De ce sa apelezi la analiza securitate IT

BUCURESTI - 13 ianuarie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

De la an la an, securitatea IT se mentine tot mai greu. Evolutia tehnologiei si utilizarea propriilor dispozitive in cadrul companiei de catre angajati a crescut si dificultatea de a inlatura amenintarile interne si externe. Astfel, este clar ca tocmai factorul uman este cel care reprezinta principala sursa de amenintare in ceea ce priveste securitatea pentru managerii IT. Ce este de facut in acest caz? Se poate apela la analiza securitate IT pentru ca astfel sa se cunoasca cauzele si sa se adopte strategii de aparare optime.

De ce sa apelezi la analiza securitate IT

Analize securitate IT sunt indispensabile pentru o activitate eficienta si continua intr-o companie

Evaluarea sistemelor IT sau, altfel spus, sisteme securitate IT sunt servicii indispensabile pentru orice companie care doreste sa se bucure de securitate maxima. In acest mod se descopera toate vulnerabilitatile sistemului informatic, se evalueaza obiectiv sistemul informatic al companiei si se cauta solutii viabile pentru a fi elimintate toate vulnerabilitatile punctate.

La ora actuala in Romania se aloca un buget exagerat pentru departamentul IT. In schimb ar trebui abordata o strategie IT corecta si efectuate analize securitate IT, deoarece, categoric, bunul cel mai pretios al unei companii este informatia, iar aceasta trebuie sa ramana la interior.

Astfel, atunci cand vine vorba despre analize securitate IT – sisteme informatice, sisteme de comunicatii sau SIC, sisteme informatice industriale SCADA – se face urmatoarea evaluare:

- Se analizeaza cu mare atentie configuratiile hardware si software ale calculatoarelor;

- Se evalueaza sistemele pasive si cele active care au rol de detectie a intruziunilor;

- Se fac teste de penetrare;

- Se evalueaza politicile de securitate;

- Se aplica managementul riscului de securitate, adica se iau in calcul amenintarile si vulnerabilitatile asociate, masurile de securitate si analizele de impact, se determina riscurile, se fac recomandari si se intocmeste un raport de analiza a riscului;

- Se propun solutii viabile pentru a reduce riscul de penetrare a securitatii.

Printre analize securitate IT se regasec si testele de penetrare

Testele de securitate IT se numara printre cele mai des utilizate analize securitate IT. De regula este vorba despre testele de tip Penetration Testing. Ce presupun aceste teste? O echipa specializata in domeniu va testa securitatea unei infrastructuri IT, iar abordarea se aseamana foarte mult cu cea utilizata de catre infractorii cibernetici.

Fie ca este vorba despre o aplicatie, un site sau un serviciu online, trebuie testata securitatea intregii infrastructuri. Tocmai de aceea testarile de tip Penetration Testing sunt deosebit de eficiente. Acestea sunt de mai multe tipuri:

-        White Box. In acest caz specialistii au primit informatii cu privire la retea chiar din interior;

-        Black Box. Specialistii vor ataca infrastructura avand la baza doar minimul de informatii necesare. Cel mai adesea este vorba doar despre IP-urile retelei;

-        Grey Box. Este un mix intre cele doua tipuri de testari prezentate mai sus.

Esti si tu in cautarea unei astfel de echipe pe care sa te bazezi pentru analize securitate IT, care sa faca fata unor teste de penetrare si care sa-ti propuna solutii viabile? Cu sediul in Bucuresti, una dintre cele mai cautate echipe in domeniu este Intelseco Services!

Pentru a afla mai multe informatii despre Intelseco Services viziteaza site-ul companiei si contacteaza-i apoi reprezentantii, solutiile oferite vor fi personalizate!