AGROGLYFO – UN ERBICID TOTAL SI SISTEMIC, CU APLICATII NEASTEPTATE

BUCURESTI - 8 decembrie 2016

Comunicat tip General in Agricultura

Erbicidele totale sunt o categorie de produse chimice cu efect puternic, de distrugere a intregii vegetatii de pe suprafata pe care au fost aplicate. Literatura de specialitate imparte erbicidele dupa modul de actiune, respectiv erbicide de contact si cele sistemice.

AGROGLYFO – UN ERBICID TOTAL SI SISTEMIC, CU APLICATII NEASTEPTATE

Agroglyfo erbicid total si sistemic

Agroglyfo este un astfel de erbicid total si sistemic, cu actiune de eradicare a buruienilor dezvoltate, cu o inaltime de aprox. 20 cm. Actiunea sistemica se manifesta de la nivel foliar si pana la cel al radacinilor, provocand ofilirea plantei si apoi uscarea definitiva. Pentru ca un astfel de erbicid total si sistemic sa fie eficient, se recomanda ca aplicarile sa nu fie facute in perioade de umiditate sau caldura excesiva. De asemenea, dupa aplicare se recomanda sistarea oricaror lucrari timp de 2-3 saptamani, pentru ca un erbicid Agroglyfo sa isi poata face efectul pe deplin.

Efecte negative cu consecinte pozitive

Agroglyfo, ca oricare alt erbicid total, actioneaza negativ asupra tesuturilor plantelor acolo unde este aplicat. In cazul livezilor, al pepinierelor sau al plantatiilor de vita de vie, prezenta buruienilor este complet daunatoare, iar din cauza suprafetelor mari, acestea sunt greu de combatut. In cazul buruienilor, cunoscute pentru vigoarea lor, consecintele erbicidelor asupra acestora sunt chiar pozitive. Terenul este curatat de orice planta nedorita, cu conditia ca vecinatatile sa fie protejate pe timpul aplicarii Agroglyfo.

Sa nu uitam ca buruienile sunt campioane la viteza de crestere si la capacitatea de regenerare, mai ales daca sunt taiate. De aceea, este nevoie sa se actioneze cu un erbicid total, sistemic, de profunzime, care sa asigure o distrugere temeinica a radacinilor in cazul buruienilor.

In cazul unor amenajari rezidentiale (curti, incinte, parcari, alei, locuri pentru amenajari sportive, pergole, zone de joaca) efectul erbicidelor este de mare importanta. Sa ne imaginam ce investitii ar fi necesare pentru intretinerea acestora, la un nivel adecvat. Agroglyfo poate interveni ca erbicid total de mare eficienta.

In situatia unor lucrari utilitare de interes public general cum ar fi canale, aliniamente de cale ferata, santuri de pe marginea soselelor, marcajele laterale ale pistelor de aeroport, taluzuri de autostrazi etc., eradicarea buruienilor este esentiala. Aceste amenajari complexe si de mari dimensiuni au nevoie sa fie pastrate curate si cu vizibilitate maxima. Din nou, Agroglyfo, ca erbicid total si sistemic este de utilitate maxima.

Erbicidul Agroglyfo trebuie tratat ca un erbicid total

Agroglyfo este un erbicid total de mare eficienta, dar este o substanta chimica a carei manuire trebuie sa se faca cu mare responsabilitate. Eticheta produsului Agroglyfo contine toate informatiile necesare pentru a fi evitate intoxicatiile sau vatamarea mediului inconjurator. De asemenea, trebuie respectate concentratiile indicate, in sensul utilizarii celei mai mici doze pentru a obtine cea mai mare eficienta in utilizare. Aplicarea produsului Agroglyfo se va face uniform si cu protejarea vecinatatilor. Pe suprafete mici, aplicarea Agroglyfo se poate face cu o pompa clasica de stropit, de capacitate mica de 15-20 litri. Pentru plantatiile de vita de vie, pepiniere pomicole sau silvice, livezi etc. este nevoie de o pompa cu presiune.

SC FITOCONSULT SRL, Strada George Cosbuc Nr 4, Ramnicu Valcea , Valcea

0729001760 - Claudiu Iantuc

0722583953 - Ionut Necsuleu

0740907961 - George Baluta