Cum te ajuta un aparat de aer conditionat sa pastrezi confortul locuintei tale chiar si in sezoanele reci

BUCURESTI - 29 octombrie 2015

Comunicat tip General in Tehnologie

Un sistem de aer conditionat poate face mult mai multe decat sa iti raceasca locuinta pe timpul verii. Acesta are si functia de incalzire, ce te ajuta sa pastrezi confortul locuintei chiar si in lunile de toamna sau primavara.

aer conditionat

aer conditionat

Un sistem de aer conditionat foloseste o tehnica mai eficienta a energiei termice decat cele utilizate de catre alte sisteme de incalzire conventionale care trebuie sa "creeze" energie termica.

Construit tinandu-se cont de temperaturile scazute pe care trebuie sa le creeze, sistemele de aer conditionat au un ciclu de dezghetare automata pentru o functionare mai eficienta. Chiar si atunci cand mercurul scade la -10° C, sistemul poate incalzi in continuare casa ta, astfel incat sa nu fie nevoie sa pornesti centrala termica. Dezavantajul pornirii incalzirii centrale este ca vei incalzi intreaga casa, consumand energie in mod ineficient. Pe de alta parte, utilizand unitatea de aer conditionat vei incalzi doar camerele pe care le utilizezi, una sau mai multe, in functie de tipul de sistem utilizat.

Acesta va oferi, de asemenea, incalzire uniforma pentru camera, astfel incat nu vei experimenta frecventele fluctuatii de temperatura, asociate cu alte sisteme. Sistemele de aer conditionat sunt silentioase si confortabil de utilizat. Compresorul de aer este de obicei plasat in afara cladirii, iar acest lucru ajuta la mentinerea nivelului redus al zgomotului. In plus, datorita tehnologiilor de utlima generatie, unitatile de aer conditionat au aceeasi eficienta in incalzirea aerului, ca si in racirea acestuia. Astfel, este nevoie de doar 10-15 minute pentru temperatura, sa ajunga la valoarea setata. 

Aceste sisteme prezinta, de asemenea, beneficii pentru mediul inconjurator, poluand mult mai putin decat alte tipuri de sisteme de incalzire. Acest lucru este un rezultat indirect al consumului redus de energie, astfel, confortul, curatenia si eficienta electrica reprezinta unele dintre cele mai importante avantaje ale sistemelor de aer conditionat de la Alex-IR Decor. Cele mai moderne si mai eficiente dintre acestea pot incalzi chiar si la conditii de temperaturi exterioare extreme, de pana la -15 grade celsius. 

Fiecare optiune are propriile functii si particularitati, dar toate sistemele Alex-IR Decor prezinta unele avantaje standard care te vor ajuta sa pastrezi confortul locuintei tale chiar si in sezoanele reci:

1. Raspuns rapid la schimbarile exterioare de temperatura, sistemul poate fi schimbat de la functia de racire la cea de incalzire doar prin simpla apasare a unui buton

2. Filtrarea aerului si ajustarea umiditatii pentru o atmosfera confortabila, sanatoasa

3. Utilizarea pe tot parcursul anului pentru curatarea si circularea aerului curat, in camera sau in locuinta

4. Utilizarea pe tot parcusul anului, datorita celor doua functii de incalzire si racire

5. Calitatea aerului interior mai buna decat in cazul centralelor termice cu sobe sau calorifere, datorita filtrelor si functiilor unitatilor interioare

6. Echipament compact si design modern

7. Functionare silentioasa cu guri de aerisire incorporate

8. Costuri mai mici de utilizare

9. Incalzirea oricarei incaperi (sistemul poate fi ales in functie de marimea camerei, astfel un aparat de 9000 BTU poate incalzi o suprafata de 20-25 m patrati, in timp ce un sistem de 12000 BTU poate incalzi o suprafata de pana la 35 de m patrati).

Despre Zoom-Biz

Magazin online cu aparate de aer conditionat. Montaj, garantie, service pentru toate modelele.