisului pentru tratarea pacienților cu cancer.

Ulei de canabis

Ulei de canabis

NCI vrea să înțeleagă cum afectează canabisul cancerul

 

Guvernul federal poate considera în continuare canabisul ilegal, dar institutele finanțate de la nivel federal au un interes din ce în ce mai mare pentru utilizarea potențială a canabisului pentru tratarea pacienților cu cancer.

Acest lucru a devenit evident într-o recentă notă de interes special emisă de ”Institutul Național al Cancerului” (NCI), spunând că doresc să promoveze cercetarea pentru „înțelegerea mecanismelor prin care canabisul și canabinoizii afectează biologia cancerului, interceptarea cancerului, tratamentul și rezistența cancerului și managementul a simptomelor cancerului”.

NCI pune la dispoziție o listă de granturi care oferă finanțare federală pentru cercetători. Anunțul este un salt uriaș înainte într-o țară în care legea federală a împiedicat de mult timp cercetarea eficientă asupra canabisului și a existat o părtinire împotriva canabisului.

 

NCI vrea să promoveze mai multă cercetare

În anunț, NCI a pus bazele care justifică cercetări suplimentare privind utilizarea canabisului pentru pacienții cu cancer. Notificarea raportează că, într-un sondaj din 2019, 48 de milioane de oameni din Statele Unite au raportat că au consumat canabis în ultimul an, o creștere de 87% față de un sondaj similar din 2002.

NCI a citat, de asemenea, un studiu care a constatat că până la 25% dintre pacienții cu cancer folosesc canabis și canabinoizi pentru a gestiona simptomele cancerului și tratamentul cancerului, inclusiv anorexia, greața și durerea. „În ciuda creșterii consumului de canabis și canabinoizi, cercetările despre efectele lor asupra sănătății, inclusiv potențialele daune și beneficii, rămân limitate”, a scris NCI.

NCI, care lucrează în cadrul ”National Institutes of Health” (Institutul Național al Sănătății), speră să schimbe această situație oferind granturi care vor deveni disponibile mai întâi din iunie 2022 până în septembrie 2022. Data de expirare a granturilor este 8 mai 2027.

 

Care sunt tipurile de cercetare pe care NCI le va finanța?

NCI a spus că tipurile de canabis eligibile pentru studiu includ canabisul exogen, produsele sau extractele derivate din ulei de canabis, canabinoizii purificați sau sintetici și canabinoizii endogeni. De asemenea, au enumerat „domeniile de interes de cercetare” pe care NCI dorește să le finanțeze:

Înțelegerea modului în care canabisul și canabinoizii exogeni afectează dezvoltarea cancerului (preneoplazie prin malignitate) și biologia, inclusiv micromediul tumoral.Înțelegerea modului în care căile endogene ale canabinoizilor influențează dezvoltarea și biologia cancerului.Definirea efectelor canabisului și canabinoizilor asupra tratamentului cancerului (tratamente vizate în special și imunoterapie) și dezvoltarea rezistenței la tratament.Înțelegerea utilizării canabisului și a canabinoizilor în interceptarea cancerului și delimitarea modului în care căile de semnalizare a endocanabinoidelor pot inhiba cancerele timpurii.Definirea mecanismelor canabisului și acțiunii canabinoidelor în atenuarea simptomelor cancerului și a tratamentului cancerului (cum ar fi durerea, greața și neuropatia).Înțelegerea efectelor combinatorii ale canabisului și canabinoizilor în combinație cu alți factori (cum ar fi constituenții tutunului, alcoolul, microbiomul sau dieta) asupra biologiei cancerului, a tratamentului și a gestionării simptomelor.Identificarea mecanismelor biologice care stau la baza disparităților de sex sau etnie în canabis și acțiunea canabinoidului în biologia cancerului, tratamentul sau managementul simptomelor.Dezvoltarea sau validarea unor sisteme model noi și relevante pentru om pentru a înțelege acțiunea canabisului și a canabinoizilor în biologia cancerului, tratamentul sau managementul simptomelor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zona-verde/nci-vrea-sa-inteleaga-cum-afecteaza-canabisul-cancerul