Atelier de Fotografie la PALAT! Ultimele 3 locuri!

BUCURESTI - 31 octombrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Monden / Lifestyle, HR

TheHobby te invita la Atelierul Tehnici Esentiale de Fotografiere ce va avea loc incepand cu data de 3 Noiembrie in Bucuresti, in incinta Palatului Cesianu Racovita- Sala CONSIERGO.

Beneficiind de o locatie deosebita, in centrul istoric al Bucurestiului si de prezenta unui lector recunoscut cursul se adreseaza pasionatilor de fotografie ce doresc sa isi duca pasiunea la un alt nivel!

Palatul Cesianu Racovita, Sala CONSIERGO

Palatul Cesianu Racovita, Sala CONSIERGO

 Fotografia este o pasiune extraordinara; daca aveti cum si cu cine sa parcurgeti cativa pasi esentiali, cu siguranta veti descoperi mult mai repede un drum propriu in imagine, si cu siguranta veti face fotografii mult mai bune 

Dinu Lazar – Lector Curs Fotografie TheHobby

STRUCTURA SI PERIOADA DE DESFASURARE

Durata cursului: 10 saptamani, 1 atelier de 2 ore /saptamana, in fiecare joi intre orele 18.00-20.00 si se desfasoara in Sala CONSIERGO din Palatul Cesianu Racovita,  Str. C.A. Rosetti nr.5, in imediata apropiere a Ateneului Roman.

CONDITII DE INSCRIERE

Grupele sunt realizate dupa cele mai noi standarde pedagogice si nu vor depasi 15 persoane. Pentru inscriere va rugam sa trimiteti email la: office@thehobby.ro  cu toate datele de contact sau sa rezervati telefonic la 0722.141.399.

PRETUL CURSULUI

Cursul cuprinde 10 ateliere, taxa de inscriere fiind de 1.100 de lei.

LOCURI GRATUITE

Pentru grup mai mare de cinci persoane, TheHobby ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

DESCRIEREA CURSULUI

Cursul Tehnici Esentiale de Fotografiere aprofundeaza trei capitole importante:

-notiuni de limbaj plastic

-cunoasterea aparatului foto, a setarilor, a obiectivelor, a     accesoriilor si

-editarea imaginilor foto.

 

ATELIER 1: Principii functionale si echipamente

Tehnica fotografică/termeni de specialitate – principii functionale, expunerea, focalizarea, temperatura de culoare, balansul la alb) Echipamentele fotografice (alegerea echipamentelor fotografice -avantaje/ dezavantaje/ si folosirea lor: camere foto, obiective, filtre, bliţuri, trepiede, accesorii, echipamente specifice de studio).

ATELIER 2: Tehnica de setare avansata a aparatelor foto.

Maximizarea cunostintelor si abilitatilor participantilor necesare folosirii aparatului de fotografiat. Se urmareaste intelegerea relatiei intre timpul de expunere si diafragma, intelegerea modului de setare al expunerii, folosirea ISO, WB, modul de functionare si componentele aparatului foto. Intelegerea setarilor aparatului in functie de tipul de fotografie care se urmareste a fi realizat (pe timp de zi, noapte, ceata, pesaj, portretm macro, reportaj, statica/dinamica, potret /grup, etc).

ATELIER 3: Tehnica si arta fotografica – Reguli si exceptii. 

Coordonatele generale ale modului de selectie si organizare a elementelor unei imagini : stabilirea cadrelor; punctele de aur; diagonale; unghiuri; lumina ; distanta – exercitii practice Se vor indica etapele de evaluare a imaginii si modul in care putem excepta « regulile » de compozitie. Tehnica fotografica versus arta fotografica – exercitiu practic : fotografia realizata tehnic si fotografie realizata artistic.

ATELIER 4: Tehnica si arta fotografica- Lumina

Lumina este factorul esential in captarea unei imagini influentand calitatea acesteia prin diversele caracteristici si proprietati . Modurile in care lumina se manifesta, efectele folosirii caracterului si calitatii acesteia. Tipuri de lumina si scheme de iluminare, tehnici de fotografiere in lumina, Hi Key / Low Key.

ATELIER 5: Tehnica si arta fotografica-  Culoarea

Culoarea (perceperea culorii, influenţa emoţională a culorii, culoarea – element de fotocompoziţie) Fotografia alb-negru: impactul vizual şi psihologic al fotografiei alb-negru, tehnici de prelucrare digitală, alb-negru vs. color.

ATELIER 6: Introducere in tehnica de studio

Prezinta componentele si accesoriile folosite in studioul fotografic, modul de functionare al aparaturii, tipurile de lumina si efectele acestora. Reproducerea unui mini studio acasa – ce avem nevoie?

ATELIER 7: Fotografia de peisaj.

Tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor obtinute. Deplasare in natura/muzeu, etc

ATELIER 8: Fotografia de portret.

Portet in lumina naturala si in studio, scheme de iluminare specifice, comunicarea cu modelul, exercitii practice si analiza imaginilor realizate de cursanti in cadrul sedintei foto organizate in studioul DPI si in exterior. Practic: portretul in aer liber (sedinta 1 ora in aer liber).

ATELIER 9: Fotografie de arhitectură.

Echipamente specifice, planificarea şi abordarea fotografiei de arhitectură, tehnici de fotografiere, exemple.

ATELIER 10:  Fotografia de reportaj.

Tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor vizualizate. Practic: foto reportaj (sedinta 1ora in aer liber)

 

LECTORUL CURSULUI – Domnul Dinu Lazar

Fotograf liber profesionist, publica citeva mii de imagini in reviste de moda, calendare, prospecte si afise; din 2003 este colaborator al agentiei internationale Getty Images, sectia comenzi foto; realizeaza pentru Getty numeroase ilustratii pentru articole aparute in Usa Today, Asahi Shimbun, Washington Post, New York Times, Grazia, etc., si numeroase comenzi de fotografie publicitara pentru mari companii internationale; este specialist in fotografie digitala si editare foto. Intre 1992 si 1996 a fost profesor asociat la Academia de arte din Bucuresti, sectia de grafica publicitara, unde a sustinut un curs de fotografie. In anul 2000 a initiat prima lista de discutii romaneasca pe subiecte foto si prima publicatie foto virtuala (Fotomagazin); este prezent in citeva sute de site-uri si liste de discutii foto – o cautare a numelui cu motorul de cautare google arata ca numele sau este prezent in citeva zeci de mii de pagini pe web. 

CUI SE ADRESEAZA CURSUL

Cursul se adreseaza pasionatilor de fotografie care doresc sa isi imbogateasca cunostiintele din experienta unui specialist in domeniu. La finalul cursului se ofera Diploma de Participare.

METODA DE PREDARE

Programul utilizează tehnici de predare şi instruire interactive prin demonstratii, prezentari, exercitii practice si asistenta individuala. Cursantii vor fi in permanenta invitati sa ofere feedback pe fotografiile personale si ale colegilor din grup.

CONDITII DE PLATA

Plata cursului se face prin transfer in contul Bancii Romane de Dezvoltare, afisat mai jos, sau cash la sediul ZONE ATELIER SRL.

SC ZONE ATELIER SRL

RO17BRDE445SV23998584450

Banca Romana de Dezvoltare, Agenţia Jolie Ville.

Persoană de contact: Andreea Sas - 0722.141.399

www.thehobby.ro

 

Despre ZONE ATELIER SRL

TheHobby - Cursuri pentru pasiuni

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zone-atelier-srl/atelier-de-fotografie-la-palat-ultimele-3-locuri