Acvariul – un univers in continua miscare

BUCURESTI - 28 octombrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Acvariul constituie redarea mediului natural al animalelor acvatice, la o scara mult mai mica si poate fi infatisat sub forma unui vas sau bazin din sticla. Cu un astfel de vas, se poate aduce acasa o parte din frumusetea vietii misterioase aflate in adancul oceanelor.

Acvariul – un univers in continua miscare

In functie de dimensiuni, acvariul poate sustine un numar mare de specii de animale acvatice, incantandu-ne sufletul prin jocul de culori si libertatea de miscare a micilor vietuitoare.

Pentru ca pestii sa se poata dezvolta normal ca in mediul natural, acvariul trebuie sa fie ingrijit si intretinut corespunzator. Prima etapa in crearea unui mediu propice este de a alege dimensiunea bazinului. Marimea acvariului se alege in functie de tipul de specii si de numarul de pesti ce il vor popula. Ulterior, in functie de caracteristicile fiecarei specii de pesti in parte, acvariul va fi amenajat cu nisip, pietre si plante.
Volumul necesar de apa va fi in concordanta cu dimensiunea bazinului, temperatura acesteia depinzand de insusirile specifice ale speciilor de pesti alese (14-27 °C). Este importanta verificarea zilnica a apei pentru a nu exista riscul producerii decesului sau imbolnavirii pestilor din acvariu datorate variatiilor de temperatura. Cantitatea de apa evaporata se inlocuieste cu apa proaspata ce va avea o temperatura identica cu cea aflata in acvariu.

Daca acvariul se bucura de atentia cuvenita, acesta poate deveni un univers deosebit de frumos si de misterios cu capacitatea de a inlatura stresul cotidian si de a conduce catre o lume armonioasa.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/acvariul-un-univers-in-continua-miscare